HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
TRENING ZA NOGE     Objavljeno 16.02.2016 ob 10:21
Noge… zelo izpostavljen del telesa, ki ga večina moških žal zanemarja. Punce bi trenirale noge in zadnjico skoraj vsak dan, nekateri moški pa samo od daleč gledajo kako drugi izvajajo trening nog.

Kako do večjih nog samo v 4 tednih?

Veliko moških je še vedno prepričanih, da nog ni potrebno trenirati. Razlog zakaj ni potrebno trenirati nog po so njihovem mnenju naslednji…

»Veliko tečem, ni potrebno da treniram noge«

»Čez vikend igram nogomet s prijatelji, tam dovolj naredim za noge«

»Saj jaz bi delal noge ampak mi potem ne bodo prav nobene hlače«

»Trening nog je naporen in mi je potem samo slabo«

Takšnih in drugačnih izgovorov obstaja na tisoče. Vsak si najde izgovor če si le želi


Anatomija nog (quadriceps, hamstrings, calves)

Iz vidika mišičnih skupin v telesu, so noge najbolj obsežna mišična skupina. Noge sestavljajo sprednji del stegna, zadnji del stegna, zadnjica in meča.

Koristi treninga nog

Kot že rečeno so noge največja mišična skupina v telesu. Kar polovico telesa tako zavzemajo mišice nog, zaradi tega tudi potrebujejo več stimulacije, da lahko dosežemo njihovo rast in napredek v mišični masi.

Tek igranje nogometa, hoja in podobne stvari ne bodo nikdar stimulirale mišičnih vlaken tako ,da boste dobili mišično maso nog. Potrebno bo konkretno poprijeti za uteži in se lotiti pravega treninga nog.

Poleg tega, da boste z treningom oblikovali noge boste posledično s treningom nog tudi pokurili veliko kalorij, pospešili metabolizem in poskrbeli za dvig lastnega rastnega hormona in testosterona v telesu.

Trening je namensko zasnovan tako, da posvečamo več pozornosti treningu nog. Vendar je tukaj potrebno poudariti, da je trening načrtno sestavljen tako, da bodo vaše noge imele dovolj počitka in regeneracije do naslednjega treninga. Ravno takšen princip in načrtno zasnovan trening bo vam prinesel rezultate za mišično maso nog. V primeru, da vaš trening ni dobro sestavljen in ne omogoča vašemu telesu oziroma določenim mišičnim skupinam dovolj počitka ne boste napredovali.

V trening programu so uporabljene tehnike za povečanje intenzivnosti kot so »drop set«, negativne ponovitve in »rest-pause«. Takšne tehnike pripomorejo k temu, da izboljšamo intenzivnost treninga.

Trening program se iz tedna v teden spreminja. Spreminja se predvsem število ponovitev in serij ter tehnika za povečanje intenzivnosti.

Cilj vsakega treninga za mišično maso je, da je mišica pod napetostjo med 40-60 sekund. Zato je tudi zelo pomembno s kakšno hitrostjo izvajate vajo. Glede hitrosti izvajanja je navedeno v samem trening programu.

Napisan trening lahko izvajajo tako moški kot ženske, ki želijo oblikovati noge in zadnjico.

Podroben trening si oglej na: http://www.the-nutrition.com/single-clanek/Trening-za-noge/138/filtriraj-po/datum/razvrstitev/padajoce/stran/1


Za boljši prirastek mišične mišične mase ti priporočam naslednje dodatke:

Pred treningom: THE Beast (2 merici)

Med treningom: X3M BCAA (10-15g)

Po treningu: All in 1 GAINER (3-4 merice)



Veliko uspeha pri oblikovanju in pridobivanju mišične mase nog.

BE THE BEST



Boštjan Eferl, trener fitnesa FZS in prehranski svetovalec

Član strokovnega THE Team-a
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov