HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Športna medicina
težave z vratom     Objavljeno 18.07.2007 ob 20:10
Po parih letih treninga se mi je pojavilo, da vzadej pri vratu nekaj suslja ce ga poskusam pretegniti. Tezava je tudi, ker sploh ne morem vec drugace zaspati kot ob boku. Ce se ulezem na trebuh me v vratu napenja misico/kito oz. se sam ne vem kaj, ce se ulezem na hrbet pa tudi ne morem zaspati, razen ce podlozim vrat. Ce se ulezem na hrbet in premikam vrat ponovno nekaj suslja. Ne gre nikoli za bolecino, dalec od tega, le obcutek napetosti ce nimam vrat v legi ko se bi sprostil in neko pokanje, ce vrat med lezanjem premikam.

Pojavilo se mi je ko sem se preselil v lj, kjer sem imel obupno lezisce se iz bivse jubo, je pa res da mi je ze pred tem vrat vedno zelo napenjalo pri tezjih vajah. Naprimer pri benchu ga nisem nikoli mogel drzati nazaj kot ostali ampak mi je glavo enostavo dvignilo malenkost gor.

Je mozno da sem le ojacal ta del misic in je zato drugace ali bi me moralo malo bolj skrbeti?
Re: težave z vratom     Objavljeno 22.07.2007 ob 18:09
Na taka vprasanje je zelo tezko odgovoriti preko foruma. Ce ti bo Aleksander kaj znal povedat, drugace pa je najbolje, da se oglasis pri fizioterapevtu.
Glede tega lahko priporocim Gasperja iz Otelo Wellness centra v Domzalah.
“Winning isn't everything--but wanting to win is.” V. Lombardi
Re: težave z vratom     Objavljeno 23.07.2007 ob 13:25
Težko povem takole prek foruma,ampak glede na to da ni podatka o poškodbi in da nimaš spremljajočih težav,ki so značilne za spremembe na vratni hrbtenici(npr. občutek mravljinčenja v rokah itd) se mi zdi da so težave predvsem posledica nepravilne drže pri vadbi in da jih je treba obravnavati najprej s pomočjo fizioterapevta. Poskušaj z dobrim ogrevanjem in masažo, če pa težave ne bodo minile ti svetujem rentgensko slikanje vratu.

Sicer pa to "pokanje" ne pomeni nič slabega.Je le posledica neugodne lege posameznega sklepa.
Aleksander Đorđevski, dr. med.
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov