HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Športna medicina
Preponska kila     Objavljeno 13.01.2012 ob 17:28
Živjo,

malo sem pregledal po forumu ampak se mi zdi, da nisem našel teme kjer bi nekdo res imel kilo. Torej po pregledu pri zdravniku (UZ še ni bil delan) mi je rekel, da imam lažjo obliko preponske kile in da bo kirurg povedal, ali bo potreben operativni poseg ali ne. Me pa sedaj zanima, kaj lahko sploh do takrat delam. Trening s prostimi utežmi odpade? Oz. če lahko vseeno treniram bi prosil za kakšen nasvet, na kaj naj bom pozoren, da ne bom stanja še poslabšal. Ker ob sami misli, da ne bi smel zdaj kakšen mesec trenirati, se mi kar mal meša Ravno sedaj, ko so se začeli kazati dobri rezultati. Matr... torej prosim za kakšen nasvet od dobrega zdravnika

Hvala, Borut
Re: Preponska kila     Objavljeno 13.01.2012 ob 20:19
Ne vem kakšna je kila oz. koliko je obsežna, tako da takole preko foruma kaj več kot to da odsvetujem dvigovanje težih bremen do pregleda pri kirurgu ne morem povedati.
Aleksander Đorđevski, dr. med.
Re: Preponska kila     Objavljeno 13.01.2012 ob 21:10
Živjo,

hvala. Če kaj pomaga je odebelitev komaj opazna, mogoče kakšnih 5 mm višje od okoliške kože, široka kakšen cm, dolga je pa kakšnih 3-4 cm. Kot kakšen palec veliko vse skupaj, samo ne tako debelo. Ma mi že zdaj majkajo uteži Potem je najbolj pametno čisto nič dvigovanja do takrat? Kaj pa potem, ko se vse uredi za ojačanje trebušne prepone? So kakšne vaje za to? ali splošen trening za spodnji del trenušnih mišic?
Re: Preponska kila     Objavljeno 13.01.2012 ob 21:34
Splošen trening bo dovolj, očitno ne gre za večjo kilo. A je kila reponibilna? Torej če povem laično, ali lahko potisneš izboklino nazaj (in da ostane potem notri) ?
Aleksander Đorđevski, dr. med.
Re: Preponska kila     Objavljeno 14.01.2012 ob 00:32
Mal je "hecna" Na momente se je sploh ne vidi, kot da ni nič.  Potem se malo vidi, če potisnem nazaj včasih izgine včasih pa sploh ne. Potisnem nazaj in je takoj spet tu.
Re: Preponska kila     Objavljeno 14.01.2012 ob 12:49
Nujen je pregled,kaj več takole prek foruma ne morem povedati, ti bo pa abdominalni kirurg znal povedati kako in kaj je s treningi..
Aleksander Đorđevski, dr. med.
Re: Preponska kila     Objavljeno 14.01.2012 ob 16:24
Hvala. Bomo pa imeli manjši premor
Re: Preponska kila     Objavljeno 26.03.2012 ob 16:24
Živjo še enkrat - po dolgem času,

no, bila je ingvinalna kila in sedaj uspešno popravljena dobra 2 tedna od operacije. Sicer se sedaj še pazim in kakšna 2-3 tedne ne bom še nič treniral. Kar me pa zanima je kako sedaj pričeti s treningi in ali so kakšne vaje, ki bi ojačale ta predel - ingvinalni kanal. Ker sedaj me je kar malo strah ponovnega treninga, da se mi ne bi kaj takega ponovno zgodilo še na drugi strani. Zanimivo je, da sem iste kilaže že dvigoval v preteklosti brez težav in mi še kar ni jasno, zakaj se je to tokrat zgodilo. ali je bilo napačno dihanje in sem preveč zadrževal zrak ali.... A ima kdo kakšen nasvet? Je kdo to dal skozi in uspešno pričel s treningi?

Hvala.
Re: Preponska kila     Objavljeno 27.03.2012 ob 11:44
Na vprašanje zakaj je prišlo do kile največkrat ne najdemo odgovora, tako da se se tem ne obremenjuj. Glede obremenitve naj te prav tako ne skrbi ; najbolj je pomembna dobra rehabilitacija, nato pa postopno povečevanje obremenitve do praga bolečine.
Aleksander Đorđevski, dr. med.
Re: Preponska kila     Objavljeno 29.03.2012 ob 10:38
Hvala za odgovor. Potem se bom še kakšna 2 do 3 tedne izogibal vseh težjih stvari, potem pa začnem čisto po malo. Po mojem bo tak pristop še najbolj varen. Jutri bo ravno tri tedne od opercije tako da malo previdnosti še ne bo škodilo.
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov