HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Športna medicina
bolečina v roki     Objavljeno 14.06.2008 ob 19:27
Mene je pa kr naenkrat začelo zbadat tik nad komolcem na zunanjem delo roke enkrat sredi treninga, nato pa se je bolečina pomaknila po celi roki dol. Ta roka se mi je pol tud ful tresla, kr se nekaj časa po treningu. Poleg tega pa je tudi moč te roke med treningom občutno manjša. A je možno da je to od tricepsov,al je pa kej z živcem?
Re: bolečina v roki     Objavljeno 14.06.2008 ob 20:02
slystallone je napisal/a:


Mene je pa kr naenkrat začelo zbadat tik nad komolcem na zunanjem delo roke enkrat sredi treninga, nato pa se je bolečina pomaknila po celi roki dol. 



A so težave bolj izrazite po strani kjer je mezinec ali tam kjer je palec? Po težavah ki si jih navedel bi šlo lahko za vnetje ulnarnega živca, ki oživčuje nekatere vpogibalke dlani in prstov, zato se ti tudi roka trese. Če je situacija nastala med vadbo, potem bi se po počitku težave morale umiriti.

Lahko pa gre preprosto za preveliko obremenitev mišičja (nisi navedel katere vaje si izvajal) in pa posledične fascikulacije mišičja (=nehotni tržljaji zaradi spremenjega elektrolitskega ravnovesja mišice). Vendar pa bo tudi to minilo po počitku.
Aleksander Đorđevski, dr. med.
Re: bolečina v roki     Objavljeno 15.06.2008 ob 09:30
Po celi roki od komolca dol me je trgalo, tko da ne morm povedat po kateri strani. Je pa izvor bolečine pri komolcu. Sm pa delal roke ko se je to začelo.
Re: bolečina v roki     Objavljeno 15.06.2008 ob 09:38
Glede na izvor bolečine in vaje ,ki si jih delal ,gre najverjetneje za vnetje živca. Nekajdnevno mirovanje pa bo minilo.
Aleksander Đorđevski, dr. med.
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov