HRVATSKA
   DEUTSCHLAND
   ITALIA
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
  

Ključna je ekipa

Celo pri individualnih športih se vse bolj poudarja pomembnost skupinskega dela pri doseganju vrhunskih rezultatov. Čeprav na tekmovanju nastopa posameznik, se v ozadju skriva celotna ekipa, ki omogoča kvalitetne priprave (in nastop) tega posameznika.

Talent zmaguje tekme,

timsko delo zmaguje prvenstva.

(Michael Jordan) 


Cilj ekipe mora biti pomembnejši od posamezne vloge


Pri ekipnih športih je ekipa običajno še številčnejša in se prav tako deli na tiste, ki končen nastop izvedejo (igralci na igrišču) in ostale, ki jim pomagajo k čim boljši pripravi. Kadar je celotna ekipa podrejena istemu cilju in je vsak posameznik postavljen na mesto, kjer je njegova vrednost največja ter svojo vlogo čim bolj optimalno odigra, se ekipa lahko približa svojemu potencialu.Slab odnos uničuje ekipo

Slab odnos se žal običajno širi hitreje kot dober odnos. Najslabši pa je položaj, kadar igralci, ki so sposobni vodenja, ne priznavajo skupnega cilja ekipa, ki ga je postavilo uradno vodstvo. Najboljši vodje (trenerji) so sposobni talentirane (in včasih težavne) igralce pripraviti do tega, da postanejo vodje in postavijo skupni cilj ekipe pred lastno vlogo.

Na ta način postanejo »katalizatorji«, ki odločajo tekme in navdihujejo ostale, da jim sledijo. Kadar vodja ne prepozna katalizatorjev v ekipi ali jih ni sposoben usmeriti v skupen cilj, mora izločiti igralce s slabim odnosom, ali pa sam odstopiti z vodilnega mesta. Vodenje je stvar osebne izbire.

 

Vizija daje ekipi smer in zaupanje

Vodje morajo biti sposobni postaviti vizijo ali jo posredovati ekipi. Vizija mora vključevati moralni kompas (integriteto, ki prinaša zaupanje) in strast (vročino, ki podžiga in spodbuja člane ekipe k trdemu delu). Graditi mora na preteklosti in voditi v prihodnost, saj člani ekipe najbolje razumejo prihodnost, kadar poznajo tudi preteklost.

Poleg omenjenih »mehkih« dejavnikov, pa dobra vizija potrebuje tudi načrt in dejanja.  Vodje morajo ves čas v članih ekipe vzdrževati pozitiven odnos do vizije, ki jim daje smer in zaupanje ter motivacijo za trdo delo, ki je potrebno za doseganje najboljših rezultatov. Kjer je volja, je pot – kjer je ekipa, je več poti.

Ali kot je dejal nekdanji predsednik ZDA Lyndon Johnson: »Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je takih, ki jih lahko rešimo sami«.Za nasvet lahko vprašate na našem strokovnem THE Forumu, kjer vam bo do hitrega in učinkovitega napredka pomagala naša "trenerska ekipa THE Team".

Lahko pa se odpravite na najbližje od 13 THE Nutrition prodajnih mest po Sloveniji, kjer vam bo strokovno izobraženi prodajalec svetoval v živo.Bodi najboljŠi, Be THE Best

Natan, ISSA Specialist for Performace Nutrition in inštruktor fitnesa FZS

Član strokovnega THE Team-a

THE NO Fusion (450 g)
Redna cena: 35,70€
Klubska cena: 24,99
X3M Terminator (180 kaps.)
Redna cena: 38,56€
Klubska cena: 26,99
X3M Joint Protect (90 kaps.)
Redna cena: 28,55€
Klubska cena: 19,99
Copyright 2010-2021 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov