HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Prehrana za izgubo maščobe
Cikcak dieta?     Objavljeno 15.04.2018 ob 18:03
Pozdravljeni!

Sem 20 letna študentka, visoka sem 164cm in imam 63kg. Zadnje 3 mesece sem bila na ketonski dieti, s katero sem izgubila 3kg (nekaj centimetrov okoli pasu in trebuha). Ketonska mi je kar se same prehrane tiče odgovarjala, vendar se je problem začel pri mojem zdravju. Najprej je prišlo do izgube menstruacije, potem sem dobila čudne lise na nohtih, krči v mečih so bli kljub jemanju magnezija neznosni. Teh problemov pred začetkom ketonske nisem imela.
Zaradi teh razlogov sem se odločila da bi poskusila z cikcak dieto. Izračunala sem si da moram na dan visokega vnosa vnesti 1260 kcal in na dan nizkega vnosa 960 kcal. Problem imam sedaj s sestavo jedilnika, ker nevem količinsko koliko gramov česa moram vnesti. Zato bi vas tukaj prosila za pomoč
Zanima pa me tudi, ali lahko OH na dan visokega vnosa dobim samo s sadjem? Zaradi ketonske sploh ne čutim potrebe po kakšnem rižu, testeninah in podobno.

Za pomoč se vam že vnaprej zahaljujem
Re: Cikcak dieta?     Objavljeno 18.04.2018 ob 17:25
kar se tiče razmerja B, OH in M naredi takole:
B 2g na telesno težo
M 1g na telesno težo
OH kadar treniraš okoli 120g nekaj iz zelenjave in ostalo iz kompleksnih OH, kadar ne treniraš samo OH iz zelenjave

Bi ti pa priporočal, da na dneve ko treniraš vnaša OH in s tem izvajaš cik-cak dieto da z dodajanjem OH povečaš kalorični vnos. Da boš dolgoročno lahko vztrajala na dieti ti tudi toplo priporočam, da vnašaš OH zavestno tudi če nimaš želje. Ne priporočam pa vnašanje OH s sadjem v večjih količinah.
Trener fitnesa FZS, osebni trener | fit-preobrazba.si | spremeni svoj življenjski stil | osebno trenerstvo
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov