HRVATSKA
   DEUTSCHLAND
   ITALIA
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
  

Minimum in optimum

Pravilen vnos hrane je pomemben pri vsakem posamezniku, še posebej pri vrhunskih športnikih. Ti potrebujejo optimalno prehrano, sestavljeno glede na spol, intenzivnost in čas treningov, vrsto športa... Tako načrtovana prehrana poskrbi za za osnovno potrebo po energiji, hranilih in esencialnih snoveh ter zagotovi boljše športne dosežke.

»Če se ne strinjate z mano, pomeni,

da me niste poslušali.«

(anonimno)


Poplava receptov o dietah, dodatkih,

Prehrana je tema z morda največ nasprotujočimi si informacijami. Ta dieta, druga dieta, ta dodatek, brez dodatkov… skoraj vsak, ki začne razmišljati o prehrani ali je kdaj nabavil kakšen prehranski dodatek in poskusil izgubiti nekaj kilogramov, ima tukaj svoj recept in nasvete.


… skrivnostih,

Zadnjič mi je kolega omenil, da je od starejšega trenerja izvedel skrivnost za dobro regeneracijo po vadbi…«žlica medu po treningu«. Zadevo mu je celo zaupal kot eno izmed svojih skrivnosti, ki je drugace ne pove vsakemu.


... in ostalih zank pri izbiri prehranjevanja in dodatkov

No, podobnih “skrivnosti” je verjetno ogromno, vsem pa je skupna ena beseda: posploševanje. Obstaja ena sama skrivnost uspešnega prehranjevanja: ZNANJE (in seveda uporaba tega znanja).


Nauči se osnov prehranjevanja za izgubo maščobe na našem blogu : Želiš shujšati? Jej več!


Znanje pomeni poznavanje splošnih principov prehranjevanja ter delovanja dodatkov, ki jih uporabljaš. To je edina in največja skrivnost, s katero lahko dosežemo vse cilje, naj si bo športni, estetski ali zdravstveni vidik.

Brez znanja pa je posameznik prepuščen marketingu in vedno novem iskanju “skrivnosti”.


Kdaj je hrane dovolj?

Po dolgem uvodu bi se vrnil na naslov tega zapisa. Posploševanje je običajno posledica neupoštevanja razlike med besedama »minimum« in »optimum«. Upoštevanje enega ali drugega koncepta v praksi pomeni, koliko želimo investirati vase. Kdor svoje telo obravnava kot »koš za smeti« in meče vanj vse, kar mu tisti trenutek ustreza, pač deluje po konceptu »minimuma«…Poznaš 6 najboljših živil za hujšanje? Če ne, si o tem preberi na našem spletnem portalu.


Ko se zaradi slabih življenskih navad pojavijo take ali drugačne zdravstvene težave, si pomaga s kurativo (zdravila, operacije…). Na drugi strani koncept »optimuma« (ki je seveda zgolj teoretičen) pomeni zavedanje pomena »investiranja vase«.


Prehranjevanje in telesna aktivnost

Eno od pomembnih področij tega investiranja je tudi prehranjevanje. Kadar govorimo o telesno aktivnih, je vidik prehrane še toliko bolj pomemben, saj telesni napori precej povečajo potrebe po določenih hranilih. In zgolj povečana potreba po »kalorijah« je koncept, ki odraža pristop »minimum«.Optimalen pristop pomeni evidentiranje posameznih hranil in prehranskih strategij, ki jih naše telo potrebuje za »optimalno« delovanje. Tudi na področju prehranjevanja se splača investirati vase. Pravijo, da je to najbolj donosna investicija.


Poglej si naš motivacijski video in spoznaj izdelek The Amino Whey, ki ti lahko pomaga priti do tvojega cilja.Pri prehrani in počitku si lahko za hitrejši napredek pomagamo s pravo izbiro prehranskih dopolnil, katere najdete v The Nutrition spletni trgovini.

Za nasvet lahko vprašate na našem strokovnem THE Forumu, kjer vam bo do hitrega in učinkovitega napredka pomagala naša "trenerska ekipa THE Team".

Lahko pa se odpravite na najbližje od 13 THE Nutrition prodajnih mest po Sloveniji, kjer vam bo strokovno izobraženi prodajalec svetoval v živo.Bodi najboljŠi, Be THE Best

Natan, ISSA Specialist for Performace Nutrition in inštruktor fitnesa FZS

Član strokovnega THE Team-a

THE Amino Whey (2300 g)
Redna cena: 57,13€
Klubska cena: 39,99
X3M DIET Meal (750 g)
Redna cena: 28,50€
Klubska cena: 19,95
Copyright 2010-2021 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov