HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
THE Nutrition
PRO Glutamine 1000g     Objavljeno 25.03.2008 ob 10:44
V trgovino smo dodali nov izdelek PRO linije. Glutamin v pakiranju 1 kg.
Cena je maksimalno ugodnih 36 eur.
Preden kdo vprasa, zakaj je ta glutamin cenejsi od THE Glutamina naj pojasnim, da je THE glutamin kvalitetnejsi, bolj drobno mlet in izvira iz Japonske.
PRO glutamin izvira iz Kitajske in je cena bolj ugodna. Se pa slabse mesa in delajo se grudice. Kdor je ze uporabljal glutamin, ki se tezje mesa je zelo verjetno, da je bil kitajski...

Opis:
Cilj vsakega športnika je napredek in posledično vrhunski rezultat. Za vrhunski rezultat je potreben kvaliteten in intenziven trening, s katerim pa naše telo izpostavimo stresu. Nanj se telo odzove z prilagajanjem na ta stres, čemur pravimo superkompenzacija. Ta pa se lahko pojavi le, če telo v fazi regeneracije ustrezno hranimo. V nasprotnem primeru naše telo ne zmore stresa in preide v stanje katabolizma, kar je najbolj nezaželjen scenarij vsakega športnika; mišice slabijo, odpornost imunskega sistema pada, športni rezultat-porazen. Med najpomembnejšimi hranili, ki preprečujejo, da do česa takega pride je gotovo glutamin.
Glutamin je gotovo najpomembnejša neesencialna amino-kislina, saj je glavna pri sestavi skeletnega mišičja ter pri njegovi obnovi in izgradnji. Njegova vloga v telesu je nepogrešljiva pri številnih biokemičnih procesih: kot substrat pri tvorbi deoksiribonukleinske kisline (DNK), omogoča sintezo beljakovin, prekurzor v hitrem deljenju imunskih celic, s čimer jača imunski sistem, kot gorivo za možgane ob pomanjkanju glukoze, blokira delovanje kortizola ter s tem preprečuje razgradnjo mišic.

Ob napornem treningu se predvsem zaloge glutamina drastično zmanjšujejo. Če ga v zadostni količini ne nadomestimo, tvegamo drastično zmanjšanje v sposobnosti našega telesa, da se regenerira in je podvrženo raznim okužbam zaradi padca imunskega sistema.
PRO Glutamine 1000 preprečuje katabolizem mišic, povečuje celično hidracijo in njihov volumen, pospešuje celjenje ran in ožganin, čisti telo, saj je omogoča pretvorbo in izločanje amoniaka-zelo toksičnega stranskega produkta pri metabolizmu beljakovin, kar je izrednega pomena pri visoko-beljakovinskih dietah. Znanstvene študije so dokazale, da v veliki meri preprečuje nastanek čirov na želodcu in drugih želodčnih težav ter celo pomaga v boju proti raku.
PRO Glutamine 1000 je vrhunski izdelek narejen po najmodernejših standardih. Vsebuje le 100% čisti L-glutamin, s čimer zagotavlja optimalno absorpcijo in najboljše rezultate.

Okus: brez okusa
Pakiranje: 1000 g
Prehrambene vrednosti:
Odmerek: 5g (1 merica)
Sestavine: 100% Pure L-Glutamin prašek
Navodila za uporabo
Doziranje: Zmešajte 5-20 g praška z vodo ali drugim napitkom. Konkretne priporočene količine so zelo odvisne od posameznika in njegovih ciljev.
Za koga: Izdelek je primeren za vse, ki redno in intenzivno trenirajo, tako za regeneracijo kot tudi krepitev imunskega sistema.. Primeren je tako za vrhunske športnike kot rekreativce. Vzdržljivostne, intervalne (ekipne) in športe moči. Razlikujejo se samo priporočene količine.
Kdaj:
• PRED TRENINGOM - V kombinaciji z BCAA neposredno pred treningom z utezmi
• PO TRENINGU - Kot del regeneracijskega napitka z ogljikovimi hidrati in beljakovinami, primeren za vse vrste športnih aktivnosti.
• ZJUTRAJ - Podobno kot po intenzivnem treningu, tudi zjutraj telo najbolj potrebuje aminokisline. Glutamin dodamo jutranjemu beljakovinskemu napitku, da povečamo količino te, najbolj potrebne, aminokisline v telesu.

Nakup:
http://www.thenutrition-shop.com/product_info.php?products_id=197