HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Športna medicina
Re: Ali je res     Objavljeno 10.11.2007 ob 11:21
Čao!
Star si 14 let.

Če misliš poslušati druge, jih prosi da ti komentirajo in povejo kaj iz svojih izkušenj, ne pa da rečejo ATA SO REKLI... ali PREBRALI SMO REVIJO IZ LETA 1800 >

Plavanje sem treniral 13let in so nas tako kot tebe nagnali v fitnes po kocu 8 letke, da bi imeli močnejši zavesljaj. Rast ovira vadba s pretiravanjem s s težo. Telo ponoči tako porabi vso svojo energijo za regeneracijo mišic in ne za rast.

V telesu imaš tako ženske kot moške hormone, ki delujejo v ravnovesju (Biologija 9.razred)

Vadba z normalno težo in kakšno forsirano ponovitvijo, ki včasih ne škodi, pa ti omogoči da ponoči rasteš in se regeneriraš. Rasteš zato ker telo zvečer do polnoči sprošča RASTNI HORMON in moški spolni hormon TESTOSTERON ki spodbuja rast tako mišic kot telesa. Višek rastnega hormona pa telo ponovno doseže zjutraj med 5 in 6 uro. Naloga testosterona je prav tako topljenje maščobe, ki jo telo ponoči porabi za rast telesa.

Rast telesa ovirajo pitje alkohola, saj le ta spodbuja sproščanje ženskega hormona ESTROGENA v telesu. Poleg tega pa estrogen v telesu tudi zadržuje vodo. Zato imajo vsi pivci alkohola trebuhe. Zadržuje se  jim voda v telesu, poleg tega pa imajo tudi težave zaradi trigliceridov saj nimajo dovolj moškega hormona, da bi topili maščobo.

Sklep:- telovadba => normalna obremenitev (5serij x 15ponovitev) => oblikuješ telo in gradiš za prihodnost => telo ima dovolj energije za rast in regeneracijo


Upam, da sem ti pomagal z nasvetom
Re: Ali je res     Objavljeno 10.11.2007 ob 13:21
zalosno je to sto se u opste na taj naicn i prica o tome...

a jos zalosnije sto ovakve savete dele "edukovane"osobe tj lekari...

zalosno
Re: Ali je res     Objavljeno 10.11.2007 ob 15:11
ko treniraš s prevelikimi težami si rekel d se rast ustavi, ker telo vso enrgijo porab za mišice, kaj pa če s temprenehaš a pol se rast spet začne?
in kako to d telo ravno do polnoči in med 5 in 6 uro sprošča hormon?
Re: Ali je res     Objavljeno 11.11.2007 ob 10:38
nameless je napisal/a:


ko treniraš s prevelikimi težami si rekel d se rast ustavi, ker telo vso enrgijo porab za mišice, kaj pa če s temprenehaš a pol se rast spet začne?
in kako to d telo ravno do polnoči in med 5 in 6 uro sprošča hormon?



ko je to rekao
Re: Ali je res     Objavljeno 11.11.2007 ob 19:52
skorpion
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov