HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Prehrana za mišično maso
Izguba 5kg in pridobitev mišic     Objavljeno 18.02.2017 ob 14:41
Pozdravljeni
Sem nova tukaj.Pred 1 letom sem shujšala 20 kg-grehi iz nosečnosti,ki jih vzdržujem.Visoka sem 169 cm,težka 63 kg.Ker zaradi službe in otrok nimam časa za obisk fitnesa me zanima ali bi lahko kot nadomestilo obroka vzela kak amino whey ali ketonic protein?Poleg tega bi rada shujšala še 5 kg in okrepila mišice na rokah,zadnjici,stegnih in trebuhu.Vaje delam 3-5x tedensko od Renate Šopek-z utežmi,ketbellom,za kritične cone, kardio vaj ne delam.V službi zaradi neprestane hoje pokurim povprečno okrog 500kcal.Jem pretežno beljakovine,od Oh uživam samo ovsene kosmice-po rižu,testeninah in krompirju me napihuje in se ne počutim dobro.Ker imam zaradi hujšanja vse zdrave in nezdrave maščobe na minimumu,jem veliko rib,oresčkov.
Za zajtrk običajno pojem zlico ovsenih kosmicev v navadnem/grskem jogurtu,2dl kave z mlekom brez sladkorja.Za kosilo v službi spijem 500ml navadnega jogurta, in ko pridem domov kaksno omleto iz 2 jajc in tuno ter kaksno cvetaco,obicajno pa kako skuto. Vem da mogoče premalo pojem, ampak zato bi nekaj kar bi nadomestilo obrok.Spijem dnevno med 1,5l in 2 l tekočine-vode ali zeleni caj, seveda brez sladkorja. Kaj mi svetujete?
Re: Izguba 5kg in pridobitev mišic     Objavljeno 19.02.2017 ob 15:27
Pozdravljena na forumu!

Definitivno glede na telesno aktivnost, ki jo opisuješ poješ premalo.
"žlica ovsenih kosmičev" to dejansko ni niti omembe vredno.
V tvojem jedilniku ti v osnovi primanjkuje dovolj beljakovin, maščob ter tudi OH.

Predlagam da si pogledaš tale članek, ki ti bo zelo koristil kako si oblikovati jedilnik ter koliko hrane je potrebno zaužiti.
http://www.the-nutrition.com/single-clanek/Trimesecni-jedilnik-za-zdravo-hujsanje-za-zenske--3.-clanek-v-seriji-2017-bo-moje-fit-leto-/162/filtriraj-po/datum/razvrstitev/padajoce/stran/1

Kot nadomestek obroka bi ti priporočal X3M Diet Meal, za po treningu pa THE Amino Whey
Trener fitnesa FZS, osebni trener | fit-preobrazba.si | spremeni svoj življenjski stil | osebno trenerstvo
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov