HRVATSKA
   DEUTSCHLAND
   ITALIA
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
  

9 nasvetov, da se med prazniki ne bomo zredili

Prazniki so pred nami! Vsi se že veselimo druženja z našimi najbližjimi, obiskovanja prijateljev ... Vendar pa ni pravega druženja brez dobre hrane, zaradi česar se lahko vsa paša prizadevanja pri tem, da bi shujšali v trenutku razblinijo.

Ob tako bogati ponudbi se še najbolj disciplinirani v veliki skušnjavi, kaj šele tisti, ki se že celo življenje dobri hrani le stežka uprejo. Zanašati se v takih okoliščinah samo na disciplino in moč volje je sicer pohvalen poizkus, vendar obstaja boljša pot. Obstajajo triki, s pomočjo katerih bo ohranjati formo med prazniki precej lažje.


TOP 9 predlogov THE Nutrition Team-a:


1.) Omejite vnos alkohola

To velja še posebej, če hujšate. Morda niste z navdušenjem prebrali tega nasveta, vendar alkohol ima vrsto negativnih učinkov na hujšanje. Ne le da poruši delovanje shujševalnih procesov v telesu, ampak nam zamegli presojo. Ste že kdaj opazili, kaj se ponavadi znajde na jedilniku, ko smo pregloboko pogledali v kozarec?

*Nasvet: Dva, največ tri kozarce rdečega vina.

Vamp

 

2.) Obrok pred pojedino

Preden se odpravite na pojedino, pojejte doma normalen obrok, ki naj vsebuje beljakovine. Beljakovine bodo zmanjšale občutek lakote in pomagale, da ne bomo pojedli prevelikih količin. Vsekakor ne prihajajte na pojedino lačni, ker boste v izobilju ponudbe gotovo pojedli preveč.

*Nasvet: Pijte veliko vode. Voda zapolni trebuh in daje občutek sitosti. Podoben učinek ima zeleni čaj.3.) Ostanite zvesti svojemu programu treninga

Tudi če boste med prazniki uživali več kalorij, bodo negativni učinki precej manjši, če boste redno aktivni. Najslabše je, če hkrati povečamo vnos kalorij in zmanjšamo porabo.

*Nasvet: Dodajte NEAT aktivnosti. To so aktivnosti, ki niso povezane z namensko vadbo, kot npr. hoja po stopnicah namesto z dvigalom, hoja v trgovino namesto z avtom


Stairs


**Pro nasvet: dodajte vadbo zjutraj. Nič posebnega, samo 10-15 minut osnovnih vaj (počepi, sklece, most, trebušne, hrbtne, foam rolling)


4.) Pojdite v naravo

Pojdite na sprehod v gozd kjer je v tem zimskem času še posebej čarobno. Poleg tega boste povečali dnevno porabo kalorij in se naužili svežega zraka.

Obiščite družabne dogodke na prostem, večja in tudi manjša mesta ponujajo možnost drsanja. Poleg druženja boste tako tudi telesno aktivni.

V primeru, da zapade sneg je lahko kidanje snega tudi telesna aktivnost, ki je ne smete izpustiti saj boste še dodatno pokurili kalorije.


5.) Izkoristite ZNIŽANJA v veselem decembru

December je čas posebnih cenovnih ugodnosti. Izkoristite popust za fitnes karte ali pa celo najemite osebnega trenerja, ki ima še posebej zanimivo in ugodno ponudbo.

V januarju bo ponudb manj, saj bodo fitnesi polni tistih, ki med prazniki teh 9 nasvetov niso upoštevali.


6.) Imejte cilj jasno pred očmi

Vsakdo ima svoj razlog, zakaj si želi shujšati. Vendar ni dobro, da razlog nosimo samo v svoji glavi. Ljudje smo navajeni svet doživljati preko naših osnovnih 5 čutil- kar ta čutila zaznajo, naši možgani interpretirajo kot realno. Najpomembnejša sta vid in sluh.

*Nasvet: VIZUALIZACIJA: cilj bo za naše možgane realnejši in bolj oprijemljiv, če ga bomo videli pred seboj karseda pogosto. Jasno mora predstavljati KAJ si želimo in ZAKAJ!


7.) Preizkusite cikliranje kalorij

Cikliranje kalorij je po naših izkušnjah eden najbolj učinkovitih pristopov za kurjenje odvečne maščobe. V osnovi gre za izmenjevanje dni z višjim vnosom kalorij (predvsem iz OH) ter nižjim vnosom kalorij. Med prazniki poskrbite, da pojedine padejo na dneve z visokim vnosom kalorij.

*Nasvet: pred pojedino in dan kasneje naredite dober trening (najbolje na fitnesu ali pa HIIT kardio) in boste negativne učinke večinoma izničili

**Vse o cikliranju kalorij in CIK-CAK DIETI si lahko preberete v reviji Prehranske Strategije. Revijo si lahko brezplačno naložite TUKAJ. Priložen je tudi izdelan jedilnik.


8.) Treniranje s svojim partnerjem

Dokazano je, da če trenirate s svojim partnerjem boste cilje dosegli lažje in hitreje. Vaš trening partner ne rabi biti izključno vaša boljša polovica, ampak je lahko to tudi vaš prijatelj ali znanec s katerim se bosta vzpodbujala pri doseganju ciljev.

 

9.) Ne obupajte

Ne delajte iz muhe slona in ne mečite puške v koruzo. Tudi če se zgodi napaka in se vdamo vsem možnim skušnjavam.. jutri je nov dan. Nov dan pomeni novo priložnost, da naredimo stvari prav. Nima si smisla delati očitkov. Navsezadnje bo kmalu veseli december in se je tudi nam za trenutek dovoljeno prepustiti toku veseljačenja.

 


Bodi najboljŠi, Be THE Best

Vesele praznike in lepe trenutke z najbližjimi Ti želi

THE Nutrition Team


X3M DIET Meal (750 g)
Redna cena: 28,50€
Klubska cena: 19,95
X3M ShredXX (60 kaps.)
Redna cena: 28,56€
Klubska cena: 19,99
X3M Slim (60 kaps.)
Redna cena: 17,13€
Klubska cena: 11,99
Copyright 2010-2021 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov