HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Športna medicina
zdrava prehrana     Objavljeno 23.03.2008 ob 15:35
Mene pa zanima kaj moreš še vse jesti razn beljakovin pa hidratov, da ti telo lohko normalno funkcionira, pa da maš vredu kri. A moreš veliko zelenjave jest, ali so dovolj samo vitaminski dodatki, koliko moreš pojest oreškov, olivnega olja, itd...
Na kaj se bi še najbolj splačalo skoncentrirat razen na beljakovine in hidrate.
Re: zdrava prehrana     Objavljeno 23.03.2008 ob 15:43
Predvsem je treba izbirati polnovredna zivila (torej nepredelana). Kot je bilo ze pogosto povdarjeno, je potrebno gledati sestavine in ne samo prehranske vrednosti.
Polnovredna zivila so tista, ki niso sle cez postopek industrijske obdelave.
Potrebe po vitaminih, mineralih, vlakninah, B, OH in M pa so pri posameznikih razlicne in so odvisne od mnogo faktorjev, predvsem telesne teze, aktivnosti, biokemicnih individualnih znacilnosti, dejavnikov okolja...

Prehranski dodatki sluzijo zagotavljanju teh potreb brez vnosa nepotrebnih snovi. Zato je potrebno doloceno znanje, da lahko izberemo posamezniku primerne in se tako s pridom in ucinkovito uporabljajo.
“Winning isn't everything--but wanting to win is.” V. Lombardi
Re: zdrava prehrana     Objavljeno 24.03.2008 ob 08:42
Zdrava prehrana je širok pojem in je nekoliko drugačna od BB prehrane. To ne pomeni, da BB prehrana ni zdrava, vendar če želimo najboljši efekt za zdravje ( in je to glavni kriterij za zdravo prehrano ), potem so že sama razmerja med B,OH in M nekoliko drugačna. Predvsem je količina beljakovin bistveno manjša. Bazirano pa na raznovrstni-polnovredni- nepredelani - biološko neoporečni...itd hrani.
BIG BODIES ARE MADE NOT BORN...

www.california-fitness.net

www.ibff.info
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov