Oceni vsebino (0 ocen)

Število zvezdic:
Za ocenjevanje morate biti prijavljeni

7 koristnih nasvetov za zdravo življenje

Ocena: / (0 ocen)

Zakaj ne bi živeli zdravo in kvalitetno, brez zdravstvenih težav. Upoštevajte 7 enostavnih in koristnih nasvetov. Kaj je potrebno vse upoštevati za zdrav način življenja si lahko prebereš v nadaljevanju.

1. Organizirajte si vaš dan

Nepredvidljive situacije povzročajo stres, z organizacijo dneva se boste izognili stresnim situacijam, tudi pozabili ne boste na opravila in vaš dan bo bolj produktiven.


2. Pojdite v naravo

Narava je super za premagovanje stresa, saj se bo vaše telo pomirilo tako telesno kot tudi duhovno. Naužite se svežega zraka in se sproščajte v naravi z globokim enakomernim dihanjem. Dovolj je že 15 minut takšne terapije, da sprostite telo in si naberete novih moči.


3. Uživajte svežo sezonsko zelenjavo in sadje

Vitamini in minerali v prehrani so odličen vir za krepitev našega imunskega sistema. Ščitijo nas pred okužbami in uravnavajo naše telesne funkcije. Izberite sveže in lokalno sadje ter zelenjavo, ki ima večjo vsebnost vitaminov in mineralov. V primeru, da ne zaužijete dovolj vitaminov in mineralov iz prehrane ter ste telesno aktivni poskrbite za vnos vitaminov z prehranskim dopolnilom THE Vitamin Strong.


4. Redna telesna aktivnost

Redna telesna aktivnost se je izkazala kot odlična metoda za pomlajevanje telesa. Ne samo, da redna in intenzivna telesna aktivnost zmanjšuje vsakodnevni stres, poskrbi tudi za naravno produkcijo hormonov v našem telesu. Prav tako tudi znižuje krvni sladkor ter slabi holesterol (LDL).


5. Uživajte nepredelano hrano

Nepredelana hrana vsebuje bistveno več hranilnih snovi kot procesirana oziroma predelana. Omejite sladkor, slaščice in prigrizke sploh če ste malo telesno aktivni. Obroke si pripravite sami in čim manj posegajte po hitri prehrani.


6. Poskrbite za dovolj velik vnos kvalitetnih beljakovin

Beljakovine sestavljajo aminokisline in so gradniki naših celic. Pomagajo pri obnovi tkiv in omogočajo hitrejše okrevanje telesa po vsakodnevnih naporih. Izberite beljakovine z visoko biološko vrednostjo kot so jajca, meso, ribe, skuta in sirotkini (whey) proteini kot je THE Amino Whey.


7. Pijte dovolj tekočine

Ob normalnih pogojih je dnevno zaželeno spiti 2,5-3 litre tekočine. Najboljša izbira je seveda voda ali pa zeleni čaj, ki je odličen vir antioksidantov, poleg tega pa uravnava krvni sladkor in pospešuje metabolizem ter kurjenje maščobe. Zaradi tega je odlična izbira THE Green Tea Drink, ki vsebuje čisti ekstrakt zelenega čaja najvišje kakovosti.

Izogibajte se sladkim in gaziranim pijačam ter pretiranemu uživanju alkohola.


Pri prehrani in počitku si lahko za hitrejši napredek pomagamo s pravo izbiro prehranskih dopolnil, katere najdete v THE Nutrition spletni trgovini.

Za nasvet lahko vprašate na našem strokovnem THE Froumu, kjer vam bo do hitrega in učinkovitega napredka pomagala naša "trenerska ekipa THE Team".

Lahko pa se odpravite do enega od 10 THE Nutrition prodajnih mest po Sloveniji, kjer vam bo strokovno izobraženi prodajalec svetoval v živo.

Bodi najboljŠi, Be THE Best

Boštjan Eferl, trener fitnesa FZS in prehranski svetovalec

Član strokovnega THE Team-a

Priporočeni izdelki

THE Amino Whey (2300 g) Naši najbolj prodajani whey proteini. 8 slastnih okusov. Namenjeni za po treningu in kot nizkokalorični nadomestek obroka. Redna cena: 57,13€ Klubska cena: 39,99€
THE Green Tea DRINK (300 g) Kozarec vode, merica izdelka in kocka ledu - zdrav in svežilen napitek brez kalorij, ki bo pospešil metabolizem in kurjenje maščobe. Redna cena: 24,27€ Klubska cena: 16,99€
THE Vitamin Strong (120 tab.) Močnejša kombinacija vitaminov in mineralov za tiste, ki trenirajo redno več ur tedensko. Redna cena: 27,95€ Klubska cena: 19,57€

V branje priporočamo še

Članek 3 Enačbe za Izračun Dnevnega Vnosa Kalorij Energijska bilanca je najpomembnejši dejavnik, ki bo vplival na to, ali bomo telesno težo pridobivali ali pa jo bomo izgubljali. Pozitivna energijska bilanca po domače povedano pomeni, da smo užili več kalorij, kot smo jih porabili. V tem primeru bomo telesno težo pridobivali.
Recepti Omleta z gobami in ovsenimi kosmiči Zajtrk z zdravimi ogljikovimi hidrati, s katerimi si bomo zagotovili energijo za odličen začetek dneva.
Uspehi članov Nik Jurgec: kako mi je uspelo shujšati 85 kg Moje ime je Nik Jurgec star sem 34 in prihajam iz Maribora. Uspelo mi je shujšati 85 kg in odločil sem se, da vam bom razkril svojo zgodbo.
Copyright 2010-2018 THE Nutrition | Pogoji poslovanja