HRVATSKA
   DEUTSCHLAND
   ITALIA
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
  

Mišična masa: 5 nepogrešljivih dodatkov

Vsak, ki se odloči za oblikovanje telesa, zdravo prehrano, gibanje in fitnes, se slej ko prej sreča tudi s prehranskimi dodatki kot so proteini, kreatin, gainerji, BCAA... ki imajo pri teh ciljih kar velik pomen. Potrebno pa je vsaj osnovno znanje, da te dodatke tudi pravilno izkoristimo.

Smo v obdobju oziroma letnem času, ko si večina moških in tudi žensk prizadeva pridobiti mišično maso. Vsak si želi, da bi v tej fazi pridobil čim več kvalitetne mišične mase in čim bolje izkoristil svoj čas za trening in trud pri prehrani.

Za pridobivanje mišične mase moramo zagotoviti čim boljšo regeneracijo in anabolno okolje.Da bodo vaši rezultati lahko še boljši, vam k temu lahko pripomorejo tudi skrbno izbrani dodatki. Predstavljam vam 5 nepogrešljivih dodatkov, ki pripomorejo pri pridobivanju mišične mase.


Proteini - beljakovine

Proteini oziroma beljakovine so gradniki naših celic. Če želimo pridobiti mišično maso so proteinski oziroma beljakovinski napitki nepogrešljivi. Zakaj proteinski napitki?

Telo potrebuje po aktivnosti hitre beljakovine, to so sirotkini proteini. Njihova značilnost je, da se hitro absorbirajo in nam zagotavljajo hitro regeneracijo po aktivnosti. Priporočam kvalitetne sirotkine proteine kot so THE Amino Whey, X3M Whey, THE Whey isolate, ki imajo visok delež beljakovin(nad 85%), visoko biološko vrednost ter visok delež BCAA aminokislin.Proteini in ogljikovi hidrati - gainerji

Za vse tiste, ki težko pridobivate mišično maso in si želite optimalno regeneracijo po vadbi bo v poštev prišel izdelek All in 1 GAINER. Vsebuje kvalitetne proteine (beljakovine) in ogljikove hidrate v razmerju 40:60, kar pomeni da gre za kvaliteten gainer, ki ne vsebuje pretežno samo ogljikove hidrate katere vsebujejo nekateri drugi gainerji slabše kvalitete.

Poleg kombinacije proteinov in ogljikovih hidratov ima All in 1 GAINER še dodano matriko za pridobivanje mišične mase, ki vsebuje kreatin, beta-alanin, BCAA, glutamin in arginin.

Kreatin spada med top dodatke za pridobivanje mišične mase in moči. Povečan vnos kreatina v telesu vpliva na nivo ATP (adenozin tri-fosfat) in CP (kreatin fosfat), ki služi kot primaren vir energije za mišično delo. THE Creatin je 100% kreatin monohidrat in dokazano vpliva na povečanje moči, mišične mase in energije.

Za vse, ki želite izboljšati moč in mišično maso lahko dodajate THE Creatine 5g pred in 5g po aktivnosti. Več o kreatinu si lahko preberete v članku: Zakaj je kreatin učinkovit?


Naloži si THE Nutrition E- Vodič in si preberi, kako lahko tudi ti dosežeš izklesane Six - Pack trebušne.

(po kliku boš preusmerjen na facebook, kjer si lahko enostavno naložiš E - vodič)

E-VODIč ZA SIX PACK TREBUšNE

*Ne pozabi preveriti, da si vpisal pravilen email naslov


Vitamini

Če želite pridobiti mišično maso morate zagotoviti telesu, da bo delovanje telesa optimalno in da bo posledično optimalna tudi absorbcija hranil. Ne koristi vam še tako dober jedilnik in izbrana hrana, če vaše telo ne bo vseh teh hranil izkoristilo optimalno.

Za zagotavljanje optimalne absorbcije hranil in delovanje telesa skrbijo vitamini in minerali. Verjetno boste sedaj rekli saj pojem veliko sadja in zelenjave. To je vsekakor zaželeno in dobro, da uživate sadje in zelenjavo vendar za potrebe športnikov in telesno aktivnih je poleg prehrane smiselno dodatno uživati vitamine in minerale. Zelo priporočljiv izdelek za to bi bil THE Vitamin Strong, ki vsebuje optimalno razmerje vitaminov in mineralov za aktivne ljudi in športnike.Minerali

Za regeneracijo in pridobivanje mišične mase sta ključna dva zelo pomembna minerala, to sta cink in magnezij.

Cink na naraven način stimulira nivo testosterona, ki je ključni hormon za pridobivanje mišične mase, prav tako cink pomaga pri celični rasti in regeneraciji tkiv.

Magnezij je ključen pri tvorbi energije in dobro povečuje nevro-povezave. Dodajanje magnezija dokazano vpliva na povečanje mišične moči.

Kombinacijo cinka in magnezija ter vitamina B6 boste našli v patentirani formuli pod imenom THE ZMA.

Če pa želite optimalno dvigniti nivo vašega testosterona bo za vas primeren dodatek kot je X3M Terminator, ki je naravni spodbujevalec testosterona. Poleg ZMA (cink, magnezij, vitamin B6) še vsebuje D-aspagarinsko kislino ter tribulus (naravni spodbujevalec testosterona). To so ključni elementi za dvig testosterona, ki je glavni hormon za pridobivanje mišične mase.BCAA

THE BCAA aminokisline preprečujejo razgradnjo mišične mase, izboljšujejo regeneracijo in pomagajo pri sintezi beljakovin. THE BCAA nimajo v prahu nimajo dodanega sladkorja ali drugih primesi. Priporočen odmerek BCAA aminokislin med aktivnostjo je med 10-15g, tisti z več mišične mase lahko zaužijejo tudi 15-20g BCAA med samo aktivnostjo.

Če želite izkoristiti čim boljši anabolni efekt BCAA aminokislin priporočam X3M BCAA, ki ima večji delež najbolj anabolne aminokisline L-levcin in sicer v razmerju 8:1:1.Pri prehrani si lahko za optimalen vnos beljakovin v telo pomagamo s pravo izbiro prehranskih dopolnil, katere najdete v naši spletni trgovini.

Za nasvet lahko vprašate na našem strokovnem THE Forumu, kjer vam bo do hitrega in učinkovitega napredka pomagala naša "trenerska ekipa THE Team".

Lahko pa se odpravite na najbližje od 12 THE Nutrition prodajnih mest po Sloveniji, kjer vam bo strokovno izobraženi prodajalec svetoval v živo.


Bodi najboljŠi, Be THE Best


Boštjan Eferl, trener fitnesa FZS in prehranski svetovalec

Član strokovnega THE Team-a

-40% !
All in 1 GAINER (4500g + 500g FREE)
Redna cena: 57,13€
Klubska cena: 34,28
THE BCAA (400 g)
Redna cena: 27,13€
Klubska cena: 18,99
Copyright 2010-2021 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov