HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
  

Kako je Kreatin Rešil Dojenčku Življenje

6-mesečni John Klor je imel hudo diagnozo: cerebralna paraliza. Dokler ni v 13. mesecu starosti dobil drugega mnenja od zdravniške ekipe iz Univerzitetnega Medicinskega Centra Duke.


KREATIN: MITI IN RESNICE

O kreatinu kroži ogromno mitov in bojazni o učinkovitosti stranskih učinkih ipd. Podobno kot pri drugih stvareh, tudi tukaj ti strahovi iz nepoznavanja dejstev. Kreatin ni škodljiv in nima nobenih dokazanih stranskih učinkov! Še več, kot boste prebrali v spodnjem članku, je njegova funkcija v telesu izredno pomembna. Ne zgolj za vnete ljubitelje fitnesa, temveč za splošno zdravje povprečnega človeka. 

V zadnjem času je bil predmet mnogih raziskav vpliv kreatina na delovanje možganov. Najdbe so bile tako presenetljive, da bi morale zanimati vsakogar, ki želi zagotoviti optimalno delovanje svojih možganov.

Genetske napake prizadenejo letno milijone dojenčkov. Za 29 tovrstnih bolezni že obstajajo standardizirani krvni testi, ki se rutinsko izvajajo ob rojstvu otroka. Za ostale se še ne testira.

Iz tega razloga je mali John dobil napačno diagnozo. Kar so pediatri sprva identificirali kot cerebralna paraliza, se je izkazalo za nevarno, vendar popolnoma ozdravljivo bolezen GAMT. To je bolezen, pri kateri telo ne proizvaja dovolj kreatina (*tako je, kreatin proizvaja telo samo). Če te okvare ne bi odkrili hitro, bi bil John verjetno do konca življenja umsko prizadet.KREATIN IN ZDRAVJE

Kreatin v telesu ni pomemben samo za boljše športne rezultate in hitrejšo rast moči in mišične mase (več o vplivu kreatina na mišično maso lahko prebereš v članku: Najboljša Dodatka za Povečanje Moči in Mišične Mase).

Kreatin igra ključno vlogo pri tvorjenju energije in pravilnem delovanju pomembnih procesov v telesu: celjenje kosti, boljša glukozna toleranca, preprečevanje izgube mišične mase.. Navedeni primer potrjuje najdbe zadnjih študij, ki so raziskovale in potrdile njegovo funkcijo za pravilno delovanje možganov in kognitivnih sposobnosti.

John pri 6 mesecih ni mogel sedeti in se ni mogel fizično razvijati in napredovati kot njegovi vrstniki. Po nekaj mesecih jemanja dodatka kreatina se je vse popravilo in deček se bo kot kaže popolnoma normalno razvil.

John je imel srečo, vendar pa gotovo ni edini, ki je dobil napačno diagnozo. Zaradi tega primera raziskovalci poskušajo test za GAMT uvrstiti med standardne teste ob rojstvu.


Povzeto po portalu ABCPri prehrani, zdravju in počitku si lahko za hitrejši napredek pomagamo s pravo izbiro prehranskih dopolnil, katere najdete v The Nutrition spletni trgovini.

Za nasvet lahko vprašate na našem strokovnem THE Forumu, kjer vam bo do hitrega in učinkovitega napredka pomagala naša "trenerska ekipa THE Team".

Lahko pa se odpravite na najbližje od 13 THE Nutrition prodajnih mest po Sloveniji, kjer vam bo strokovno izobraženi prodajalec svetoval v živo.


Naloži si THE Nutrition E- Vodič in si preberi, kako lahko tudi ti dosežeš izklesane Six - Pack trebušne.

(po kliku boš preusmerjen na facebook, kjer si lahko enostavno naložiš E - vodič)

E-VODIč ZA SIX PACK TREBUšNE

*Ne pozabi preveriti, da si vpisal pravilen email naslov


Bodi najboljŠi, Be THE Best


Mare Hojč, 15 let profesionalnega športa (SLO, ŠPA, AUT, NEM) in Inštruktor fitnesa FZS

Član strokovnega THE Team-a

All in 1 GAINER (4500g + 500g FREE)
Redna cena: 64,27€
Klubska cena: 44,99
All in 1 Creatine (1500 g)
Redna cena: 42,50€
Klubska cena: 29,75
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov