HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Izguba maščobe-ko se ustavi     Objavljeno 23.02.2016 ob 20:28
Živjo.
Potrebujem malo pomoči, zato se obračam na vas.
Po enem letu redne vadbe se mi je zdaj telo prenehalo spreminjat. Velika sem 170cm in imam 75 kg ... sami kg mi niso pomembni, želim pa si telo spravit v super formo.
Lansko leto sem začela veliko kolesarit in sem v roku 5 mesecov naredila prib. 3000km, ko se je zunaj shladilo sem začela s tekom in vajami z utežmi
Teden izgleda približno takole:
PON: Vaje za rit/noge (delam različne vaje počepov, skokov z utežmi, ipd.)
TOR: Roke/trebuh (plank, različni trebušnjaki, trebušne dosti vključujem tudi ko delam za noge., roke so moja šibka točka in delam manj vaj..)
SRE: Tek 5-10km+ nekaj razteznih vaj (vedno gledam da tečem več kot 10km/h)
ČET: Vaje za rit/noge
PET: Sobno kolo (1h, 25+km/h)
SOB: Joga (1h)
NED: počitek

Jedilnik pa imam okvirno takšen: 4 obroki na dan
Zajtrk: Grški jogurt/Skuta+lanena semena/ovseni kosmiči/chia semena in vsak dan dodam neko drugo sadje (v primeru naporne vadbezjutraj zajtrkujem 2 jajca z proseno kašo)
Malica: Kadar imam malico (včasih dopoldne, včasih popoldne) je to ponavadi mocarela 100g s svežo papriko/korenjem ali paradižnikom, če nisem doma si vzamem s seboj banano in včasih oreščke.
Kosilo:4x na teden imam meso (ponavadi en večji ali dva manjša zrezka) za prilogo pa vedno veliko zelenjave ali vsaj solato z avokadom, in malo krat kakšno ajdovo kašo, krompir, riž, proso.( ne jem kruha in testenin) ostale dneve pa imam zelenjavno juho, zelje, repa, ki so sploh zdaj v hladnih dneh veliko na jedilniku
Večerja: Smuti (sadni/zelenjavni), ribe, palačinka iz banane, pršut z mocarelo...

Največ težav imam z maščobo na spodnjem delu trebuha in bokih in že dva meseca se mi zdi da se telo nič ne spreminja in me zanima kaj lahko storim. Predlogi glede hrane in treningov? Kakšna so mnenja da bi si pomoč poiskala pri osebnem trenerju? In pa še ali so zame primerni proteini ali kakšni burner in če ja kaj priporočate?

Že v naprej hvala
Re: Izguba maščobe-ko se ustavi     Objavljeno 23.02.2016 ob 22:48
Pozdravljena!

Najprej stvari, ki so me zmotile ;
- za roke malo delaš, ker so šibka točka (ponavadi delamo povdarek na šibkih točkah)
- 4x na teden imaš meso z zelenjavo(kaj pa preostale dni??)
- tvoje alternative večerij so makronutrientsko zelo nepodobne
-povečaj vnos beljakovin in zdravih maščob

Kar se tiče treninga bi bilo potrebno inkorporirati čimveč treninga z utežmi, tvoj kardio pa nadomestiti s HIIT treningom


Smiselno bi bilo dodati THE Green Tea drink & THE L-carnitine liquid pred vadbo, ob vseh zgoraj naštetih spremembah bosta močno pomagala
Re: Izguba maščobe-ko se ustavi     Objavljeno 23.02.2016 ob 23:02
Hvala za odgovor.
Kar se tiče rok, vem da bi mogla delat več, sploh ker so vsi moji športi povezani z močjo v nogah, in se že trudim in delam na tem.
Glede mesa sem želela povedat da ga ne jem vsak dan, imam ga na jedilniku veliko ampak ne vsak dan. Takrat imam naprimer zelenjavno rižoto, gobice z jajčkom...
Bom še delala na jedilniku da popravim še to. In pa poskusim še s tema dodatkoma. Še vprašanje koliko časa naj to uživam? za nedoločen čas ali samo začasno?

Hvala za pomoč.
Re: Izguba maščobe-ko se ustavi     Objavljeno 26.02.2016 ob 10:44
Razumem, vendar na dneve, ko ne ješ mesa moraš kljub temu vnesti zadostno količino beljakovin z drugimi živili.

Dodatka jemlji z vmesnimi pavzami, predvsem THE GREEN Tea drink zaradi kofeina, na katerega se telo navadi po določenem času. Jemlji 3 tedne nato teden dni poavze in tako naprej rotiraj.
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov