HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Individualni programi
Pomoč pri količini treninga     Objavljeno 22.08.2019 ob 09:50
Pozdravljeni,
ne vem če je v redu če vam pišem, ampak poskusiti ni greh. Pravzaprav bi potrebovala pomoč trenerja, ki bi mi svetoval glede količine treninga.
Želim pridobiti težo, ampak ne bi rada da bi bilo vse to le maščoba ampak tudi kaj mišične mase, telovadim. Delam različne vaje s telesno težo, včasih dodam tudi uteži pri kakšni vaji (5 kg). "Treniram" 6-krat na teden in sicer: ponedeljek, sreda, petek = vaje za spodnji del telesa (noge, rit), torek, četrtek in sobota = vaje za zgornji del telesa (roke, hrbet, trebuh). Za vaje porabim na dan okoli 1h 20 min.
Prebrala sem, da je treba imeti več počitka in me zanima kaj predlagate. Da omejim vadbo na 4-krat na teden (2x upper body, 2x lower body) ali mogoče 5-krat na teden (en teden 2x upper body, naslednji pa 3x in 2x lower body).
Trudim se čim več pojest in pijem tudi gainer (razmerje 1:1 med beljakovinami in ogljikovimi hidrati). Po vadbi po navadi pojem večerjo in popijem gainer.
Zanima me če vadim skupino mišic le 2x na teden dovolj za pridobitev mišične mase? Naj jem tudi gainer, ko ne telovadim (tiste 3 dni v tednu)?
Se zahvaljujem za odgovor.
Nika
Re: Pomoč pri količini treninga     Objavljeno 14.09.2019 ob 08:11
Več treninga še ne pomeni boljši rezultat. Potrebno je imeti dobro razmerje med regeneracijo in treningom. To pomeni: dovolj hrane, stimulacija mišic na treningu in počitek.
6x na teden je verjetno za tvoje telo prevelik volumen treninga ker se telo po vsej verjetnosti ne spočije. Predlagal bi 4x na teden in če ti je cilj mišična masa da uživaš dovolj kvalitetnih kalorij.
Trener fitnesa FZS, osebni trener | fit-preobrazba.si | spremeni svoj življenjski stil | osebno trenerstvo
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov