HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Športna medicina
ortoped     Objavljeno 23.06.2014 ob 14:56
Zdravo!

Dr. Aleksander zanima me če poznate kakšnega športnega ortopeda v okolici celja, savinjske?
Re: ortoped     Objavljeno 23.06.2014 ob 15:50
Da bi kakšnega prav priporočil, ne. Ampak generalno so vsi ok.
Aleksander Đorđevski, dr. med.
Re: ortoped     Objavljeno 25.06.2014 ob 23:14
zanima me vaše mnenje glede mojih ramen..
Imam kar dosti problemov že kar dolgo časa. Tudi nasplošno. Imel sem poškodovan infraspinatus kateri je že zabrazgotinjen ter stara poškodba subscapolarisa.. Na vsake toliko časa imam težave z obemi rameni Zanima me kako pogosto bi jaz delati vaje za rotatorne mišice, ker priznam da jih ne veliko ampak vidim da brez tega nikakor ne bo šlo..To bi verjetno moral početi ves čas dokler še imam namen hoditi u fitnes. Uglavnem če lahko dobim kakšen dober nasvet kaj je najbolje za rame da me nebo vedno neki zmatralo u fitnesu. Če je res vse odvisno od okrepljenih rotatornih mišic potem bolje da jih delam ves čas poleg masaž katere obiskujem redno. Uprašam še samo to če se stare poškodbe lahko vračajo oz. če jih slučajno pretreniraš da te ponovno boli enaka mišica(npr. infraspinatus), če so lahko takšna obdobja??
Re: ortoped     Objavljeno 28.06.2014 ob 18:47
Najprej je potrebno opraviti klinični pregled , ugotoviti gibljivost rame, bolečnost itd.
Nato je treba opravit slikovne preiskave (UZ rame, magnet).
Šele potem lahko objektivno povem kakšno je stanje ramen.
Aleksander Đorđevski, dr. med.
Re: ortoped     Objavljeno 29.06.2014 ob 17:33
Tole diagnozo sem dobil 2012 ki ste mi jo že tudi razložli enkrat=)
Brez izliva.
Blaga kranipozicija in začetni PHS.
Degenerativne spremembe rotorarne manšete.
Verjetno gre za stanje po stari poškodbi subskapularisa, kajti v predelu subskapularisa je vidno brazgotinjenje in nehomogeno strukturiranje. Lezija je parcialna.
Začetne degenerativne spremembe spodnjega roba labruma.
Tetiva becipsa leži v svojem ležišču.
Pa z ultrazvoka 2011.: post ruptura endimi mm infraspinati lat. sin( bila je okol 5mm), ki se mi je pozdravil.

Malo sem se razpisal in opisal probleme.

Zle sem imel ene 2 lete od takrat bol ko ne mir zdaj pa priznam ko sem ponovno mal več vaj delu nad glavo oziroma push up-e z glavo obrnjen navzdol me je počasi začela boleti ta leva rama.Točno nemorem opredeliti kje točno to boli ampak gre ta nekakšno togo bolečino nevem kako bi opisal(občutek težke rame). V tej rami mi tudi poka to je vrjetno od obrabe (poka mi kadar roko ki jo imam čisto ob telesu potegnem nazaj-takrat pokne, in pa pri eksterni rotaciji rame . npr roka ob telesu v višina trebuha in če naredim rotacijo nato nazven (vaja za rotatorno) .Izvajam lahko use gibe.Ni nobenega takšnega giba katerega nebi morel naredit. Imam pa tudi rahlo skoliozo, malo imam tudi povešeno to levo ramo zato delam tudi dost hrbtnih vaj. Hodim na protibolečinske masaže (trigger points, denus itd), okoli rotatorne pri lopatici sem trenutno imel res bolj zategnjeno kot sicer in zato sklepam da mi ramo nekoliko naprej vleklo in pa tisti občutek težke rame katero bi najraje imel skos ob telesu, zato sma naredila 3 masaže.. Zdaj imam lepo mehko v tistem področju vendar tista togotnost je še prisotna. Masaže mi zlo koristijo sploh zaradi vozlov v hrbtu. Nasplošno ne izvajam več potiskov na benchu zaradi poškodbe infraspinatusa za prsi samo še sklece pod različnimi koti. In pa tudi potiske nad glavo sem upostil ker je bolje tako. Trenutno sem 2 leti delal izključno samo na drogovih se pravi najrazličnejši dvigi z lastno težo in mi zlo pašejo te vaje in ni bilo nekih problem edino vozli ki se mi delajo najbolj v trapezih to že od nekdaj, vendar ko sem pred kratkim še vključil push upe za rame ko si glavo navzdol obrnjen in še nekaj podobnih se je pa kmalu začelo tako kot sem opisal. Tako da bom samo z pull upi nadaljeval ter vaje za roke,, noge in sklece za prsa. Menim da je to zaradi teh degenerativnih sprememb če se ne motim.

Zdaj pa če imate dr. Aleksander kakšna dobre nasvete ter predloge mi prosim povejte..Če bi občasno šel še na kakšno drugo terapijo(kakšen laser itd)??, mogoče da bi izvajal vaje za rotatorno manšeto (kolikokrat na teden?), mogoče kakšen glukozamin za mazilo sklepa mi verjetno nebi škodil?? ker uporabljam kremo nodol in imam občutek da malo podmaže sam krema je krema ni tako očitna kot kapsule ki jih prodajajo tu gor da bi jih poizkusil, ali kaj podobnega ker rotatorna vem da lahko boli kar dolgo sploh če je že bilo kaj obrableno itd.
Re: ortoped     Objavljeno 29.06.2014 ob 21:55
Smiselno bi bilo obiskati dobrega fizioterapevta, ki bo stestiral ramo in ti pokazal vaje za krepitev mišic (večkrat slišiš eno te isto stvar, bolje je).
Prav tako poskusi z jemanjem glukozamina, vendar seveda ne kot mazilo ampak v obliki tablet.
Aleksander Đorđevski, dr. med.
Re: ortoped     Objavljeno 29.06.2014 ob 23:28
Priporočate kakšnega terapevta v okolici štajerske? Kako se vam zdi u termani laško, tja bi šel samoplačniško. Mogoče poznate Roberta Steble s Slovenjske Bistrice naj bi biu dober športni terapevt?.
Re: ortoped     Objavljeno 06.07.2014 ob 22:36
Poznam, sicer ne osebno, ampak vem da je kvaliteten in vem da veliko športnikov hodi k njemu.
Aleksander Đorđevski, dr. med.
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov