HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Prehranski dodatki in dopolnila
Gainer     Objavljeno 06.05.2017 ob 14:50
Pozdravljeni,

v naslednjih dveh mesecih imam cilj izgubiti nekaj odvečne maščobe, in pridobiti nekaj mišične mase. Trenutno imam maščobe približno 11-12%. Je smiselno kljub želji, da izgubim nekaj % maščobe po treningu vzeti gainer, ali se raje poslužujem samo wheya po treningu in bcaa med treningom?

Hvala in lep pozdrav.
Re: Gainer     Objavljeno 07.05.2017 ob 14:43
Pozdravljen!

Osredotočiti se boš moral najprej na en cilj in ne na oba hkrati.
Zato moraš jasno definirati kateri cilj hočeš najprej doseči ali je to mišična masa ali definicija.
Temu primerno potem tudi prilagodiš prehrano in trening ter dodatke.
Trener fitnesa FZS, osebni trener | fit-preobrazba.si | spremeni svoj življenjski stil | osebno trenerstvo
Re: Gainer     Objavljeno 29.03.2024 ob 19:34
The Answer je napisal/a:

Pozdravljeni,

v naslednjih dveh fen za lase mesecih imam cilj izgubiti nekaj odvečne maščobe, in pridobiti nekaj mišične mase. Trenutno imam maščobe približno 11-12%. Je smiselno kljub želji, da izgubim nekaj % maščobe po https://www.premiumbar.si treningu vzeti gainer, ali se raje poslužujem samo https://sajeposlovnadarila.si/collections/vzigalniki wheya po treningu in bcaa med treningom?

Hvala in lep pozdrav.



Pozdravljeni!
Če je vaš cilj izguba maščobe in pridobivanje mišične mase, je ključno, da se osredotočite na ustrezno prehrano in vadbo. Glede na to, da že imate relativno nizko telesno maščobo (med 11-12%), je smiselno, da se osredotočite na ohranjanje ali rahlo povečanje mišične mase, medtem ko poskušate zmanjšati maščobno maso.
Pri izbiri prehranskih dodatkov je pomembno razmisliti o vaših dnevnih prehranskih potrebah. Whey beljakovine so odličen vir beljakovin za obdobje po vadbi, saj pomagajo pri okrevanju in obnovi mišic. BCAA (aminokisline z razvejano verigo) so koristne med treningom, saj lahko pomagajo zmanjšati mišično utrujenost in pospešiti okrevanje.

Gainerji so običajno bogati s kalorijami in ogljikovimi hidrati, kar je koristno za povečanje telesne mase, vendar morda ni najboljša izbira, če želite zmanjšati maščobno maso. Če se odločite za gainer, bodite pozorni na vsebnost sladkorjev in kalorij ter se prepričajte, da se ujema z vašimi cilji.

Pri izgubi maščobe je ključnega pomena tudi pravilna prehrana s primernim kaloričnim primanjkljajem in uravnotežen vnos makrohranil (beljakovine, ogljikovi hidrati, maščobe). Poleg tega je redna telesna vadba, ki vključuje močnostni trening in kardiovaskularne vaje, ključna za doseganje vaših ciljev.

Preden vključite kakršne koli nove dodatke ali spremenite svojo prehrano, se posvetujte s strokovnjakom za prehrano ali zdravnikom, da se prepričate, da izbirate najboljše možnosti za vaše specifične cilje in potrebe.
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov