HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
hujšanje/ oblikovanje     Objavljeno 04.12.2015 ob 10:49
Pozdravljeni,

imam eno vprašanje glede hujšanja in sicer me najbolj moti, da teža gre lepo dol in sem do sedaj uspel shujšati za približno 16 kg v 2 mesecih. Me pa zelo moti oz. jezi ker bolj kot hujšam bolj moteč je obstoj "man boobs" in me zanima, kako najbolj učinkovito odstraniti oz. postopno zmanjšati le te.

Potem pa še vprašanje glede odvečne kože in sicer me zanima kako preprečiti nastanek le te?

Drugače pa uporabljam LC dieto, in pa hiit/cardio in vadbo z utežmi. Toliko za info

Lp,Rok
Re: hujšanje/ oblikovanje     Objavljeno 04.12.2015 ob 12:47
pozdravljen

najprej čestitke za tvoj uspeh. Shujšati 16 kg v dveh mesecih je kar veliko. Nam zaupaš koliko si visok in koliko si imel kg pred hujšanjem ter kakšno je trenutno stanje sedaj.

Iz izkušenj ti lahko povem, da večina, ki je imela veliko prekomerne telesne teže in jo je nekaj časa nosila s seboj si je s tem povzročila neravnovesje med dvema hormonoma, to sta testosteron in estrogen. Testosteron kot verjetno veš je moški spolni hormon, estrogen je ženski spolni hormon. Moški imamo poleg testosterona v telesu tudi nekaj estrogena. Prekomerna telesna teža predvsem telesna maščoba pri moškemu povzroči to, da se poruši hormonsko stanje in bo telo začelo proizvajati več estrogena kot testosterona, zaradi tega lahko pride tudi do tako imenovanih ženskih prsi pri moškem (ginekomastija). Ginekomastijo začutiš tako da imaš občutljive prsi in da je na dotik začutiti zatrdnino v predelu prsi in bradavic. Odpraviti se jo da samo operativno. V primeru, da zadržuješ samo maščobo v predelu prsi bo ta maščoba na predelu prsi ob uspešnem hujšanju izginila

Trener fitnesa FZS, osebni trener | fit-preobrazba.si | spremeni svoj življenjski stil | osebno trenerstvo
Re: hujšanje/ oblikovanje     Objavljeno 06.12.2015 ob 12:55
Hvala za čestitke in dogovor!

visok sem cca. 182 cm. Ob pričetku je bila teža tam nekje 136,5kg (seveda malo niha sem in tja ) sedaj sem pa približno na 120. Raje kake 0,5 kg manj kot več. Trenutno me najbolj matrajo vsa silvestrovanja in praznovanja takšna in drugačna kjer se je težko ne pregrešiti. Sem pa prej delal tako, da sem imel vsake 14 dni cheat dan. Sedaj decembra bo verjetno to padlo na vsake 7 dni ampak potem z januarjem zopet v ustaljene tirnice nazaj. Seveda bom pa ves čas tudi telovadil - raje še malo intenzivneje glede na vse te "prekrške" .

Ok, glede na napisano mislim, da nebi smelo biti problema in gre zgolj za maščobo Bojim se pa odvečne kože in me zanima ali obstaja kakšna krema ali kaj podobnega, da bi se nastanek le te čim bolj ublažil?

Re: hujšanje/ oblikovanje     Objavljeno 06.12.2015 ob 21:17
verjame, da bo zdaj v decembrskem času več "priložnosti" za pregrehe. poizkušaj se izogibati večji količini pregreh, če pa že grešiš naj bo to res čim manj krat.
Tudi to , da boš aktiven čez celoten december ne bi smelo vplivati negativno na tvoj rezultat, oziroma ga ne bi smelo poslabšati. Nato januarja pa probaš spet čim bolj striktno
Prožnost kože je odvisna od posameznika do posameznika. Počasno in kvalitetno hujšanje bo pripomoglo da bo čim manj odvečne kože. Nekatere kreme za strije lahko določen % pomagajo pri prožnosti kože, ne moreš pa pričakovati čudežev.
Trener fitnesa FZS, osebni trener | fit-preobrazba.si | spremeni svoj življenjski stil | osebno trenerstvo
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov