HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Športna medicina
Tablete Roaccutane in treningi v fitnesu     Objavljeno 18.01.2014 ob 13:42
Trenutno sem na terapiji z tabletami Roaccutane proti aknam, 40mg zjutraj. Verjetno mi bo marca dermatolog še povišal dozo, terapija pa naj bi trajala nekje do junija(6 mesecev). Treniram 3x na teden, z lahkimi kilami, ker poslušam telo in sem vseskozi zelo utrujen, tudi dermatolog mi je dejal, da moram zmanjšati fizično aktivnost. V fitnes svetu nisem nov, me pa zanima, ali lahko tile razmeroma zelo lahki treningi pustijo kakšno posledico na telesu? Menda, naj bi medtem ko si na terapiji z omenjenimi tabletami sklepi bolj trpeli, tudi mišice...? Ampak moram malo v fitnes, da ne izgubim vsega, za kar sem tako trdo garal. Vem, da bom potem nadoknadil ves ta čas, ko ne smem trenirati tako kot se spodobi ampak vseeno me zanima, če lahko nadaljujem z temi lahkimi(rekreacijskimi) treningi? Tudi vse dodatke sem za ta čas moral dati na stran, lahko bi jih jedel ampak sem se za ta čas popolnoma posvetil terapiji. Vsak dan gledam na koledar, kdaj bo junij, da se naredi en hardcore trening!

Hvala že vnaprej za pomoč.

Lp
Re: Tablete Roaccutane in treningi v fitnesu     Objavljeno 18.01.2014 ob 18:27
O teh tabletah smo na forumu kar nekajkrat že pisali, tako da lahko malo pobrskaš po starih temah.
Generalno gledano, bi bilo smiselno čez cca 2 meseca jemanja teh tablet opraviti krvne teste in pogledati kakšno je stanje zlasti jeter, pa tudi ledvic, mogoče tudi mišične encime. Glede na izvide je potem lažje reči ali ima ta terapija nate kakšne resne posledice ali ne.
Aleksander Đorđevski, dr. med.
Re: Tablete Roaccutane in treningi v fitnesu     Objavljeno 11.02.2014 ob 09:24
Hvala za odgovor.

Marca imam krvne teste in to bo 3 mesece od kar sem na Roaccutanu(nekje na polovici zdravljenja), treniram slabo in bom sedaj pocakal izvide in ce bodo v redu, grem lahko normalno na fitnes? Delam z tezkimi obremenitvami? Lahko zraven pijem proteine ter BCCA? Za vitamine bom pocakal, da koncam s terapijo. Hvala za pomoc.
Re: Tablete Roaccutane in treningi v fitnesu     Objavljeno 11.02.2014 ob 14:54
Lahko, do izvidov.
Aleksander Đorđevski, dr. med.
Re: Tablete Roaccutane in treningi v fitnesu     Objavljeno 12.02.2014 ob 13:52
Se pravi da pocakam do marca, potem treniram normalno ce bodo trenutni izvidi v redu do naslednjih izvidov ter brez problema zraven proteine in bcca. Imam pa kar mocno dozo 40mg in verjetno bom sel na 80mg ob naslednjem obisku, da bom do poletja koncal terapijo.
Re: Tablete Roaccutane in treningi v fitnesu     Objavljeno 12.02.2014 ob 19:29
Načeloma lahko, če bodo izvidi v redu.
Aleksander Đorđevski, dr. med.
Re: Tablete Roaccutane in treningi v fitnesu     Objavljeno 27.02.2014 ob 19:20
Še eno vprašanje

Zanima me, če lahko pijem tudi 3 kapsule ZMA pred spanjem? Bo kaj narobe na izvidih ali načeloma?

Lp
Re: Tablete Roaccutane in treningi v fitnesu     Objavljeno 28.02.2014 ob 08:11
Na osnovne laboratorijske preiskave jemanje ZMA ne bi smelo imeti vpliva
Aleksander Đorđevski, dr. med.
Re: Tablete Roaccutane in treningi v fitnesu     Objavljeno 28.02.2014 ob 20:18
Najlepša vam hvala res sedaj pa samo držim pesti, da bo vse v redu. Nadaljujem v ritmu normalnih treneingov kot pred tabletami, zraven bom imel whey isolat, bcaa, zma. Če bom čutil, da me bo dajala utrujenost bom pač počil ali pa ne pretiraval.
Re: Tablete Roaccutane in treningi v fitnesu     Objavljeno 10.03.2014 ob 20:06
Zdravo.

Imel krvne preiskave in izvidi so super vse v redu. Sedaj imam še nekje 4 mesece 40mg nato sem konec. Pa me zanima, če lahko jemljem zraven pre-workout izdelek? D me malce napali pred treningom.

Vsebuje pa tole:

30g vsebuje:
- 37kcal
- 9g ogljikovi hidrati
- 70mg kalcij
- 35mg natrij
- 6mg vitamin B6
- 36mg niacin
- 400mcg folna kislina
- 3mcg vitamin B12
- 535mg fosfor
- 360mg magnezij
- 75mg kalij
- 30000mg *******(ime izdelka)*********: nitro gear( L-arginine alpha keto gloterate, free form L-arginine, L-arginine ethyl ester, L-histidine, L-norvaline), high performance beta alanine( beta alanine), creatine matrix( creatine pyruvate, creatine ethyl ester, creatine monohydrate), Xtra energy supply( taurine, caffeine, malic acid, glucoronolactone, L-tyrosine, glucose, maltodextrine), stacker vitamin complex( vitamin B6, niacin, folate, vitamin B12), elektrolite plus( Di kalcium phosphate, Di potassium phosphate, Di sodium phosphate)

Ostale sestavine:
Citronska kislina, kalcijev silikat, naravni in umetni okusi, arabska guma, titanijev dioksid, tri-kalcijev fosfat, xantan guma, naravne barve in okusi, sukraloza, acesulfam-K

Hvala za pomoč.
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov