HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Kile... Kile... In še enkrat kile...     Objavljeno 05.06.2016 ob 13:11
Pozdravljeni!


Imam 21let, 165cm in 90kg. Že dve leti sem na poti izgubljanja maščobe in s tem kilograme, a sem se v zadnjem mesecu korenito zapustila. Namreč, hodim na fakulteto, ki od mene pričakuje da sem tudi po cele noči budna in delam. S tem se mi je sfižil metabolizem, nakopal stres in kile.
Nič nisem hodila na vodene vadbe, ki jih imam tako rada že par tednov in se zdaj ponovno spravljam k le-temu in hočem začeti znova z vsem. Kot nepopisan list papirja.

Torej, rada bi končno izgubila KILE. Ne le maščobe, ampak tudi kile. Lani sem hodila eno leto na bodypump (in ostale les millse), a sem si naprtala še več kilogramov oz. mišic. Zavedam se, da so mišice ključnega pomena za kurjenje maščobe, a nočem imeti na koncu 120kg, v pasu pa 63cm.

S hrano drugače nimam posebnih preglavic, vedno ko sem jedla zdravo, se nisem pregrešila kaj preveč - ker imam inzulinsko rezistenco in jo s tableti uravnavam in moram še posebej paziti na sladkor.

Prosila bi za pomoč glede treningov... Kakšen trening in količinsko rabim, da bom ponovno zagnala svojo 'pot hujšanja'? Če že moram delati vaje za moč bi veliko raje namesto, da v fitnesu liftam doma delala vaje z lastno težo. Res me je strah ponovno pridobiti 10kg mišične mase (kot lani).

Hvala za odgovor!
Re: Kile... Kile... In še enkrat kile...     Objavljeno 05.06.2016 ob 14:28
Hej,
Delaj kaj kardia. Pol ure intenzivnega bicikla ti zlahka odnese 700 kcal, to je vredu. BodyPump ni slab, delaj z majhnimi težami pa na polno do konca posameznega komada, tudi bodyattack je super za hujšati, jaz hodim na Cxwokx in na bodypump in v obojem uživam (v resnici ne uživam, mi pa pomaga). Tek je verjetno malo prehud za tvoje kile, kaka hoja v klanec, pa tudi nebi smel bit problem, če boš šla v naravo edino pazi na kolena pri sestopu, glede tega je boljša hoja v klanec na tekalni stezi, je pa ustrezno dolgočasna in težko hodiš 2 ure v klanec na tekalni stezi...
Vaje z lastno težo so sicer fajn !ampak! tvoja lastna teža je kar velika, tako da zna bit težko! Fitnes je vseeno malo bol kontrolirana in po moje pametnejša izbira.

Ful sem ljubosumen na vse ki pravijo, da jim hrana ne dela problemov... ČE NIMAŠ PROBLEMOV, POL PA NE JAMRI!!!! V hrani je konec koncev ves problem...

Ne razumem sicer tvojega strahu pred mišicami, za povečanje mišične mase moraš delat drugačne vaje kot za izgubo maščobe, ampak kakorkoliže mišice se ti ponavadi ne nabirajo okoli trebuha in na riti, tudi celulitu niso podobne, tako da so načeloma lep dodatek postavnemu telesu Sploh pa si predstavljam da se jih je lažje znebiti kot maščobe
Re: Kile... Kile... In še enkrat kile...     Objavljeno 28.06.2016 ob 20:39
Kot že rečeno, če želiš izgubiti kilograme delaj veliko kardia s tem, da bi rad povdaril, da pri 165cm in 90kg bi ob nizkem procentu maščobe definitivno bila najboljši bodybuilder v sloveniji oz. Ms. Olympia. Maščoba je pogosto zamenjana za mišice pri laikih. Izgubi najprej vso odvečno maščobo, mišice gredo z lahkoto stran.
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov