HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Re: Recepti     Objavljeno 19.01.2013 ob 10:24
In še moja včerajšnja večerja

Testenine z tunino omako.

Sestavine:
-150g tune
-testenine
-česen
-čebula
-korenček
-pasirani paradižnik (paradižnikova mezga)

2 stroka česna in polovico čebule na drobno sesekljamo. Popražimo ju v olju da spustita sok, nato dodamo na kolobarje narezan korenček in ga malo popečemo. Ko je zelenjava pripravljena, dodamo 150g tune in vse skupaj nekaj minut dušimo. Na koncu dodamo še paradižnikovo mezgo (po možnosti domačo), dodamo malo mletega čilija, muškatni orešček, sol in  in dušimo nekaj minut. Poljubne testenine skuhamo in jih pomešamo z omako.
K omaki lahko dodate še kakšno papriko ali katero drugo zelenjavo po želji.

Okusna in hranljiva večerja je pripravljena.
Super zadeva, se splača probat!




Re: Recepti     Objavljeno 19.01.2013 ob 19:18
Včeraj sem zmešal 400g puste skute 1 merico casein(vanilija),1/2 dcl vode,1 dcl lahkega jogurta,malo žličko mandejevega masla in 5 mandeljev.Vse skupaj v palični mešalnik.Okus je bil dober ,zanima me samo, če si na dieti(katonski),lahko poje za večerjo.Vse količine so bile za dva.
PS;Sem na katonski z malim goljufanjem
Re: Recepti     Objavljeno 27.01.2013 ob 16:50
No danes sem delal domači džem... Ne preveč sladek, ne preveč kisel. Ker sem delal to prvič sem naredil samo za tri kozarce.

Sestavine:

1250g mešanega gozdnega sadja
vrečka žele miksa v prahu
200g maltodextrina
sladilo
citronska kislina

Postopek:
Še rahlo zmrznjeno sadje damo v veliko ponev in na rahlem ognju segrejemo dokler, sadje ne postane mehko. Nato med rahlim kuhanjem sadje spasiramo na čim manjše delce. Nato še malo kuhamo in čez 3-5min odstavimo iz ognja, ter dodamo maltodextrin, ter sredstvo za strjevanje (žele miks) in še malo sladila.. sladkost lahko prilagajate, glede na okus.
Nato spet kuhajte na rahlem ognju in pustite da začne vreti, vmes dodajte citronsko kislino, ki bo delovala kot konzervans.

Med tem postopkom pripravite steklene kozarce in pokrove, ki jih dobro operite in dajte na 100 stopinj v pečico, da uničite vse bakterije.

Zmes na kuhalniku, kuhajte med 15-20 minut oziroma, dokler ne postane zares gosto. POMEMBNO - še vročo sadje dajte v kozarce, ki pridejo direktno iz pečice, saj lahko v nasprotnem primeru kakšen kozarec poči!!

Takoj, ko napolnite kozarce jih zaprite in pustite, da se ohladijo.

Dober tek jaz že komaj čakam, da bo džem hladen
Re: Recepti     Objavljeno 17.02.2013 ob 16:46
No jaz pa vem rešitev za tiste ,ki ste se malo naveličali jesti skuto (no saj jaz sem se ker nemaram monotonosti skos )

Rabš:
Skuta,
mlek,
banana

Priprava:
Uzameš skledco daš skuto noter dodaš na košćke narezane banane dodaš mleka toliko da pokrije banane in skuto mogoče več mogoče manj stvar okusa ali hočeš gosto ali redko. Uzameš misker zmiksaš in popiješ
If YOU want to succeed as bad as you want to BREATHE then you will be SUCCESSFUL.
Re: Recepti     Objavljeno 17.02.2013 ob 21:54
Skinnynigga je napisal/a:

No jaz pa vem rešitev za tiste ,ki ste se malo naveličali jesti skuto (no saj jaz sem se ker nemaram monotonosti skos )

Rabš:
Skuta,
mlek,
banana

Priprava:
Uzameš skledco daš skuto noter dodaš na košćke narezane banane dodaš mleka toliko da pokrije banane in skuto mogoče več mogoče manj stvar okusa ali hočeš gosto ali redko. Uzameš misker zmiksaš in popiješ



+lešniki=njam
Re: Recepti     Objavljeno 17.02.2013 ob 22:08
Jaz sem pa danes zmešal skuto, jagodni jogurt, kakav in zmlete lešnike. Kot da bi jedel zmiksano milko z jagodnim nadevom, noro res
Re: Recepti     Objavljeno 21.02.2013 ob 08:09
OPALA, same dobrote!!

Moja kosila:


Torek:
1. INTEGRALNI RIZI BIZI + KUSKUS (ohlajeno ter zapečeno z curryem)
2. Na olivcu popražena zelenjava;
-prvo podušil sladko zelje. Čebula,česen,zelje zapekel. Najboljše je zelje, ko je malo zažgano ob robovih, nato dal vodo in dušil. Pol pa zelenjava po želji a sem slabo ocenil velikost ponve. Hjooooo, je bila polna
--> šampinjoni, rdeča paprika, brokoli,cvetača,por,korenček,rdeči fižol,GRAHHHH, peteršilj in poper.
3. SKLEDA SOLATE---> solata gentile,paradižnik,rdeči fižol,radič, kumara, rdeča paprika, sveže zelje, kumina, čebulj, ogromno česna, sok sveže limone, primorski domač olivc.

Sreda:
1. Domača govejo/zelenjavna juha z domačimi polnozrnatimi fritati (imel še ravno 100ml mleka. Dodal jajčko, 200ml vode, moko in na 1,2,3 naredil 7 palačink. Dve sta se žrtvovali za fritate, ena danes ob zajtrku napolnjena z skuto in oreščki/semeni/sadjem in prav tako bo jutri; drugi dve pa za jutršno kosilo).
2. Na zob kuhana zelenjava + dionska gorčica (cvetača, brokoli, por,korenček,grah,čebulj,česen)
3. Itak da klasična SKLEDA SOLATE. Ni ga dneva brez soljat!!

Danes:
1.Kuskus ter polenta z dodatkom posušenih začimb (oboje zapečeno na domačem primorskem olivcu)
2.Zelenjavna omaka z različnimi dodatki ter začimbami in kakopak žlica gorčice (for the extra bite )
3.Skleda SOLJAT

Jutri:
1. Dve polnozrnati palačinki v vlogi tortilj hihi
2. Ponev različne popražene zelenjave, katero bom "nafilal" v palačinkice
3. Popečen TOFU z sojino omako in sezamom (ostanki iz mojih vegi časov. Je treba zamrzovalnik spraznit )
4. Solata
---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---
Re: Recepti     Objavljeno 04.03.2013 ob 18:51
Jaz bi pa rabil kako idejo, kako pripraviti jajca, da bodo okusna in hkrati brez OH. Sira zraven sem se že prenajedel. Kaka ideja mogoče?
Re: Recepti     Objavljeno 05.03.2013 ob 01:08
Dodaš peanut butter?
Re: Recepti     Objavljeno 06.03.2013 ob 16:59
Še ena dobra kombinacija za skuto = skuta+mleko+THE GAINER(ali pa uporabite whey,amino whey sicer nvm kakšn bo okus ampak pri gainerju je zelo dober) sepravi to troje zmiksaš in imaš napitek!!!
If YOU want to succeed as bad as you want to BREATHE then you will be SUCCESSFUL.
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov