HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Trening
Iste teže     Objavljeno 26.05.2015 ob 21:22
Pozdravljeni!

Že nekaj mesecev okoli 4 ne morem dvigovati praktično večjih tež na vseh osnovnih vajah, torej predvidevam, da ne napredujem v moči, problem pa je tudi, da je kilaža tudi praktično enaka, oz. se giblje +- 2kg. Sem pa opazil, da praktično ob isti kilaži malo bolj "spucan". Treniram 11 mesecev, na začetku sem lepo napredoval v kg in ravno tako v moči s dobro tehniko izvajanja vaj. Moram pa poudariti, da je vsak trening dober, kar pomeni, da imam lepe pump-e in je mišica uničena praktično vsak trening na koncu. Ima mogoče kdo kakšen predlog, kaj narediti, da bi napredoval na moči, pridobival kilograme?
Re: Iste teže     Objavljeno 27.05.2015 ob 11:02
Seveda napredek ne gre tako hitro naprej kot na začetku in če boš želel dvigovati vedno večja bremena boš moral prilagoditi trening. Obstaja več variant kako inkorporirati trening za moč v klasični trening za hipertrofijo.

Najprej se moraš vprašati kaj je cilj, moč ali izgled. Sam sem tak, da če ne napredujem v moči sem frustriran pa čeprav je moj cilj dobro izgledati. Vedno več je takih ki ne dajejo povdarka moči ampak "ubijanju" mišice z raznimi superserijami, drop seti in izjemno počasno izvedbo dviga, kjer nam že manjše kilaže povzročijo velik pump.

Jaz najraje v 2 treninga tedensko vključim vaje za moč. To pomeni en dan zgornji del moč, drugi dan spodnji. Nižji rang ponovitev in osnovne vaje.
Re: Iste teže     Objavljeno 27.05.2015 ob 15:29
Hvala za odg...Sam posebi mi je boljši feeling, da imam večji pump, kot pa da delam nevem kako na moč. Imam pa občutek, da če ne pridobivam na moči tudi na mišični masi ne, čeprav je vsak trening narejen dobro.
Re: Iste teže     Objavljeno 28.05.2015 ob 14:43

Točno na to temo smo pred nekaj dnevi napisali daljšo objavo in primer treninga.
Je pa zelo pogost pojav, ki pa se ga na žalost večina niti ne zaveda. Po dveh letih (ali pa še prej) nehajo napredovati in potem kar brezciljno trenirajo dalje. Kdor hoče napredovati, mora spremeniti svoj pristop k trening in v tej objavi je natančno razloženo kako.


http://www.the-nutrition.com/f6/2/0/14656/0/Ogled-sporocila/170800#170800
E-mail: info@the-nutrition.com
Tel. št.: 080 35 45
Spletna trgovina: www.the-nutrition.com/store/index.php
Prodajna mesta: www.the-nutrition.com/prodaja
Re: Iste teže     Objavljeno 29.05.2015 ob 16:17
Zelo dober članek !
Sam vedno nekoliko prilagodim program sebi kajti nekako sem prepričan da ti mora biti trening kar se da pisan na kožo, da ga boš lahko dolgoročno izvajal. Sploh je to težko pri ljudeh, ki ne tekmujejo v nobenem športu in je ohranjanje motivacije težje kot sicer.
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov