HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Športna medicina
Antisocialnost, individualizem in ostalo     Objavljeno 09.12.2012 ob 10:48
Glede na to, da je razvijanje telesa dejavnost, ki je izrazito egocentristična, bi v takšnem miljeju dobro uspeval naslednji tip ljudi:
http://ranprieur.com/readings/americanpsycho.html

Nikogar ne želim s tem užaliti, niti ne žaliti bodybuildinga vobče. Saj sem nazadnje tudi jaz precej v tem. Malo v razmislek pa vseeno ne škodi.

Sklop tem, ki bi bil namenjen duševnim aspektom športa, in človeštva na sploh, še ne obstaja na tem forumu, zato sem dal to pod športno medicino.
Re: Antisocialnost, individualizem in ostalo     Objavljeno 09.12.2012 ob 14:54
Moje mnenje je, da je človek popolnoma egocentrično bitje in če bo imel na voljo izbiro, bo zmeraj izbral tisto, ki njemu največ prinese. Morda te stvari niso zmeraj najbolj očitne, kot je na primer dajanje v dobrodelne namene, pa vendar vsakdo, ki da v dobrodelne namene, se je za to odločil ker mu občutek, da je nekomu pomagal da več kot pa je zanj vreden čas, denar ali karkoli drugega kar je podaril.

Morda smo res nekoliko antisocialni, čeprav jaz ne gledam na to tako. Zelo rad potreniram s kom skupaj in na fitnesu se zmeraj nekaj dogaja, tako da individualizem dokaj odpade, saj se le redko zgodi da treniram sam.

Je pa res, da je veliko oseb, ki trenira samovšečnih, sem pa tudi mnenja, da to ni absolutna posledica. Če imaš razčiščene pojme pri sebi je vse ok in za tiste, ki o tem še nikoli niso razmišljali, vsekakor tema vredna razmisleka. Če nekdo trenira samo za to, da bo lepo izgledal je pomoje zgrešil smer. Prej, ceneje in z manj truda bo prišel skozi s kakšno lepotno operacijo .
THE Nutrition BP team (Titova 62, MB)
T: 041 343 484
E: info@bpteam.si

Odprto:
pon-pet: 8.00 - 20.00
sob: 9.00 - 16.00
ned:9.00-12-00

Svetuje vam:
Sandi Bitenc (C.F.M.P.
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov