Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
  

Fit na počitnice

Čemu se moramo odpovedati, da se v čim krajšem času spravimo v formo? V obdobju pred nastopom počitniške sezone, poležavanja in sprehajanja po plaži se pogosto sprašujemo, na kakšen način izgubiti kilogram ali dva in čim hitreje izoblikovati lepo postavo, s katero bomo zadovoljni in samozavestni v dnevih vročine in pomanjkljivih oblek.

Povsod nas vabijo oglasi o novih dietah, shujševalnih programih in čudežnih tabletah. Zaradi poplave različnih informacij je pogosto težko najti optimalno pot za posameznika. Izgubljamo se med variantami diet in terapij, ki nam obljubljajo sanjske rezultate brez vloženega truda.

Naj na začetku poudarim, da za resnične rezultate in trajne spremembe obstaja samo en način. In to je sprememba načina življenja in prehranjevalnih navad. Če k problemu pristopimo racionalno, kmalu ugotovimo, da spremembe ne rabijo biti revolucionarne, ampak je najboljši postopni prehod z vmesnimi fazami manjših sprememb in prilagoditev.

 

Kam po informacije o oblikovanju telesa

Ko se odločimo za korak, da je potrebno nekaj spremeniti, imamo dve poti. Lahko poiščemo strokovnjaka, ki nam bo svetoval in pomagal, ali pa informacije poskušamo najti sami. V drugem primeru vam bom nekaj informacij in nasvetov poskušal dati v tem članku.

Potrebno pa se je zavedati, da je vedno najboljši individualni nasvet ali program, ki je prilagojen posameznikovim ciljem in okoliščinam. Najboljši rezultati in garancija vedno obstaja ob individualnem pristopu. Splošna priporočila in nasveti so vedno lahko samo pavšalni in nikakor ne optimalni za posameznika.

Poglej si tudi blog o trebušnih mišicah: kako naj dobim poletni six pack.Telesna aktivnost in prehrana

Najprej naj poudarim, da je pri hujšanju in oblikovanju telesa precej pomembnejša pravilna prehrana kot sama vadba. To nikakor ne pomeni, da telesna aktivnost ni pomembna. Aktivnost in prehrana vedno delujeta sinergično.

Na tem mestu se bom bolj posvetil pravilni prehrani, o treningu samo to, da je za fit izgled najboljša kombinacija vadbe z obremenitvijo (fitnes), in aerobne vadbe (tek, kolesarjenje…). Količina vadbe je odvisna od posameznika, njegovih okoliščin in ciljev.

Ko začnemo načrtovati prehrano, ki nam bo pomagala do oblikovanega telesa, so izhodišča, ki jih moramo upoštevati, naslednja:

- dnevno zaužijmo 4-6 manjših obrokov

- v vsakem obroku zaužijmo beljakovine

- zmanjšajmo količino ogljikovih hidratov in maščob ter povečajmo količino beljakovin

- pomagajmo si s prehranskimi dodatki

Več o prehrani si lahko prebereš v The Nutrition članku Hranila - pregled.


Naloži si THE Nutrition E- Vodič in si preberi, kako lahko tudi ti dosežeš izklesane Six - Pack trebušne.

(po kliku boš preusmerjen na facebook, kjer si lahko enostavno naložiš E - vodič)

E-VODIč ZA SIX PACK TREBUšNE

*Ne pozabi preveriti, da si vpisal pravilen email naslov


»Pika na i« so prehranski dodatki

Prehranski dodatki nam pomagajo, da telesu zagotovimo snovi, ki jih potrebuje, brez da pri tem vnesemo nepotrebne kalorije in obremenjujemo organizem. Pri strategiji izgube maščobe si lahko pomagamo z beljakovinskimi ploščicami kot nadomestki obroka, beljakovinskim napitkom po treningu ali kot nadomestkom obroka in aminokislinami, ki jih telo najbolj potrebuje (BCAA in Glutamin). Te lahko dodamo obroku in na ta način dopolnimo aminokislinsko zgradbo obroka.

Pri izboru izdelkov bodimo vedno pozorni na sestavine in prehranske vrednosti v tabeli in ne nasedajmo trditvam in obljubam na embalaži. Prehranski dodatki so vedno samo dopolnilo pravilni prehrani. Vedno je potrebno vedeti, s kakšnim namenom bomo izdelek kupili in kako ga je potrebno uporabljati. Izdelek je vedno samo tako dober, kot so dobre njegove sestavine. Pozorno preberite sestavine in se izogibajte izdelkom, ki vsebujejo sladkor.Pri prehrani in počitku si lahko za hitrejši napredek pomagamo s pravo izbiro prehranskih dopolnil, katere najdete v The Nutrition spletni trgovini.

Za nasvet lahko vprašate na našem strokovnem THE Forumu, kjer vam bo do hitrega in učinkovitega napredka pomagala naša "trenerska ekipa THE Team".

Lahko pa se odpravite na najbližje od 13 THE Nutrition prodajnih mest po Sloveniji, kjer vam bo strokovno izobraženi prodajalec svetoval v živo.Bodi najboljŠi, Be THE Best

Natan, ISSA Specialist for Performace Nutrition in inštruktor fitnesa FZS

Člana strokovnega THE Team-a

X3M ShredXX (200 kaps.)
Redna cena: 49,99€
Klubska cena: 34,99
THE Amino Whey (750 g)
Redna cena: 25,70€
Klubska cena: 17,99
X3M BCAA (500 g)
Redna cena: 37,13€
Klubska cena: 25,99
Copyright 2010-2019 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov