Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Prehrana za izgubo maščobe
trening na tešče     Objavljeno 02.12.2017 ob 17:39
Zdravo,
Odločil sem se da želim izgubiti nekaj kilogramov in me tako zanima kaj menite na trening na tešče. Začel sem s treningom na tešče freelestic (hiit) 15-30 min 6 krat na teden. 20 min po treningu pa pojem zajterk 2 jajci, 1 polnozrnati toast in manjša banana. Zanima me še ali bi moral v trening vključiti vaje z utežmi in ali je je ta zajterk primeren pri hujšanju?
Re: trening na tešče     Objavljeno 05.12.2017 ob 12:57
Pozdravljen!

Trening na tešče je vsekakor zelo dobra metoda za pospešitev metabolizma in kurjenje maščobe. Pri takšnem treningu na tešče bi priporočal da se med treningom uživa 10g THE BCAA aminokislin, ki bodo zaščitile mišično maso in pomagale pri oksidaciji maščob.
Poleg takšnega treninga je seveda smiselno vključiti trening z utežmi, ki bo stimuliral mišična vlakna in pomagal pri oblikovanju telesa ter porabi energije.

Kako je generalno s tvojo prehrano?
Trener fitnesa FZS, osebni trener | fit-preobrazba.si | spremeni svoj življenjski stil | osebno trenerstvo
Re: trening na tešče     Objavljeno 05.12.2017 ob 15:36
kalorije si beležim z My fitness pal. Moj jedilnik je nekako tako:
zajterk: 2 jajci, 2polnozrnata toasta, banana
malica: to kaj skuhajo v menzi (ampak si pred obrokom pregledam kalorije obroka da vidim kaj lahko in kaj ne)
kosilo: piščancje/puranje meso, riž/krompir ,zelena solata
večerja: 1polnozrnati toast ali pa sadni smoothie
Zanima me še ali bi bolje po treningu s utežmi popiti proteine ali si naj obrok pripravim sam(visokoproteinski)
hvala za odgovor
Re: trening na tešče     Objavljeno 09.12.2017 ob 12:00
sestavljena prehrana ni najbolj idealna za izgubo maščobe...

Vsebuje preveč OH, premalo beljakovin in ne vidim nikjer vključenih maščob (oreščki, omega-3, olivno olje,..)

Večerja se mi zdi osebno popolnoma zgrešena z smoothiem + polnozrnat kruh. Obrok ne vsebuje beljakovin, vsebuje pa pretežno OH katere že dovolj zaužiješ v ostalih obrokih.

Po treningu bi priporočal THE Amino whey proteine v kombinaciji z ovsenimi kosmiči. Tudi na splošno bi priporočal vnos OH okoli treninga, v ostalih obrokih pa bolj kombinacijo beljakovin + zelenjava + maščobe.

Poleg vsega tega je pa potrebno tudi biti pozoren na količino določenih živil ne samo na živila. Kakšna so živila oziroma izbor živil je vsekakor pomemben prav tako pa tudi količina. Ker lahko tudi z primerno izbranimi živili presežemo vnos kalorij in tako ne bomo dosegli kaloričnega primanjkljaja, posledično ne bomo hujšali.

Koliko je tvoj dnevni vnos kalorij po kaluklatorju sodeč?

Priporočal bi da najprej začneš recimo z razmerjem B OH M 1:1:1 kar pomeni 40% B 40% OH 20% M
Trener fitnesa FZS, osebni trener | fit-preobrazba.si | spremeni svoj življenjski stil | osebno trenerstvo
Re: trening na tešče     Objavljeno 11.06.2018 ob 12:33
Pozdravljeni,
Da ne odpiram nove teme. Cca 2 meseca in pol hodim v fitnes, kjer prakticiram trening v zelo zgodnjih jutranjih urah (rajši ne napišem ure ker bo kdo mislu da sem z lune priletu) kar seveda pomeni na tešče – cca 20 min od bujenja sem že na tekalni stezi za ogrevanje, saj mi le tako dopušča čas in »moji trije maldiči«. Obseg treninga malo spreminjam. In sicer ga imam od 5-6 na teden. Odvisno od razpoloženja. Imam 177 cm in 74 kg. V tem času mi je uspelo izgubiti 8 cm v obsegu pasu (iz 86 na 78 cm) in 1 kg teže kar mi zelo ustreza.. Trenutni dodatki ki jih jemljem so:

- Takoj ob bujenju the beast 2.0 (dodatek mi je všeč ker ne vsebuje kreatina ki mi ne ustreza),
2merici x3m bcaa ter kapsulo l-karnitina,

- Potem med treningom popijem še dodatni dve merici bcaa

- po treningu pa 2 meric x3m whey zmešan z 2 mericama glutamina kot v navodilih
ter kapuslo l-karnitina

Po cca 1 uri pa sledi zajtrk. Načeloma poizkušam jesti različne kombinacije Beljakovin + zelenjava. Res da pa ne računam koliko g hrane pojem

Primer jedilnika:
Zajtrk: 6:20 skuta + sadje(sezonsko) + orehi (pest pa pol)
Malica1: 9:00 2,5dcl smutija (listnata zelenjava -sezonska + sadje + laneno seme)
Malica2: 10.45 odvisno od menija v službi vendar vedno meso in zelenjava
Mallica3: 13:30 še preostali 2,5 dcl smutija
Kosilo: 15:40tudi vedno meso + zelenjava + razna olja (občasno tudi kakšen OH kot pira, kvinoja, ajdova kaša,ješprenj itd.)
Večerja: 19:00 3 kuhane jajce + paradižnik

Občasno ko se spomnim vzamem še kakšne omega 3. Ribe imam pa cca 3 krat tedensko na jedilniku

Treningi v fitnesu trajajo cca 1 uro + 10 min ogrevanje

Imel bi vprašanje če je smiselno mogoče kakšen dodatek pred oz. med treningom zamenjati saj se mi pojavlja da kdaj pa kdaj med trenigom postanem lačen in seveda potem treninga ne morem oddelati kot bi si želel oz. sem pri tem bolj izmučen.

Ter zanima me ali bi mogoče l-karnitin rajši jemal le po 1 kapuslo pred drugo malico, saj sem nekje prebral da jemanje bcaa in l-karnitina naj ne bilo ok, zaradi slabše absorpcije slednjega

Kot sem že omenil samega kreatina ne želim jemati, sem pa tudi pred časom ko sem delal vaje le z lastno težo določeno obdobje jemal x3m shredexx pa mi ni ustrezal (oteženo dihanje pri polovični predpisani dozi in tudi spati nisem mogel) tako da sem prenehal z njim.


Cilj mi je izguba maščobe še naprej ter ohranitev teže
lp
Re: trening na tešče     Objavljeno 11.06.2018 ob 13:52
Glede na to, da res zgodaj treniraš bi predlagal da takoj ko se vstaneš spiješ 1 merico X3M Whey (whey vsebuje celoten spekter aminokislin ki preprečujejo katabolizem), nato pred treningom vzameš THE Beast. Med treningom pa 10g BCAA v kombinaciji z l-carnitinom (vsebnost l-carnitina za efekt naj bo vsaj 1g oziroma 1000mg).

Po treningu naj sledi X3M Whey z glutaminom tukaj ni potrebe po dodajanju karnitina.

V malici 1 in 3 ne vidim nobenega beljakovinskega vira, vsaj iz napisanega sodeč je tole bolj zelenjavno/sadni smoothie.

V popoldanskem času se l-carnitine splača vzeti samo pred obrokom ki ima višjo vsebnost OH, drugače karnitina ni potrebno jemati (idealno ga je jemati neposredno pred treningom).Trener fitnesa FZS, osebni trener | fit-preobrazba.si | spremeni svoj življenjski stil | osebno trenerstvo
Re: trening na tešče     Objavljeno 11.06.2018 ob 15:54
najlepša hvala za hiter odgovor. bom se tako poizkusil. pri malici 1 in 3 ponavadi se pojem pest lešnikov, sem pozabil dopisati. prav tako pa smuti vsebuje tudi okrog 25 g lanenih semen. bom pa dodal se kaksno kuhano jajco. Predvidevam da po treningu tudi samo 1 merico wheya in ne dveh? Imam pa se eno vprasanej glede beasta in sicer ali je tudi tukaj potrebno kot pri razlicnih fatburnerjih narediti prekinitev cikla ter (če da po kolikem casu jemanja ter koliko naj bi ta trajal), saj se tudi tukaj verjetno telo po dolocenem casu navadi na stimulanse

hvala
lp
Re: trening na tešče     Objavljeno 13.06.2018 ob 16:34
1,5 merice Wheya bo za tvoje potrebe dovolj
Kar se THE Beast tiče bi priporočal po 4-6 tednih jemanja, da se prekine s stimulansi (kofein, guarana, zeleni čaj) za cca 2 tedna. THE Beast v tem primeru vsebuje kofein. Kar pomeni tudi, da ko ne jemlješ THE beast se izogibaš kavi, in drugim stimulansom
Trener fitnesa FZS, osebni trener | fit-preobrazba.si | spremeni svoj življenjski stil | osebno trenerstvo
Re: trening na tešče     Objavljeno 15.06.2018 ob 12:01
Najlepsa hvala za odgovor
Re: trening na tešče     Objavljeno 28.06.2018 ob 17:18
Zdravo,

zanima me, ali l-carnitine drink powder pred treningom prekine fazo postenja pri intermittent fasting-u. V mislih imam predvsem dodana umetna sladila ..
Copyright 2010-2018 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov