Oceni vsebino (0 ocen)

Število zvezdic:
Za ocenjevanje morate biti prijavljeni

Kako shujšati: 10 najpogostejših napak

Ocena: / (0 ocen)

Hujšanje je dolgotrajen proces in uspešno hujšanje je povezano s spremembo življenjskega sloga. V članku si lahko prebereš kaj je 10 najpogostejših napak, ki zavirajo tvoj napredek pri hujšanju.

Kako shujšati?

Predstavili ti bomo 10 najpogostejših napak, ki se dogajajo pri procesu hujšanja.


#1 napaka – stradanje

Hujšanje je proces in sprememba življenjskega stila ne pa stradanje. Stradanje bo privedlo do padca energije, upočasnitev metabolizma in po procesu stradanja do yo-yo efekta.


#2 napaka – premalo gibanja

Za večjo porabo energije vključi nenačrtovano aktivnost kot je hoja po stopnicah, pospravljanje, čiščenje stanovanja in podobno.#3 napaka – pregrehe na dosegu roke

Odstranite pregrehe iz vaše kuhinje, tako boste lažje disciplinirani pri prehrani in vas ne bo zaneslo v skušnjave.


#4 napaka – zmanjšajte uporabo avtomobila

Peš se odpravite v bližnjo trgovino, na obisk k prijateljem ali s kolesom v službo. Ne uporabljajte avta ali javnega prevoza če to res ni nujno potrebno.


#5 napaka – izkoristite termični učinek hrane

Najvišji termični učinek hrane imajo beljakovine. To enostavno pomeni, da pri presnovi beljakovin telo porabi več energije. To je še en razlog, zakaj je dobro vključiti v prehrano za izgubo maščob večjo količino beljakovin.


#6 napaka – tehtanje živil

Količina živil oziroma kalorični vnos je ključnega pomena pri hujšanju. Če boš zaužil/a preveč kalorij tudi iz kvalitetnih virov ne boš shujšal/a. Zato je potrebno živila odmeriti oziroma stehtati ter preračunati razmerje makrohranil in posledično dnevni vnos kalorij.


#7 napaka – hujšanje brez plana treninga

Začrtaj si dneve kdaj v tednu boš treniral/a, tako ne boš izpuščal/a treningov.
Naloži si THE Nutrition E- Vodič in si preberi, kako lahko tudi ti dosežeš izklesane Six - Pack trebušne.

(po kliku boš preusmerjen na facebook, kjer si lahko enostavno naložiš E - vodič)

E-VODIč ZA SIX PACK TREBUšNE

*Ne pozabi preveriti, da si vpisal pravilen email naslov


#8 napaka – ne spremljaš lastnega napredka

Spremljanje napredka je ključno za lastno motivacijo, ki nas žene do ciljev. Priporočam, da 1x mesečno narediš sliko samega sebe in jo primerjaš s preteklimi meseci.


9# napaka – ne nasedaj čudežnim izdelkom

Čudežni izdelki, ki obljubljajo sanjske rezultate v kratkem času bodo samo ugodno vplivali na to, da bo tvoja denarnica tanjša.


#10 napaka – prehitro obupanje nad neuspehom

Ne obupaj prehitro, rezultati ne bodo prišli čez noč. To glavnega cilja bo še veliko padcev, važno je da se vedno znova in znova pobereš in nadaljuješ svojo pot.


Priporočamo še branje člankov::

--> Psihologija uspešnega zastavljanja ciljev

--> 3-mesečni jedilnik za zdravo hujšanje za moške

--> 3-mesečni jedilnik za zdravo hujšanje za ženske

--> 3-mesečni plan treningov za moške

--> 3-mesečni plan treningov za ženske


Pri prehrani in počitku si lahko za hitrejši napredek pomagamo s pravo izbiro prehranskih dopolnil, katere najdete v THE Nutrition spletni trgovini.

Za nasvet lahko vprašate na našem strokovnem THE Froumu, kjer vam bo do hitrega in učinkovitega napredka pomagala naša "trenerska ekipa THE Team".

Lahko pa se odpravite do enega od 12 THE Nutrition prodajnih mest po Sloveniji, kjer vam bo strokovno izobraženi prodajalec svetoval v živo.

Najboljši za najboljše, BE THE BEST

Boštjan Eferl, trener fitnesa FZS in prehranski svetovalec

Član strokovnega THE Team-a

Priporočeni izdelki

THE Amino Whey (2300 g) Naši najbolj prodajani whey proteini. 8 slastnih okusov. Namenjeni za po treningu in kot nizkokalorični nadomestek obroka. Redna cena: 57,13€ Klubska cena: 39,99€
X3M ShredXX (200 kaps.) Naš najbolj priljubljen in najbolj učinkovit topilec odvečnih maščob. Pridruži se tisočim zadovoljnim uporabnikom in ga preizkusi. Redna cena: 49,99€ Klubska cena: 34,99€
THE Casein Pudding (750 g) Njegova posebnost je počasno sproščanje v kri, visok odstotek beljakovin in slasten gost okus. Idealen beljakovinski nadomestek obroka. Redna cena: 27,07€ Klubska cena: 18,95€

V branje priporočamo še

Članek 3-mesečni jedilnik za zdravo hujšanje za moške Za dolgoročne rezultate pri hujšanju je potreben pravilen pristop. Zate smo pripravili 3-mesečni jedilnik za zdravo hujšanje za moške.
Recepti Low carb kolač Low carb kolač kot že samo ime pove vsebuje nizko vsebnost ogljikovih hidratov in je primeren za vse, ki želijo pokuriti odvečno maščobo. Posladkajte se brez slabe vesti.
Uspehi članov Nik Jurgec: kako mi je uspelo shujšati 85 kg Moje ime je Nik Jurgec star sem 34 in prihajam iz Maribora. Uspelo mi je shujšati 85 kg in odločil sem se, da vam bom razkril svojo zgodbo.