HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
  

Beljakovinski napitki po vadbi v fitnesu

Po vadbi v fitnesu je ključen vnos lahko prebavljivih beljakovin s hitrim prehodom v kri. Vadba v fitnesu se od aerobne vadbe razlikuje po energetskih zahtevah in procesih, ki se vršijo v telesu.

Prihaja do večjega števila mikropoškodb mišic in posledično naše telo potrebuje več beljakovin za regeneracijo (*preberi Kaj pravijo raziskave). V primeru, da želimo v fitnesu povečati mišično maso, je dodaten vnos beljakovin še bolj pomemben. Neposredno po vadbi je potrebno izbrati izdelek, ki vsebuje lahko prebavljive vire beljakovin s čim hitrejšo absorbcijo…


Sirotka – najvišja možna biološka vrednost beljakovin (BV)

Najpomembnejše merilo kvalitete posameznega vira beljakovin, je biološka vrednost (BV). Najvišjo biološko vrednost med viri običajne hrane imajo jajca, ki predstavljajo osnovo za primerjavo med drugimi viri, ki si sledijo takole:

-sirotkine beljakovine/proteini….104

-jajca…………………………….100

-mleko…………………………….91

-govedina…………………………80

-soja………………………………74

-pšenični gluten…………………..64Sirotka torej predstavlja beljakovinski vir z najvišjo biološko vrednostjo, medtem ko THE Amino Whey predstavlja stopničko višje v kvaliteti sirotkinih beljakovin, saj je strokovno izdelana po najnovejši  in najnaprednejši metodi, ki se imenuje filtriranje skozi membrano (cross flow membrane filtration).

Poleg tega je še dodatno obogaten z aminokislinami. Ta metoda predelave je znanstveno dokazano najboljša za pridobivanje visokokvalitetnih in naravnih beljakovin. Te so telesu najbolj prijazne in s tem omogočajo tudi najboljše rezultate.  


Pozitivne lastnosti sirotke

Naravno in hitro prebavljivo – ključ so mikrofrakcije
Ravno iz tega, zdravju prijaznega razloga je namenoma opuščen starejši način predelave, ki je uničil določene naravne kvalitete sirotke - mikrofrakcije, ki so nujno potrebne za lažjo prebavo in asimilacijo aminokislin iz beljakovin ter s tem seveda manj obremenjujejo organizem.

THE Nutrition je med procesom izdelave tega izdelka namenil posebno pozornost temu, da te osnovne naravne sestavine sirotke ostanejo karseda nedotaknjene. THE Amino Whey zajema celoten spekter od zelo lahkih, lahkih, do srednje težkih ter zelo težkih sirotkinih mikrofrakcij.Kompleksna sestava sirotke za najboljše rezultate

1.   Beta-Laktoglobulin je najtežji izmed zgoraj omenjenih osnovnih sestavin sirotke - hkrati  vsebuje največjo količino večkratno razvejanih aminokislin (branched chain amino acids- BCAA), ki je ključnega pomena za mišice med napornimi treningi ter kasneje za obnovo mišičnih tkiv po vadbi.

2.   Alfa-Laktalbumin je eden lažjih gradnikov- to mu omogoča lahko ter hitro prebavo, ki je po treningu nujna, saj se na ta način ravno po treningu, ko to mišice najbolj potrebujejo, zelo hitro ter učinkovito absorbira v mišicah- posledica: hitrejša regeneracija ter povečana sposobnost mišične rasti.

3.   Glikomakropeptidi stimulirajo izločanje kolecistokinina (CCK) in glukagonu- podobnega peptida (GLP-1), ki sta oba zelo močna hormona, ki delujeta na zaviranje apetita. Ko sta aktivirana dejansko sporočata možganom, da smo že siti ter na ta način pomaga tudi pri lažji izgubi odvečne maščobe.


Naloži si THE Nutrition E- Vodič in si preberi, kako lahko tudi ti dosežeš izklesane Six - Pack trebušne.

(po kliku boš preusmerjen na facebook, kjer si lahko enostavno naložiš E - vodič)

E-VODIč ZA SIX PACK TREBUšNE

*Ne pozabi preveriti, da si vpisal pravilen email naslov


4.    Imunoglobulini (Igs), Kot je že iz samega imena razvidno, imunoglobulini služijo za krepitev našega naravnega imunskega sistema. Prav iz njih namreč telo sintetizira lastna protitelesca, torej našo lastno interno vojsko v boju proti raznim boleznim.

5.   (Bovine Serum) Albumin (BSA) peptidi so bogati s cisteinom- ključno aminokislino za naravno proizvodnjo glutationa v telesu. Slednji je zaradi svojih mnogih pozitivnih lastnosti morda eden izmed najpomembnejših elementov v telesu. Služi namreč kot najpomembnejši antioksidant, ki varuje in ščiti celice pred prostimi radikali, raznimi strupi, infekcijami ter rakastimi tvorbami. Znanstvene raziskave so pokazale, da glutation pomembno vpliva na izboljšanje stanja pri raznih težkih boleznih kot so rak, AIDS, srčna kap, ateroskleroza ter ostale bolezni srca in ožilja.

6.   Laktoferin, laktoperoksidaza in lizoencim imajo v telesu vlogo probiotikov in kot taki uničujejo mikrobe.Kaj pa ti? Uporabljaš sirotko? Napiši nam spodaj v komentar.

Pri prehrani in počitku si lahko za hitrejši napredek pomagamo s pravo izbiro prehranskih dopolnil, katere najdete v The Nutrition spletni trgovini.

Za nasvet lahko vprašate na našem strokovnem THE Forumu, kjer vam bo do hitrega in učinkovitega napredka pomagala naša "trenerska ekipa THE Team".

Lahko pa se odpravite na najbližje od 10 THE Nutrition prodajnih mest po Sloveniji, kjer vam bo strokovno izobraženi prodajalec svetoval v živo.Bodi najboljŠi, Be THE Best

Natan, ISSA Specialist for Performace Nutrition in inštruktor fitnesa FZS

Aleksandar Đorđevski, dr. med, brezplačno svetovanje s področja medicine in zdravja

Člana strokovnega THE Team-a

THE Amino Whey (2300 g)
Redna cena: 67,13€
Klubska cena: 46,99
All in 1 GAINER (4500g + 500g FREE)
Redna cena: 64,27€
Klubska cena: 44,99
-40% !
All in 1 PROTEIN (3000g + 500g FREE)
Redna cena: 85,70€
Akcijska cena: 51,42
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov