HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Prehranski dodatki in dopolnila
Kofein     Objavljeno 08.10.2012 ob 09:45
Pozdravljeni,

pred dobrim tednom sem kupil kofein v kapsulah (http://www.the-nutrition.com/store/index.php?page=prdetails&pg=1&pid=80&stype=2&cat=14&cat_name=Izguba%20ma%C5%A1%C4%8Dobe). Jemljem ga kot je priporočeno, torej cca pol ure pred tekom, skupaj z l-karnitinom - tečem vsak drugi dan, 12 km.

Zanima me kako dolgo ga lahko jemljem brez strahu, da bi se ga telo navadilo in bi pozitivni učinki, predvsem vzdržljivost, izginili?

Hvala za odgovor-e
Re: Kofein     Objavljeno 08.10.2012 ob 11:18
približno 14dni in potem teden dni pavze in potem spet jovo na novo
Re: Kofein     Objavljeno 08.10.2012 ob 15:20
Zakaj pa potrebuješ kofein in karnitin? Kdor vsaki drugi dan preteče 12 km ne more slabo izgledati (da bi hujšal recimo). Nekako gre ne skupaj.
Re: Kofein     Objavljeno 08.10.2012 ob 16:12
Vprašanje je vsekakor na mestu.

Pred petnajstimi meseci sem doživel relativno hudo prometno nesrečo z motorjem. Fizične poškodbe niso bile tako hude kot psihične - pred mojimi očmi je umrl moj najboljši prijatelj, star sem 27, poznala sva se 22 let.

Da ne dolgovezim. Zapadel sem v depresijo, nekakšen posttravmatski sindrom, uteho pa sem iskal v hrani. Pred nesrečo sem bil blazno športno aktiven - tek, kolesarjenje ipd., tudi takrat sem uporabljal l-karnitin, predvsem zato, ker sem imel občutek, da je moj tek bolj lahkoten, nisem bil hitrejši ali eksplozivnejši.

Skratka v mesecih po nesreči se mi je nabralo kar nekaj maščobe okoli trebuha, trenutno imam 92 kg pri 185 cm, pred nesrečo sem imel 78 kg.

Kofein uporabljam zaradi njegovih pozitivnih lastnostih pri kurjenju maščob, nebi pa se ga rad navadil - z izjemo pravega čaja (črni, zeleni), čokolade niti ne maram, ga s prehrano ne vnašam.
Re: Kofein     Objavljeno 08.10.2012 ob 16:24
Za fat-burning efekt je bolje jemati več učinkovin, ki delujejo sinergično= fat burner

npr. X3M ShredXX
E-mail: info@the-nutrition.com
Tel. št.: 080 35 45
Spletna trgovina: www.the-nutrition.com/store/index.php
Prodajna mesta: www.the-nutrition.com/prodaja
Re: Kofein     Objavljeno 09.10.2012 ob 07:53
Poskusi s Hiit treningom. Pobira maščobo, ker dviguje metabolizem. Začneš kuriti mast tudi, če nič ne delaš.
Re: Kofein     Objavljeno 09.10.2012 ob 10:11
Hiit trening - malo sem si prebral po forumu in je kar zanimivo.

Ali si lahko intervale sam določaš in prilagajaš sposobnostim ali je potrebno slediti kakšnemu prav določenemu programu?

O izdelku X3M ShredXX sem se tudi pozanimal - je že naročen ker pa tudi ta izdelek vsebuje kofein me še vedno zanima kako je s tem, da bi se ga telo navadilo in enostavno nebi več optimalno deloval.

Koliko časa pa lahko jemljem X3M ShredXX preden je potrebno narediti pavzo?
Re: Kofein     Objavljeno 09.10.2012 ob 12:03
propatria je napisal/a:




Ali si lahko intervale sam določaš in prilagajaš sposobnostim ali je potrebno slediti kakšnemu prav določenemu programu?



Če tečeš lahko narediš npr. takole. Glede na to, da si do sedaj tekel skozi bolj ali manj isti tempo 12 km, to pomeni, da nimaš hitrih mišičnih vlaken ravno za razmetavanje. Teci 5 minut tak tempo kot do sedaj, potem pa 20 s povišan tempo (ne šprint! Ker se lahko zgodi, da bo kaj popustilo!) tako, da še ne šprintaš, potem pa pešačiš dokler se ne nadihaš, nato pa spet 5 minut zmerno itd... Narediš 5 takih intervalov za začetek in to ti je dosta. Več najbrž ne boš zmogel.
Re: Kofein     Objavljeno 09.10.2012 ob 13:48
Hvala, tole je res za probat!

Je ideja taka, da vse treninge - kot sem že omenil tečem vsak drugi dan, torej en teden 4x, drugi teden 3x in tako naprej - zamenjam z HIIT treningom, ali je lahko en navaden in drugi HIIT in potem spet navaden, HIIT?
Re: Kofein     Objavljeno 09.10.2012 ob 15:10
Svetujem za začetek enkrat ta drugič oni.
Hiita ni potrebno velikokrat na teden delati, da učinkuje, če se res namatraš. Eni pravijo, da je dvakrat na teden čisto dovolj.
Gledal sem oddajo, v kateri je en delal 3 minute hiita na teden. Trikrat 20 s je ena minuta na en dan in potem še dvakrat isto v enem tednu.
In delal je SAMO 3 minute treninga skupaj! To je vse kar je počel.
Je pa res, da je tistih 20 s šel do kolapsa, do absolutnega maksimuma. Delal je na kolesu. Za tebe ni priporočljivo, da se greš na začetku šprint do kolapsa (dokler te ne raznese od potrebe po tem, da bi se ustavil in nadihal!). Toda to ti je cilj, ki ga boš postopoma dosegel.
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov