Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
-30% !
(0 ocen)
X3M BCAA Shot (10 g)
Moderna formula, ki je učinke BCAA popeljala na novo raven. Vsebuje izboljšano razmerje razvejanih aminokislin 8 : 1 : 1, s posebnim poudarkom na najpomembnejšo, levcin. Shot je priročno pakiranje za enkratno uporabo.
Klubska cena: 0,99
Redna cena: 1,41€
Kupi
V košarico

Želiš kupiti v trgovini? Preveri zalogo! 
Opis
Strokovni opis
Prehranske vrednosti
Video
Ocene (0)

Zakaj naši člani uporabljajo X3M BCAA Shot

- zelo pripročno pakiranje za enkratno uporabo

Najnovejša formula razvejanih aminokislin, s 4kratnim odmerkom levcina 8 : 1 : 1

- Levcin ima 10krat močnejši vpliv na rast mišic od ostalih aminokislin

- Levcin ima najvišji MPS faktor ( Muscle Protein Synthesis) 

- Levcin je najbolj anti-katabolna aminokislina (preprečuje razgradnjo mišične mase)

- Osvežilen okus

Esencialnih aminokislinin BCAA (leucin, valin, izolevcin) telo ne more proizvesti samo, temveč jih moramo vnesti s prehrano/dodatki. BCAA so najbolj popularen aminokislinski dodatek na trgu z dobrim razlogom. Okrog 35%-40% vseh esencialnih aminokislin v telesu in hkrati 14% vseh aminokislin v skeletnem mišičju je sestavljenih iz BCAA. 

BCAA so poleg ostalega potrebne za sintezo različnih ne-esencialnih kislin kot je glutaminska kislina, glutamin in alanin, ki igrajo izredno pomembne funkcije v telesu.

Z vadbo se BCAA razgradijo in porabijo. Aerobna vadba zmanjša prisotnost leucina v krvi za 11%-13%, medtem ko vadba z nadobremenitvijo za kar 30%. Če je posameznik na nizko-kalorični dieti, se te številke še precej povečajo. Ob odsotnosti dodatka BCAA se v takem primeru porabljajo zaloge iz skeletnega mišičja, kar lahko povzroči katabolizem- razkroj mišičnih vlaken.

Dodatek BCAA dokazano zmanjšuje propad mišic med vadbo ter zmanjšuje nekatere negativne učinke, kot je DOMS (delayed onset muscle soreness)- mišične bolečine po napornem treningu, ki jih čutimo šele čez 24-48 ur. Poleg tega BCAA zmanjšujejo občutek utrujenosti ter omogočajo intenzivno vadbo tudi v času nizkega kaloričnega vnosa.

X3M BCAA je najnovejša formula, ki je učinke BCAA popeljala na novo raven. Za razliko od povprečnih BCAA, vsebuje novo razmerje razvejanih aminokislin, s posebnim povdarkom na levcin 8 : 1 : 1 = levcin : valin : izolevcin.

Levcin je najpomembnejša aminokislina med BCAA razvejanimi aminokislinami, ker ima najpomembnejši vpliv na sintezo beljakovin (MPS- muscle protein synthesis).

Leucin ima posebno sposobnost aktivacije MPS preko zelo zapletenih mehanizmov odvisnih in neodvisnih od prisotnosti inzulina. Lahko aktivira MPS preko direktne aktivacije specifičnih translacijskih elementov ali inhibicije elementov, ki translacijo preprečujejo. Igra izredno vlogo pri preprečevanju katabolizma in povečuje MPS pri starejši populaciji, pri kateri se s starostjo zniža izkoristek zaužite hrane.

Stranski produkt pri metabolizmu levcina je holesterol. Čeprav se na prvi pogled sliši kot slaba novica, je holesterol esencialen za zdravje; je pomemben del celične membrane in ključen za sintezo lastnih steroidnih hormonov, kot je testosteron, ki je odločilen za mišično rast in spolno moč. 

X3M BCAA je narejen iz kvalitetnih surovin ter zagotavlja 100% čistost za optimalne rezultate.

Poreklo: EU

Prehranske vrednosti

Neto količina: 10g
Odmerek: 1

 Na odmerek

L-levcin3,58g

L-Izolevcin0,46g

L-valin0,46g

Sestavine:
100% razvejane aminokisline (L-Levcin, L-Izolevcin, L-Valin), citronska kislina, aroma pomaranča, umetno sladilo: sukraloza.
Navodila za uporabo:
Dodaj vodo, mleko, sok ali katero drugo pijačo po svojem okusu. Premešaj dokler se prah ne raztopi in uporabi takoj.
THE Nutrition


Brezplačna dostava
100% zadovoljstvo
Več kot 1000 izdelkov
Takojšnji popusti
Izdelano v Sloveniji
Od športnikov za športnike
Copyright 2010-2018 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov