HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
THE Nutrition
NOVO: THE Glutamine     Objavljeno 06.11.2015 ob 14:22
Zakaj je glutamin priporočljiv dodatek za vse športnike:

- Pospešuje regeneracijo

- Poveča dvig rastnega hormona GH in s tem pospeši proces izgube telesne maščobe

- Deluje anti katabolično in preprečuje razgradnjo mišičnega tkiva

- Podpira imunski sistem in pospešuje okrevanje po boleznih in operacijskih posegih


Glutamin je aminokislina, ki je v skeletnem mišičju najbolj zastopana od vseh- kar 61% mišic je narejeno iz glutamina. 19% glutamina je sestavljeno iz dušikovih molekul; s tem glutamin predstavlja glavnega prenašalca dušika v mišice. Po napornem treningu se zaloge glutamina dramatično izčrpajo, kar ima zelo negativen vpliv na moč, zmanjša vzdržljivost, poslabša regeneracijo in oslabi imunski sistem.

Dokazano je, da preprečuje razgradnjo mišičnega tkiva, povečuje metabolizem beljakovin in volumen mišičnih celic ter deluje izredno anti- katabolno.

THE Glutamine pozitivno vpliva tudi na izločanje lastnega rastnega hormona, kar pospešuje presnovo maščob in drastično poveča mišično rast. Študije so pokazale, da dodajanje samo 2 gramov poveča izločanje rastnega hormona za 400%!
Raziskave so prav tako pokazale, da glutamin pospešuje izgubo mastnega tkiva, hkrati pa v času nizko-kalorične diete preprečuje izgubo težko pridobljene mišične mase. Končno lahko dietirate brez skrbi, da bi ob tem izgubili mišice.

THE Glutamine izkazuje številne pozitivne učinke na zdravje: nepogrešljiv je za dvigovanje odpornosti in povečevanje imunskega sistema, pospešuje okrevanje po operaciji, preprečuje in pomaga pri zdravljenju čirov in drugih želodčnih težav ter omili mišične krče in vnetja.

Priporočljivo ga je jemati zjutraj na tešče, takoj po intenzivni vadbi in zvečer pred spanjem.

Prehranske vrednosti
Neto Količina : 500g
Odmerek: 5g (2merici)

Na odmerek
L-Glutamine 5g

Sestavine:
100% L-glutamin.

Navodila za uporabo:
Zaužijte 5-20 g dnevno, skupaj z vodo ali športnim napitkom. Za optimalne rezultate zaužijte 5-10g v napitku pred, med in po vadbi, 5-10g zjutraj na prazen želodec ter 5-10g pred spanjem, na prazen želodec.
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov