HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
THE Nutrition - trgovina
NOVO - THE Green Tea (60 caps.)     Objavljeno 02.09.2009 ob 16:22
Zeleni čaj je že skozi stoletja v deželah daljnega vzhoda, kot so Kitajska, Japonska in Indija, prisoten in poznan po svojih številnih pozitivnih učinkih na zdravje in počutje. Vsebuje številne spojine z različnimi biološkimi lastnostmi; pospešujejo metabolizem, spadajo med zdravju izjemno koristne imuno-modulatorje, preprečujejo številne bolezni, kot je rak, bolezni srca in ožilja in razne druge patologije. Poleg tega zeleni čaj znižuje nivoje slabega (LDL) holesterola in trigliceridov, hkrati pa dviguje nivoje dobrega (HDL) holesterola in preprečuje nastanek krvnih strdkov, ki so potencialni vzrok za srčni napad ali kap. Za piko na i, pa je zeleni čaj še izjemno potenten antioksidant- kar 100 krat močnejši od vitaminov C ali E.


Morda najboljša lastnost zelenega čaja pa je njegova sposobnost reguliranja krvnega sladkorja- po obroku z ogljikovimi hidrati namreč upočasni njegov dvig, kar je izredno pomembno na dieti namenjeni izgubi odvečne maščobe. Zeleni čaj namreč upočasni delovanje prebavnega encima imenovanega amilaza. Ta encim igra ključno vlogo pri razgradnji škroba (ogljikovih hidratov) ter povzroči nagel dvig krvnega sladkorja po obroku bogatem z ogljikovimi hidrati. Študija, ki je raziskovala učinek zelenega čaja na metabolizem ogljikovih hidratov, je prišla do neverjetne ugotovitve- kar 25% zaužitih ogljikovih hidratov se ob hkratnem uživanju ekstrakta zelenega čaja sploh ni prebavilo, ampak preprosto izločilo iz telesa.


Ekstrakt zelenega čaja ima znaten učinek na izgubo maščobe, saj pospeši metabolizem in s tem izgorevanje kalorij. Najnovejše raziskave so potrdile, da katehini v zelenem čaju preprečujejo delovanje encima, ki razgrajuje norepinefrin (ki igra zelo pomembno vlogo pri »kurjenju« maščob), prisotnost kofeina pa delovanje encimov, ki razgrajujejo ciklični adenozin monofosfat (cAMP) – prav tako ključno molekulo za maksimalno termogenezo.


THE Green Tea vsebuje le najčistejši ekstrakt zelenega čaja z visoko vsebnostjo vseh aktivnih učinkovin, predvsem pa epigalokatehin gelata (EGCG) in zagotavlja optimalne učinke na zdravje in izgubo odvečne maščobe.