HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Prehrana za izgubo maščobe
- 5-10kg     Objavljeno 23.12.2017 ob 20:05
Pozdravljeni,

v nekaj mesecih bi želela izgubiti 5 do 10kg (nekje do marca) oz. zmanjšati obsege (trenutno 92-78-94) za 4-5 cm.
Zastavila sem si dieto s cikliranjem OH, in sicer po principu 0-50-100; cca 150g B, 50g M ostalo OH.
Treniram 3x tedensko v fitnesu po planu Formula popolna postava za fitnes, 2x tedensko kardio, 1x insanity (HIIT).

Aktivna sem večino svojega življenja, težave pa imam pri tem, da nimam rednih obrokov, pogosto obrok nadomestim s kavo in jem 2x na dan in to veliko pod priporočenim dnevnim vnosom.
Vprašanje: cikliranje da ali ne? Če ja, ali je taka razporeditev OK ali raje npr 0/0/150 OH? Ali raje vsak dan ista dieta z npr 1200 (1500?) kcal in nato šele cikliranje?

Do sedaj sem v fitnesu delala vaje po 3x12 ponovitev, sedaj sem za en mesec prešla na 3x20 ponovitev, samo da vidim razliko.
Kardio še povečati? Koliko, kakšne vrste?
Sicer pa tudi resno razmišljam, da bi si priskrbela pomoč trenerja, ki bi mi pomagal, če v 1 mesecu ne bo rezultata-kakšen namig za koga v okolici nove Gorice/Ajdovščine?
Vsak nasvet dobrodošel...
Re: - 5-10kg     Objavljeno 26.12.2017 ob 12:27
Cikliranje DA 0-50-100 OH, B in M kot napisano.

Vendar če se dela cikliranje se more tega posameznik striktno držati, če izpuščaš obroke in nisi striktna potem ne bo imeli smisla delati cikliranja če se tega ne držiš. Potem ne moremo govoriti o cikliranju

Kava ni nadomestek obroka... tudi prehranjevanje 2x na dan ni priporočljivo če se nekdo odloči za cikliranje. Če se že nekdo odloči za cikliranje se mora uvesti 5 obrokov dnevno razporejenih enakomerno čez dan. Če ni te discipline potem nima smisla sploh govoriti o cikliranju oziroma o tem, da želiš doseči nek rezultat ker ga ne boš če se ne držiš določenih načel.

Potem drugo pravilo je, da naj bo način prehranjevanja takšen ki ti bo dal trajne rezultate...
Ni težko izgubiti 5 ali 10 kg v 3 mesecih, vprašanje je kako to stanje ohranjati. Z radikalno dieto se da to hitro narediti, dolgoročno gledano pa ne bo uspeha.
Zato more biti prehrana naravnana tako, da jo lahko izvajaš daljše časovno obdobje oziroma je tvoj stil življenja. Če tega ne bo, se boš vedno vrtela v začaranem krogu (kg dol, kg gor,...). Kaj hočem povedati je, da radikalen pristop pri prehrani ne bo dal rezultata, ki si ga želiš, ker ga preprosto ne boš mogla ohranjati.

Kar se treninga tiče je čisto ok če se gibljejo ponovitve med 8-12. 3-4 serije za glavne vaje in 3 serije za izolacijske. Če si že bolj napredna se uvedejo v treningu kakšni super seti, triseti in podobne tehnike za povečanje intenzivnosti.
Kardio po treningu z utežmi bi bil ok recimo 20 min srednja intenzivnost (kolo ali hitra hoja v klanec). 2x na teden pa lahko dodaš HIIT (recimo intervali na kolesu).
Trener fitnesa FZS, osebni trener | fit-preobrazba.si | spremeni svoj življenjski stil | osebno trenerstvo
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov