HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
  

KAPSULE vs TABLETE

So kapsule resnično umetne in obremenjujejo prebavo? Naj raje uporabljamo tablete? Pred kratkim sem dobil e-mail ene izmed naših zvestih strank Roberta. Robert je želel vedeti, kako to, da imamo pri THE Nutrition več ali manj samo kapsule in precej manj izdelkov v obliki tablet?


So kapsule resnično umetne in obremenjujejo prebavo? Naj raje uporabljamo tablete?

 

Pred kratkim sem dobil e-mail ene izmed naših zvestih strank Roberta. Robert je želel vedeti, kako to, da imamo pri THE Nutrition več ali manj samo kapsule in precej manj izdelkov v obliki tablet?

Najprej bi rad izrazil zadovoljstvo nad e-mailom. Zelo sem vesel, kadar si nekdo vzame čas in izrazi svoje skrbi, pomisleke, vprašanja in predloge.. seveda na konstruktiven način. Pri nas je v ospredju ena glavna stvar: zadovoljstvo VAS, naših zvestih strank!In kljub temu, da smo vsak dan večino dneva z glavo pri tem in v tem, da bi našo storitev in THE izdelke čim bolj približali vašim željam, nam to ne uspe vedno. Morda smo celi zadevi že tako blizu, da jo težko vidimo iz vseh zornih kotov.. Kaj pa vem..

Vem samo to, da mi tak konstruktiven e-mail vedno zariše nasmešek na obraz, saj celotni ekipi končno ni treba zgolj ugibati, kaj si naše stranke želijo- to sedaj vemo in lahko čim prej preidemo v fazo realizacije.


In sedaj nazaj k temi tokratnega bloga.. Tablete vs Kapsule.

Nekateri ljudje imajo raje tablete, drugi kapsule. Tako pač je. Pri tabletah je potrebno biti previden glede nekaterih aspektov: kako hitro se razgradi (če se tableta razgradi prepočasi, potem se nutrienti ne bodo optimalno absorbirali ali pa pride celo do prebavnih motenj); krušenje; trdota (če jo želimo razdeliti na več odmerkov); obnašanje pri stiku z zrakom in vlago…

Uporaba kapsul sega že nazaj v leto 1834, proces kapsuliranja pa je izpopolnil R. P. Scherer leta 1933. Od takrat dalje je priljubljenost kapsul med potrošniki strmo naraščala in izpodrivala uporabo tablet. Kapsule so večinoma iz želatine.

Želatina je popolnoma naravna snov iz kolagena, ki je glavna komponenta vezivnega tkiva v koži, sklepih, kosteh…  Prisotna je v mnogih vsakodnevnih živilih (pudingi, sladice..). Želatina je zelo hitro prebavljiva- popolnoma se namreč razgradi že v 4 minutah, tako da ne obremenjuje prebave (to je bil glavni Robertov pomislek).PREDNOSTI KAPSUL

- Možno je delati optimalne mešanice različnih učinkovin

- Kapsule učinkovito varujejo učinkovine pred oksidacijo (ni dostopa kisika)

- Nudijo dobro zaščito občutljivim učinkovinam

- Kapsula se prebavi znotraj 4 minut- ne obremenjuje prebave

- Brez okusa in lažje za pogoltnit

- So uporabne tako za vodo- kot maščobo-topne učinkovine

 

PREDNOSTI TABLET

- Zaradi dolgoletne uporabe med populacijo že dobro poznane in sprejete

- Različnih velikosti, oblik

- Se lahko prelomijo za zmanjšanje doze

- Cenejša proizvodnjaSLABOSTI KAPSUL

- Ker vsebujejo več učinkovin, so kapsule lahko relativno velike

- Pri neprimerni hrambi občutljive na vlago

- Občutljive na spremembo pH vrednosti

- Ob neprimerni hrambi lahko učinkovine reagirajo z želatino v kapsuli

- Dražja proizvodnja

 

SLABOSTI TABLET

- Če pride do napake v procesu tabletiranja lahko to vpliva na topnost oz. absorpcijo učinkovin

- Snovi dodane, da držijo tableto skupaj, so lahko vzrok alergij pri občutljivih posameznikih

- Možnost krušenja, lomljenja

- Občutljivost na vlago

 

THE Nutrition se je odločil za...

Pri THE Nutrition smo ocenili, da imajo kapsule za uporabnika več prednosti in manj slabosti, zato smo se odločili, da bomo, kjer je to seveda možno, za naše izdelke uporabljali kapsule (kljub temu, da je sam proces kapsuliranja dražji- tablete je treba dobesedno samo 'fajn skupaj stisnit').

Lahko pa vam zaupam, da smo se zaradi tega, ker določeni uporabniki kljub temu raje uživajo tablete, odločili, da bomo v prihodnosti v naših izdelkih uporabljali več tablet, kot npr. THE BCAA (200 tabs).


Za konec, bi se VSEM VAM, ki nam pišete na THE forum, facebook ali pa nam pošljete e-mail ter izrazite vaše mnenje, četudi negativno, rad še enkrat zahvalil. Včasih je konstruktivna kritika lahko še več vredna od pohvale, saj nas motivira k boljšemu delu.

Prav zaradi Vas bomo vedno boljši. Hvala!


Pri prehrani in počitku si lahko za hitrejši napredek pomagamo s pravo izbiro prehranskih dopolnil, katere najdete v The Nutrition spletni trgovini.

Za nasvet lahko vprašate na našem strokovnem THE Forumu, kjer vam bo do hitrega in učinkovitega napredka pomagala naša "trenerska ekipa THE Team".

Lahko pa se odpravite na najbližje od 13 THE Nutrition prodajnih mest po Sloveniji, kjer vam bo strokovno izobraženi prodajalec svetoval v živo.Bodi najboljŠi, Be THE Best

Mare Hojč, 15 let profesionalnega športa (SLO, ŠPA, AUT, NEM) in Inštruktor fitnesa FZS

Član strokovnega THE Team-a

X3M Terminator (180 kaps.)
Redna cena: 39,99€
Klubska cena: 27,99
X3M GH Boost (180 kaps.)
Redna cena: 34,27€
Klubska cena: 23,99
THE BCAA (200 tab.)
Redna cena: 28,55€
Klubska cena: 19,99
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov