HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
  

5 ključnih nasvetov za lepo žensko telo

Predstavljamo ti 5 ključnih nasvetov, da bo tvoje telo videti top!

Pri hujšanju in oblikovanju telesa večina nežnejšega spola dela še vedno napake, ki jih oddaljujejo od napredka. Zato smo pripravili 5 ključnih nasvetov, da boste lahko brez težav oblikovale lepo poletno telo.


1# nasvet: Treniraj z utežmi

Veliko populacije nežnejšega spola se še vedno boji treninga z utežmi. Razlog je predvsem ta, da so nekatere punce še vedno prepričane da bodo dobile preveč mišične mase. Temu seveda ni tako! Zaradi razlik v hormonih ženske ne morejo pridobivati večje količine mišične mase tako kot na pri mer moški.

Ima pa trening z utežmi veliko pozitivnih lastnosti

Ali veste, da trening z utežmi bolje vpliva na porabo telesne maščobe ter pospeši metabolizem kot samo aerobna vadba (tek).

S treningom z utežmi boste tudi bolje oblikovale vaše telo, ki bo videti bolj čvrsto. Torej ne odlašajte in začnite premetavati uteži.


2# nasvet: Uživaj hrano bogato z beljakovinami

Beljakovine so gradniki naših celic, posledično obnavljajo tkiva in pozitivno vplivajo na oblikovanje telesa. Prehrana oziroma diete, ki bazirajo samo na zelenjavi ne bodo prinesle rezultatov. Mišična masa je pomembna, da je vaše telo videti lepo in čvrsto oblikovano. V primeru, da imate v prehrani pomanjkanje beljakovin bo vaše telo načenjalo lastne beljakovine oziroma mišično maso kar pomeni, da vaše telo ne bo več videti čvrsto. Manj mišične mase pomeni tudi manjša poraba energije ter posledično upočasnjen metabolizem.

Nimaš časa za obrok?

Hitro in enostavno si lahko pripraviš belajkovinski puding THE Lady Protein Pudding3# nasvet: Uživaj zeleni čaj

Izogibajte se sladkim pijačam kot so sokovi, gazirane pijače in podobni napitki, ki vsebujejo sladkor. Po nepotrebnem boste vnesli »prazne« kalorije, ki bodo po nepotrebnem povečali vaš kalorični vnos in omejili vaš proces oblikovanja telesa.

Zeleni čaj je odličen napitek za pospešitev metabolizma, pomaga pri kurjenju maščobe in je odličen antioksidant. Vse to so razlogi zakaj je dobro uživati zeleni čaj.

Pri THE Nutrition se zavedamo kako pomemben je zeleni čaj za naše telo, zato v naši ponudbi najdete napitek THE Green Tea Drink, ki vsebuje čisti ekstrakt zelenega čaja.4# nasvet: Ne izogibaj se maščobam v prehrani

Velika večina še vedno dela napako, da povezujejo maščobe v prehrani z nabiranjem telesne maščobe. Ta mit se je globoko zakoreninil v 90. letih prejšnjega stoletja, ko so nas opozarjali kako so maščobe škodljive.

V resnici so maščobe zelo koristne za naše telo saj pozitivno vplivajo na delovanje naših hormonov, uravnavajo naš metabolizem, in skrbijo za absorpcijo vitaminov A, D, E in K.

Velika večina pozna zdrave (ne nasičene) maščobe, ki so znane po njihovih pozitivnih lastnostih. V to kategorijo sodijo omega-3 maščobe, olivno olje,… So pa koristne tudi nasičene maščobe, ki jih najdemo v živalskih virih. Predvsem konjugirana linolna kislina poznana pod imenom CLA se nahaja v maščobi prežvekovalcev (govedina) in v oreščkih. CLA uravnava metabolizem, pospešuje rast novega mišičnega tkiva, uravnava krvni sladkor in pomaga pri kurjenju telesne maščobe. Vse to so še kako dobri razlogi zakaj uživati živila bogata z maščobo. V primeru, da ne uživate dovolj CLA maščob jih lahko vneste v obliki prehranskega dopolnila THE CLA.


5# nasvet: Telesu privošči počitek in sprostitev

Trening je vsekakor koristen kadar želimo preoblikovati telo, vendar je poleg treninga tudi pomembno, da si naše telo odpočije. Če ste šele začeli s telesno aktivnostjo ne morete pričakovati, da bo vaše telo pripravljeno na telesno aktivnost 5-6x tedensko. Takšna količina telesne aktivnosti bo primerna za vse tiste bolj trenirane. Če ste začetnik začnite z telesno aktivnostjo 3x na teden. Čez čas, ko boste že bolje trenirani boste lahko povečali količino treninga.

Čez vikend si privoščite sprostitev v obliki sprehoda v naravi, masaže, savne ali meditacije. Tako boste znižali stresni hormon kortizol, ki je posledično krivec za nalaganje maščobnih oblog.
Pri prehrani in počitku si lahko za hitrejši napredek pomagamo s pravo izbiro prehranskih dopolnil, katere najdete v THE Nutrition spletni trgovini.

Za nasvet lahko vprašate na našem strokovnem THE Froumu, kjer vam bo do hitrega in učinkovitega napredka pomagala naša "trenerska ekipa THE Team".

Lahko pa se odpravite do enega od 12 THE Nutrition prodajnih mest po Sloveniji, kjer vam bo strokovno izobraženi prodajalec svetoval v živo.

Najboljši za najboljše, BE THE BEST

Boštjan Eferl, trener fitnesa FZS in prehranski svetovalec

Član strokovnega THE Team-a

X3M DIET Meal (750 g)
Redna cena: 31,41€
Klubska cena: 21,99
THE Green Tea DRINK (300 g)
Redna cena: 28,56€
Klubska cena: 19,99
THE CLA (150 kaps.)
Redna cena: 14,27€
Klubska cena: 9,99
Copyright 2010-2023 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov