Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
  

Beljakovine - osnovni gradnik vseh tkiv v telesu

Beljakovine so gotovo najbolj nepogrešljivo makro hranilo. Telo jih potrebuje za praktično vse funkcije, ki se odvijajo v zvezi z rastjo in regeneracijo različnih tkiv, zato je nadvse pomembno, da telesu vsak dan zagotovimo vsaj osnovne potrebe po beljakovinah.

Zakaj naše telo potrebuje beljakovine oz. proteine?

Naše telo je brez dvoma najboljši stroj z zelo logičnim delovanjem. Vedno zavaruje najpomembnejše organe, ki opravljajo osnovne telesne funkcije, na račun tistih, ki za golo preživetje niso odločilnega pomena. Iz tega sledi: če je v telesu premajhna količina zaužitih beljakovin, telo za osnovne funkcije in potrebe začne prebavljati lastne beljakovine, ki pa se v največji meri nahajajo v skeletnem mišičju.

Izredno slaba novica za vsakogar, za resnega športnika - katastrofalna. Če torej želimo ne le, da naše telo ne zboli od premajhne količine zaužitih beljakovin, ampak je naš cilj  tudi povečanje mišične mase, je torej absolutno esencialnega pomena, da povečamo vnos beljakovin.

 


Koliko blejakovin potrebujemo?

Kakšen vnos je pravzaprav sploh potreben za povečanje mišične mase, je vroča tema, ki buri duhove in spada med najbolj prežvečene pogovore tako med strokovnjaki za prehrano, zdravniki, kot tudi prenekaterimi navdušenci za fitnes.

Mnenja so različna in celo študije kar precej variirajo v svojih dognanjih. Večina pa se v povprečju giblje še vedno okrog 2-3 g na kg telesne teže. Ta količina gotovo ne bo imela negativnih stranskih učinkov predoziranja pri zdravih posameznikih. Ker pa smo ljudje med seboj različni, je najbolje, da vsak zase ugotovi, kaj njegovemu telesu najbolj ustreza.

Preberi tudi:

Med teorijo in prakso: Ali povečan vnos beljakovin koristi?


Naloži si THE Nutrition E- Vodič in si preberi, kako lahko tudi ti dosežeš izklesane Six - Pack trebušne.

(po kliku boš preusmerjen na facebook, kjer si lahko enostavno naložiš E - vodič)

E-VODIč ZA SIX PACK TREBUšNE

*Ne pozabi preveriti, da si vpisal pravilen email naslov


Proteini kot dopolnilo k prehrani

Dandanes je življenje precej hitro ter nam redko dopušča čas, da bi si večkrat na dan pripravili uravnotežen obrok. Posledično se večkrat prehranjujemo nezdravo, s hitro hrano in podobnim, ki našemu telesu še zdaleč ne zagotovi potrebnih hranil za optimalno rast in regeneracijo.

Poleg tega je najtežje med vsemi makrohranili zadostiti prav potrebam po beljakovinah. Sendvič ali čokoladica telesu že zagotovita energijo, vendar ne dovolj beljakovin.

Iz tega naslova so beljakovinski napitki idealno dopolnilo k prehrani, saj v pičli minuti lahko telesu zagotovimo kvalitetne aminokisline, ki hkrati tudi pospešujejo metabolizem in ne spodbujajo izločanja inzulina, katerega padec povzroča lakoto in povečan apetit. Predvsem pa našemu telesu omogočajo regeneracijo in mišično rast.


Poizkusi naše najbolj priljubljene visoko odstotne proteine THE Amino Whey.


Pri prehrani in počitku si lahko za hitrejši napredek pomagamo s pravo izbiro prehranskih dopolnil, katere najdete v The Nutrition spletni trgovini.

Za nasvet lahko vprašate na našem strokovnem THE Forumu, kjer vam bo do hitrega in učinkovitega napredka pomagala naša "trenerska ekipa THE Team".

Lahko pa se odpravite na najbližje od 13 THE Nutrition prodajnih mest po Sloveniji, kjer vam bo strokovno izobraženi prodajalec svetoval v živo.Bodi najboljŠi, Be THE Best

THE Amino Whey (2300 g)
Redna cena: 57,13€
Klubska cena: 39,99
All in 1 PROTEIN (3000g + 500g FREE)
Redna cena: 54,27€
Klubska cena: 37,99
X3M DIET Meal (750 g)
Redna cena: 28,50€
Klubska cena: 19,95
Copyright 2010-2020 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov