Oksitocin Član foruma 1
|
Prebava proteinov
Objavljeno 21.09.2020 ob 13:08
Glede koristi Whey proteinov se v strinjam, pri tem pa imam en pomislek. Kar nekaj ljudi, če ne večina, ima težave z učinkovito predelavo proteinov. Če se to dogaja v našem telesu, prednosti ne odtehtajo tveganj, ki nastanejo zaradi slabe predelave. Kot vemo se predelava proteinov prične z žvečenjem v ustih (to pri Whey proteinih odpade) in se nadaljuje v želodcu. Če proteini nepredeleni prispejo v debelo črevo, se jih tam lotijo bakterije. Bakterije kaj zlahka te presežne proteine predelajo v škodljive stranke produkte, kar pa v telesu povzroča škodljiva vnetja, katera zlahka na daljši rok rezultirajo v resne težave.
Moje vprašanje se glasi: kako ugotoviti ali moje telo dovolj učinkovito predeluje proteine? In kako postopati, če vemo, če jih predelujejo slabo? Sprašujem pa zato, ker sem dal v Ameriko pregledati vzorec blata. Testi so usmerjeni v pregled bakterij debelega črevesja (mikrobioma), v njihov spekter (DNK) in potem tudi njihovo naravnanost (RNK). Moji rezultati so pokazali velik odstotek nepredelanih proteinov v debelem črevesju ter dejavnost bakterij, da iz njih ustvarjajo slabe stranske produkte. Že dalj časa jemljem po cca 40g Whey proteinov na dan, sedaj pa sem v večjem dvomu, ali je to v mojem primeru sploh pametno, če že ne naravnost škodljivo.... Hvala za odgovor, Rok |