HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Počitek NI za pussyje     Objavljeno 21.09.2012 ob 08:51
Kolikokrat na leto naredite počitek, ki je dolg več kot 4 dni? Pa ne zato, ker bi bili poškodovani ali kako drugače bolni. Tudi dopusti ipd... ne štejejo. Šteje samo strateški počitek ob času, ko začutite, da bi lahko bilo kaj narobe, če bi nadaljevali z režimom.
Re: Počitek NI za pussyje     Objavljeno 21.09.2012 ob 08:57
Tako kot si že sam napisal...ko čutim potrebo. Včasih je to 5x letno, včasih 1x. Sam osebno ne planiram daljših počitkov strateško, ampak poslušam svoje telo..jbg, nekaj časa že treniram in poznam svoje telo. My two cents
Re: Počitek NI za pussyje     Objavljeno 21.09.2012 ob 09:18
ponavadi je bilo to 1x na leto v času novoletnih praznikov. Odvisno je tudi os službe, kajti če imam teren to pomeni vsaj 5 dni prisilne pavze. kot pa je že bilo napisano, najboljše poslušati svoje telo, če seveda se ne pripravlješ za določen dogodek, ki je na točno določen datum. Takrat ni pavze.
Re: Počitek NI za pussyje     Objavljeno 21.09.2012 ob 10:12
Se strinjam s predhodniki.... sicer pa:
v tekmovalnem športu se takšnemu obdobju reče prehodno obdobje. Sledi tekmovalnemu obdobju. Tu lahko govorimo o strateškem odmoru. Vendar se poudarja, da popolni počitek ni priporočljiv za športnika, temveč da se v majhni količini ukvarja z neko drugo zabavno športno dejavnostjo...
Počitki zaradi bolezni ali pretreniranosti (tudi občutek, da bi šlo lahko nekaj narobe) niso zaželjeni in če se pogosto pojavljajo nakazujejo na to, da nekaj ni v redu s terningom oziroma prehrano, počitkom, spanjem. Že pred tem pojavom poskušamo ugotoviti vzrok in trenažni proces prilagoditi. Seveda nas kdaj tudi kaj preseneti

lp
Osebno trenerstvo Bodyteam | Jure Klemenčič
Re: Počitek NI za pussyje     Objavljeno 21.09.2012 ob 13:08
Osebno naredim odmor le v času dopusta (morje), kar pa tudi ni vsako leto.

Sicer sem pa v zadnjem letu vzel še nekaj dodatnega odmora, ker sem bil z motivacijo zaradi vseh poškodb v riti in se je bilo treba "postavit na noge".
Zakaj bi bil povprečen, če si lahko nadpovprečen?

Lift heavy. Life is too short to be weak.
Re: Počitek NI za pussyje     Objavljeno 21.09.2012 ob 14:58
Simi je napisal/a:


Sicer sem pa v zadnjem letu vzel še nekaj dodatnega odmora, ker sem bil z motivacijo zaradi vseh poškodb v riti in se je bilo treba "postavit na noge".



Pametno.
Vedno gre za dilemo kaj storiti? Adrenalin in še kaj človeka žene, da bi treniral naprej, a neki neprijetni glasek v glavi mu pravi naj se mičkeno ustavi.
Zato pa je naslov teme "počitek NI za pussyje."
Veliko se govori o glomaznih režimih treninga in strašni moči, ki jo je treba posedovati. 5-6 krat na teden trenirati, pa še 3 kardie stisniti zraven, pa še kak dan trening doplodne in popoldne.
Za naše vrle teenagerje, ki se sprehajajo po tem forumu zato naslednji nasvet:
ko kdo govori o takem režimu treninga je že malodane profesionalec, mogoče tudi na steroidih (nič hudega, če je, pač njegova izbira).
Moj nasvet za teenagerje: trenirajte pametno. 3-4 treningi na teden so dovolj. In to morajo biti zares intenzivni treningi.
Če vam kakšen glasek in telo sugerirata počitek ga ubogajte in si vzamite pavzo 4 ali več dni. Ne bodo se vam roke posušile od tega. Še več. Naredili boste veliko dobrega in bodo kasneje še raje rastle.
Taku. Moje osebno mnenje. Zdaj pa but po materialu! 
Re: Počitek NI za pussyje     Objavljeno 21.09.2012 ob 15:17
Se strinjam popolnoma s tem! Dober nasvet Samo problem je v tem, da so teenajgerji polni hormonov in je težko ostati pred vrati
Re: Počitek NI za pussyje     Objavljeno 22.01.2013 ob 21:43
jaz ne delam strateških počitkov ker vem da mogoče lahko zabolim ali pa da bom šel kam na dopust ali pa se bo zgodilo da nebom mogel it na trening zaradi osebnih razlogov...zato vedno ko ni preprek grem na fitness !!
Re: Počitek NI za pussyje     Objavljeno 22.01.2013 ob 22:19
Nikoli. Na morju dosti plavam, delam vaje s lastno težo. Če čutim da je telo utrujeno 2-4 dni delam lažje treninge npr, dvigujem do 60% teže, ki bi jo "normalno dvigoval" si vzamem kak dan samo za stretching. To se zgodi 3-4x na leto.
Re: Počitek NI za pussyje     Objavljeno 29.03.2013 ob 09:09
Ponavadi grem na 2 dopusta na leto ( cca 2 x 10 dni ) , kar pomeni da se bo telo spočilo in rekuperiralo od naporov, kar je zame več kot dovolj.

So pa nekateri, ki na vsakem dopustu - potovanju po svetu, iščejo fitness klube za treninge - no ja, to so profesionalci.....
BIG BODIES ARE MADE NOT BORN...

www.california-fitness.net

www.ibff.info
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov