• Razvrsti po
  • Popularnosti
  • Datumu
  • Abecedi
Članek Miti o fitnesu, ki še vedno krožijo med populacijo Zaradi poplave informacij in tudi popačenih informacij nastajajo takšni in drugačni miti s katerimi se v fitnesih, telovadnicah ali med pogovorom s prijatelji srečujemo na vsakem koraku. Danes bomo razbili še nekaj mitov, ki so globoko zakoreninjeni v miselnosti nekaterih posameznikov.
Članek Ortoreksija - zasvojenost z zdravo prehrano Verjetno ste že slišali za motnje hranjenja kot so anoreksija in bulimija. Splošni populaciji manj znana motnja hranjena pa je ortoreksija. Ta motnja se je razvija predvsem pri ljudeh, ki se želijo prehranjevati čim bolj zdravo. Tudi nekateri fitneserji in športniki so izpostavljeni tej motnji. Več o vsem tem v nadaljevanju.
Članek Težave, ki se pojavijo pri štetju kalorij - poraba kalorij (2. del) Še vedno misliš, da lahko natančno izračunaš koliko kalorij si pokuril z vadbo in koliko kalorij dnevno potrebuje tvoje telo za ohranjanje telesne teže priporočam, da bereš naprej saj boš presenečen/a nad ugotovitvami znanstvenikov.
Članek Težave, ki se pojavijo pri štetju kalorij - vnos kalorij (1. Del) Večina ljudi, ki se loti hujšanja oziroma izgube telesne teže se osredotoča na štetje kalorij. Povzel sem članek iz Precision Nutrition, ki veljajo za ene izmed vodilnih strokovnjakov za prehrano. Predstavili so 5 razlogov zakaj šteti kalorije, pa čeprav je ta metoda popolnoma zgrešena in vsebuje veliko napak.
Članek Razbijanje mitov - razlogi zakaj jesti ogljikove hidrate zvečer Se še spomnite, da je ne dolgo nazaj veljalo pravilo: zvečer uživajte samo beljakovine (proteine) in »prste vstran od ogljikovih hidratov zvečer«. Še posebej je to prepričanje veljalo v primeru če želiš izgubiti maščobo.
Članek Miofascialna masaža oz. valjčkanje Miofascialna masaža oz. valjčkanje je masaža za sprostitev, glibljivost, mobilnost in boljšo aktivacijo mišic. V članku vam opisujemo njene podrobnosti in kako jo lahko opravimo kar sami, z valji iz pene ali umetne mase.
Copyright 2010-2017 THE Nutrition | Pogoji poslovanja