HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Športna medicina
Športni zdravnik, fiziater KAM po diagnozo in plan terapije.     Objavljeno 29.12.2018 ob 11:00
Že pol leta me muči zoprnija, ki še nima diagnoze. Kirurg za roko me je po vsega skupaj morda 5 minutah odslovil, brez da bi orng pretipal in manipuliral roko, brez, da bi v redu poslušal vse kar sem mu povedala...Pač menda ni za operirat, verjetno bo minilo, razbremenit. No to je bilo sredi avgusta.

Ali imate priporočilo h kateremu zdravniku it, ki se spozna na mišice, vezi, tetive prstov, zapestja, roke vse do komolca in ne bo odveč, če tudi vratu, hrbta (lahko je menda izvor tam)? Sicer sem doma iz koroškega konca, ampak ker se gre za moje zdravje, se peljem tudi drugam, če me bodo le obravnavali bolje kot v CE kirurg.

Vse kar vem je, da je RTG zapestja BP-na kosteh ni sprememb. Ni karpanlni tunel in naj ne bi bil (več) De Quarvein's (gejmerski palec). UZ terapije niso pomagale, magnet tudi ne.

Zdaj imam pa počasi dovolj te moje 50% sposobnosti za opravila (ne morem očistit avta, miško imam na levi roki (začenja bolet), pazim na držo, ne morem se upret na roko, ne morem nekih bremen na to roko, številke v službi kracam z levo roko, z desno pišem samo najnujnejše). V pol leta je postala moja leva roka močnejša od desne. Mišice hlapijo, terapij nimam. Zdaj me boli že križ in cel hrbet, ampak to gre počasi na bolje ( 7 dni brufen in apaurin zvečer, hoje še več kot prej, savna, termofor, valjčkanje, grelna krema, Sedim na ravnotežni blazini v službi, nabavila sem ledveno oporo za stol, ker imam slabega, ko mine najhuje grem na masažo fizioterapevtki tukaj).

Nežno razmigavam (to je bilo navodilo), nežno vmasiram gel od arnike in smreke, uporabljam tudi hladilni gel ice polar, imela sem kinesio v najhujših momentih. Jem omega 3, b kompleks, trenutno D in K vitamin, pijem MSM s C vitaminom in tudi kolagen, jem LCHF. Za silvestra bom sicer spila kako pivce za živce-sicer pa res skrbim, da ne vnašam sranja v telo.

Kakega nasveta bom res vesela. Po novem letu grem namreč do zdravnice, da ji povem, da sem še vedno kripl, saj mi je nerodno it tja jamrat, ampak res bi rada vedela kaj je narobe z roko in predvsem kako si pomagat, da bo spet OK. In da bom spet lahko normalno oblekla hlače, pajkice, prestavljala menjalnik v avtu in če smo že pri športnem portalu-začela z jogo, vajami za stabilizacijo, pilates in potem postopno spet vaje za moč, sklece, bemtiš, niti majhne sestrične nisem mogla prijeti v roke, dokler ni zrastla in ne rabi več opore....Trenutno se ne morem upreti na zapestje, niti če imam pest.

Čez zdravnico ne morem kaj reči-hitro me je napotila do kirurga za roko-on me je pa ofrknil.

LP, kripl pri 30
100% predanost, 100% zagnanost....vmesne poti ni!
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov