HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
  

Kalkulator kalorij: izračun dnevne porabe kalorij

Ali veste koliko kalorij porabi vaše telo? Z našim kalkulatorjem si lahko izračunate dnevno porabo kalorij v mirovanju.

Kalkulator kalorij nam razkrije porabo kalorij v mirovanju

Zmotno je prepričanje, da naše telo v mirovanju in kadar nismo telesno aktivni ne porablja kalorije. Naše telo potrebuje za vzdrževanje telesnih funkcij dovolj veliko število kalorij. Telesna aktivnost pa še dodatno poveča dnevno porabo kalorij. Koliko kalorij naše telo porabi v mirovanju imenujemo bazalni metabolizem.


Kako izračunati dnevno porabo kalorij?

Dnevno porabo kalorij lahko izračunamo z različnimi formulami. Nekatere so bolj točne, druge malo manj. Za vas smo pripravili kalkulator kalorij z formulo, ki slovi po svoji zanesljivosti.

Gre za Mifflinovo formulo, ki je bila lansirala leta 1990 in spada med bolj točne formule za določanje dnevne porabe kalorij. Potrebno je pa vseeno poudariti, da gre za povprečne vrednosti in lahko pride pri posameznikih do določenega odstopanja.


Izračunajte si dnevno porabo kalorij

Kalkulator porabe kalorijCm Kg Let
        

Porabljenih kalorij:Dnevna poraba kalorij pove vrednosti, ki jo vaše telo potrebuje za ohranjanje normalnih življenjskih funkcij. Če želite vedeti koliko kalorij dnevno porabite je potrebno k tej vrednosti še prišteti telesno aktivnost (trening) in fizično opravljeno delo tekom dneva (v primeru, da opravljate sedeče delo je ta poraba minimalna).


Kako določiti dnevni vnos kalorij glede na cilj

Hujšanje

Če želite shujšati morate od te skupne vrednosti (dnevna poraba + aktivnost) odšteti 500 kcal. Tako dobite rezultat, ki vam pove koliko kalorij lahko zaužijete in še vedno hujšate.


Pridobivanje mišične mase

Če želite pridobiti na mišični masi pa morate k skupni vrednosti (dnevna poraba + aktivnost) prišteti še 400-500 kcal. Tako dobite kalorično vrednost, ki jo potrebujete za pridobivanje mišične mase.


Ohranjanje telesne teže

V primeru, da želite ohranjati telesno težo pa morate zaužiti toliko kalorij kot je bil izračun dnevne porabe kalorij in telesne aktivnosti skupaj.


Pri prehrani in počitku si lahko za hitrejši napredek pomagamo s pravo izbiro prehranskih dopolnil, katere najdete v THE Nutrition spletni trgovini.

Lahko pa se odpravite do enega od THE Nutrition prodajnih mest po Sloveniji, kjer vam bo strokovno izobraženi prodajalec svetoval v živo.

Bodi najboljši, Be THE Best

X3M ShredXX (200 kaps.)
Redna cena: 48,56€
Klubska cena: 33,99
THE Casein Pudding (400 g)
Redna cena: 17,13€
Klubska cena: 11,99
THE Green Tea DRINK (300 g)
Redna cena: 28,56€
Klubska cena: 19,99
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov