HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Prehrana za izgubo maščobe
hujšanje     Objavljeno 22.10.2017 ob 18:18
Pozdravljeni.

Sem ženska, 29let, 185cm velika in 155kg težka, vpisala sem se v fitnes, rada bi hodila od ponedeljka do petka, čez vikende pavza.

Moja prehrana trenutno po 1-2mesecih sprememb izgleda tako da imam za zajtrik vedno neko porcijo zelenjave, zdaj to kombiniram z jajci, tuno ali kakimi pisščnčjimi prsi, ali pa pusto skuto z jagodičevjem, včasih ovsene kosmiče z jagodičevjem, rezino polnozrnatega kruha ki sem ga imela do sedaj najbolje da začnem ukinjati pol kasneje imam nekaj za prigriznit, ponavadi je to na kocke narezano sadje v manjši posodici, veliko za eno pest, ali pa narezano zelenjavo in zraven recimo za žličko dipa iz sončničnih semen, za kosilo je vedno porcija zelenjave in kos mesa ali file ribe, pol imam spet nek prigrizek podoben dopoldanskemu, za večerjo pa imam nekaj podobnega kot za zajtrik. Še vedno imam občutek da preveč jem :/ slabih prigrizkov ne uporabljam več, mogoče kdaj košček 85% grenke čokolade.

Do prejšnjega tedna sem hodila na sprehode vsaki dan nekaj km. Sedaj bi rada delala na mišični masi da bom lažje shujšala in ne izgubljala mišic.

Za po treningu sem nameravala uporabljati amino whey.

Kaj mi glede na napisano še svetujete da pazim

Hvala in lep pozdrav!

Re: hujšanje     Objavljeno 30.10.2017 ob 11:05
Pozdravljena na forumu

Kar s prehrane tiče glede na napisano niti ni tako slabo, definitivno se mi ne zdi da bi bilo preveč hrane glede na višino in začetno telesno težo. Kvečjemu bi priporočal kakšne OH za po treningu v kombinaciji z THE amino whey za boljšo regeneracijo telesa.
Ne vem sicer koliko piješ tekočine ampak bi ti priporočal na dan okoli 3 litre, predvsem vodo . Izključi sladek pijače, sokove in podobno. priporočam tudi zeleni čaj ali ekstrakt zelenega čaja kot napitek kot je recimo THE Green Tea Drink.

Mogoče si se narobe izrazila s tem, ko si napisala da bi delala na mišični masi. Mišične mase z kaloričnim primanjkljajem ne moreš ravno pridobiti razen v začetni fazi ker se telo adaptira na obremenitve. Pri hujšanju je cilj aktivirati mišice, da tako pospešiš metabolizem in porabo energije še v urah po treningu. Krepilne vaje bodo pripomogle tudi k lepše oblikovanem in čvrstem telesu.
Predlagal bi 3x na teden trening z utežmi na fitnesu, takrat kadar pa ni na sporedu trening z utežmi pa aerobno aktivnost 40-50 minut srednja intenzivnost (kolo, hitra hoja v klanec).

Kar se treninga tiče si lahko izbereš tale trening:
http://www.the-nutrition.com/single-clanek/Trimesecni-plan-treningov-za-zenske--5.-clanek-v-seriji-2017-bo-moje-fit-leto-/164/filtriraj-po/datum/razvrstitev/padajoce/stran/2

Čez čas lahko dodaš 1-2x na teden HIIT trening.
Kaj je HIIT trening si lahko prebereš tukaj:
http://www.the-nutrition.com/single-clanek/Hujsanje---10-neverjetnih-koristi-HIIT-treninga/107
Trener fitnesa FZS, osebni trener | fit-preobrazba.si | spremeni svoj življenjski stil | osebno trenerstvo
Re: hujšanje     Objavljeno 09.11.2017 ob 20:43
...
Re: hujšanje     Objavljeno 09.11.2017 ob 20:45
Pozdravljeni.

Hvala za odgovore.

Sedaj hodim že 4 tedne v fitnes, odkar sme vam pred slabimi 3tedni pisala, sem vse skupaj odkar treniram izgubila le 1,5kg. Zdaj če si zračunam koliko kalorično pojem dnevno je okoli 1800-1900kcal, ko sem v fitnesu sprva grem za 20min na eliptik, pol 45min da vadim na raznih napravah, delam ponavadi 10-15ponovitev, po 3krat, lepo z pavzami vmes, in pol grem na stezo za konec, izgleda na kalorični deficit ni dovolj nizek, želela bi si iti 1kg na teden dol :/ po treningu zaužijem beljakovinski šejk, mi fajn pomaga, prvi 2 tedna so me ful mišice bolele, odkar zdaj pijem šejk, mi je veliko bolje, tehtam se ob sredah, torej tedensko tehtanje, in sem v bistvu šla iz prejšnjega tedna za 0,7kg gor, glede na to da ste rekli da mišic v deficitu ne morem graditi sem pa v kaloričnem deficitu mi ni jasno kaj delam narobe da je teža šla gor. oz da tako slabo pada :/ že skoraj 2meseca vodim dnevnik prehrane in si preračunavma če ga kje kiksnem, pa moram reči da se kar lepo držim kaloričnega vnosa.

pijem dovolj, zjutraj na tešče spijem do 0,5litra tekočine z limono, včasih dodam še cimet ali ingver, ker to baje pospeši metabolizem zjutraj, v roku 30min, pol tekom treninga spijem 2litra, in pol še tekom dneva nekje 1,5litra. Enkrat na dan pa si skuham zeleni čaj pijem ga ponavadi ene 45min po kosilu.

naj pa omenim tudi da imam grozen izbruh mozoljev odkar hodim na fitnes, zdaj brala sem da je to lahko med drugim tudi posledica pomanjkanja vitaminov mineralov, naj povem da uživam že dlje časa multivitamine in omega maščobe, a se telo zaradi fitnesa tako izčrpa da bi morala dozo podvojiti čez dna užijem kar precej zelenjave, skoraj vska obrok vsebuje zelenjavo. Endokrinološko je z mano vse ok, bila testirana poleti na stresnih testih, in je v mejah normale.

hvala in lep pozdrav
Re: hujšanje     Objavljeno 15.11.2017 ob 13:41
Tule je bolj vprašanje zakaj bi želela izgubiti 1kg na teden.
Optimalno in počasno hujšanje brez yo-yo efekta je v povprečju 0,5 kg na teden. Večja izguba na teden dolgoročno ne pomeni boljši rezultat, sploh na dolgi rok če želi posameznik ohraniti dober metabolizem ter rezultat.

Če boš že sedaj spustila kalorije prenizko jih čez čas ne boš imela več kam nižati in to lahko nastane problem.

Predlagam tudi da se zamenja trening z utežmi po 4 tednih, kar pomeni naslednje: zamenjajo se vaje in zaporedje vaj. tudi število ponovitev se lahko zniža na 8-10, posledično poveča breme in doda kakšno serijo.
Po treningu z utežmi oziroma obremenitvijo dodaj še 20-30 minut kardia na kolesu ali kateri drugi kardio napravi.

V začetni fazi lahko posameznik/posameznica ko začne trenirati pridobi nekaj mišične mase kljub kalorične deficitu. Čez čas se stanje stabilizira.
Teža lahko niha iz večih razlogov na račun vode v telesu in pri ženskah zaradi menstrualnega cikla.

Zeleni čaj bi jaz dodal v dopoldanskem času tja do 16h.

Izbruh mozoljev je lahko hormonske narave ali pa odvajanje strupov iz telesa zaradi hujšanja. Sploh v fazi hujšanja je dobro zaužiti vsaj 3 litre vode zaradi strupov, ki se izločajo iz telesa.

Kar se kaloričnega vnosa tiče ne se osredotočati samo na gole kalorije ampak razmerje makro hranil (B, OH, M). Pomembno je razmerje v prid beljakovinam, nekaj OH po treningu ter zdrave maščobe v obrokih kjer ni OH.
Trener fitnesa FZS, osebni trener | fit-preobrazba.si | spremeni svoj življenjski stil | osebno trenerstvo
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov