Oceni vsebino (0 ocen)

Število zvezdic:
Za ocenjevanje morate biti prijavljeni

Miti o fitnesu, ki še vedno krožijo med populacijo

Ocena: / (0 ocen)

Zaradi poplave informacij in tudi popačenih informacij nastajajo takšni in drugačni miti s katerimi se v fitnesih, telovadnicah ali med pogovorom s prijatelji srečujemo na vsakem koraku. Danes bomo razbili še nekaj mitov, ki so globoko zakoreninjeni v miselnosti nekaterih posameznikov.

MIT #1

Delaj trebušnjake za vidne trebušne mišice

Z vajami za trebušne mišice ne boste pokurili maščobe v predelu trebuha, ampak boste mišice samo okrepili. Za vidne trebušne mišice boste morali pokuriti maščobo na vašem telesu. Trebušnjaki kot vaja so primerni samo za krepitev, ne bodo pa dali učinka za kurjenje maščobe. Telesno maščobo lahko pokurite samo z ustreznim treningom, ki vključuje celo telo ter primerno naravnano prehrano.


MIT #2

Mit ali resnica: Za hujšanje izvajaj samo nizko intenzivni kardio trening

Nizko intenzivna kardio vadba v tako imenovanem "fat burn" območju (55-60% maksimalnega srčnega utripa) je včasih za nekatere veljala kot ključ do uspeha pri hujšanju. Vendar temu ni tako.

Kardio trening lahko pripomore pri hujšanju oziroma kurjenju dodatnih kalorij, vendar je bistveno boljša oblika vadbe za hujšanje trening z utežmi in HIIT (visoko intenzivni intervalni trening), ki pospešita metabolizem in kurjenje maščob tudi do 48 ur.

Poleg treninga pa je seveda ključna tudi prehrana, ki bo vplivala na vaš rezultat.


MIT #3

Bolj kot se potim več kalorij pokurim

Telo se začne potiti takrat kadar se mora samodejno ohlajati. To se zgodi tudi na primer v sauni ali če ste izpostavljeni vročini. Zaradi tega tudi ne kurite več kalorij kot sicer. Zato tudi sauna ne pomaga pri kurjenju maščobe, je pa koristna kadar želimo sprostiti naše telo in pomaga pri izločanju toksinov iz telesa.


MIT #4

Ne jej celih jajc ampak samo beljak

Rumenjak v jajcih se je vrsto let povezoval z povečanjem holesterola v telesu. Najnovejše raziskave pravijo, da rumenjak v jajcih ni problematičen glede vašega nivoja holesterola ampak ravno nasprotno, saj znižuje slab LDL holesterol. Poleg beljakovin rumenjak vsebuje vitamine in minerale, ki so za naše telo koristni.


MIT #5

Za punce: »Nočem mišic, zato raje ne dvigujem uteži ampak delam samo kardio«

Punce pozor! Še vedno ste prestrašene dvigovati uteži, ker menite da boste videti kot bodybuilderke na plakatih. Naj vas pomirim… Glede na vložen trudi že moški težko pridobijo mišično maso kaj šele ženske. Zakaj je temu tako? Razlog tiči v hormonskem stanju. Ključno razliko med moškim in ženskim telesom naredi testosteron, ki je odločilnega pomena za pridobivanje mišične mase. Moško hormonsko stanje je v prid testosteronu (moški spolni hormon), vaše hormonsko stanje drage dame pa je v prid estrogenu (ženski spolni hormon) kar pomeni da že tako ali tako boste težko pridobili mišično maso glede na vaš vložen trud in prehrano.


Naloži si THE Nutrition E- Vodič in si preberi, kako lahko tudi ti dosežeš izklesane Six - Pack trebušne.

(po kliku boš preusmerjen na facebook, kjer si lahko enostavno naložiš E - vodič)

E-VODIč ZA SIX PACK TREBUšNE

*Ne pozabi preveriti, da si vpisal pravilen email naslov


Ima pa trening z utežmi za vas veliko prednosti. Oblikovali boste vaše telo tako, da bo čvrstejše ter lepše oblikovano. Pospešile boste metabolizem in porabo kalorij tudi do 48 ur. Zato ne odlašajte in primite uteži v roke ter trenirajte.


Pri prehrani in počitku si lahko za hitrejši napredek pomagamo s pravo izbiro prehranskih dopolnil, katere najdete v THE Nutrition spletni trgovini.

Za nasvet lahko vprašate na našem strokovnem THE Froumu, kjer vam bo do hitrega in učinkovitega napredka pomagala naša "trenerska ekipa THE Team".

Lahko pa se odpravite do enega od 12 THE Nutrition prodajnih mest po Sloveniji, kjer vam bo strokovno izobraženi prodajalec svetoval v živo.

Bodi najboljŠi, Be THE Best

Boštjan Eferl, trener fitnesa FZS in prehranski svetovalec

Član strokovnega THE Team-a

Priporočeni izdelki

THE Amino Whey (2300 g) Naši najbolj prodajani whey proteini. 8 slastnih okusov. Namenjeni za po treningu in kot nizkokalorični nadomestek obroka. Redna cena: 57,13€ Klubska cena: 34,28€
X3M ShredXX (200 kaps.) Naš najbolj priljubljen in najbolj učinkovit topilec odvečnih maščob. Pridruži se tisočim zadovoljnim uporabnikom in ga preizkusi. Redna cena: 49,99€ Klubska cena: 29,99€
All in 1 GAINER (4500g + 500g FREE) Gainer za hitro povečanje mišične mase z BCAA, glutaminom, argininom, kreatinom. Redna cena: 64,27€ Klubska cena: 44,99€

V branje priporočamo še

Članek Hujšanje: Osnove diet – 1. del Začnimo z definicijo besede dieta. Večina si pod tem predstavlja mučno obdobje, ko ješ malo in/ali neokusno hrano. Ko dosežejo (ali tudi ne) želeni rezultat, se vrnejo v star način prehranjevanja.
Recepti Dietna Nutella Nizkokalorična dietna Nutela z več kot 20g beljakovin in manj kot 10g sladkorja, z dodanimi vlakninami.
Uspehi članov Pot do zmage - Mitja Petan Ob poslušanju anekdot iz mojega otroštva lahko potegnem vzporednico - že kot otrok sem bil trmast, odločen in samosvoj. Ko sem se za nekaj odločil ali si zadal kakšen cilj, sem pri tem vztrajal, dokler mi ni uspelo.