HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Prehrana za mišično maso
Prebava proteinov     Objavljeno 21.09.2020 ob 13:08
Glede koristi Whey proteinov se v strinjam, pri tem pa imam en pomislek. Kar nekaj ljudi, če ne večina, ima težave z učinkovito predelavo proteinov. Če se to dogaja v našem telesu, prednosti ne odtehtajo tveganj, ki nastanejo zaradi slabe predelave. Kot vemo se predelava proteinov prične z žvečenjem v ustih (to pri Whey proteinih odpade) in se nadaljuje v želodcu. Če proteini nepredeleni prispejo v debelo črevo, se jih tam lotijo bakterije. Bakterije kaj zlahka te presežne proteine predelajo v škodljive stranke produkte, kar pa v telesu povzroča škodljiva vnetja, katera zlahka na daljši rok rezultirajo v resne težave.

Moje vprašanje se glasi: kako ugotoviti ali moje telo dovolj učinkovito predeluje proteine? In kako postopati, če vemo, če jih predelujejo slabo?

Sprašujem pa zato, ker sem dal v Ameriko pregledati vzorec blata. Testi so usmerjeni v pregled bakterij debelega črevesja (mikrobioma), v njihov spekter (DNK) in potem tudi njihovo naravnanost (RNK). Moji rezultati so pokazali velik odstotek nepredelanih proteinov v debelem črevesju ter dejavnost bakterij, da iz njih ustvarjajo slabe stranske produkte. Že dalj časa jemljem po cca 40g Whey proteinov na dan, sedaj pa sem v večjem dvomu, ali je to v mojem primeru sploh pametno, če že ne naravnost škodljivo....

Hvala za odgovor, Rok
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov