HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Prehrana za izgubo maščobe
Ketonska dieta - pomoč     Objavljeno 14.09.2017 ob 16:17
Pozdravljeni!

Star sem 22 let, 182cm in in imam 72.5kg.

S ketonsko dieto se ukvarjam od 1. junija. Sam način življenja, hrana in energija mi odlično ustrezata. Nimam nobene želje po sladkarijah, OH ali kakšnih off obrokih. Držim se je strogo vsak dan že od samega začetka in sem izgubil kakšnih 15kg.

Morda je v glavi, ampak imam občutek, da se na ketonski dieti lažje posvetim in osredotočim na delo, ki ni fizično naporno (na računalniku, učenje itd.). Problem nastane pri fizičnem delu, saj me takoj začnejo boleti roke in noge ter ostanem brez energije. To se vleče že od drugega tedna po začetku ketonske diete.

Po mesečnem predahu od fitnesa in cardia zaradi pomankanja časa, sem včeraj ponovno želel začeti s HIIT treningom na spinnerju, vendar sem bil po tretjem intervalu popolnoma brez energije in ni šlo naprej (včasih sem 12 intervalov naredil brez težav).
Občutek se je takoj popravil po kozarcu mleka. Tako sem začel brati o CKD ketonski in o carb-upih. Kako je s tem?

Na dan pojem okoli 1500 kalorij (M:70-65%, OH: 5%, B: 35-30%), saj želim izgubiti še par kilogramov.

Jedilnik:
Zajtrk:
- Skuša ali sardine iz konzerve (120g)
- Maslo (5g)
- Kava črna

Kosilo:
- Jušna osnova
- Puran ali svinjina ali govedina (250g)
- Solata

Večerja:
- 3 jajca + 50g slanine

Če treniram:
- Amino Whey po treningu
- X3M Shredxx pred treningom

EDIT: Uporabljam juho za zadostni vnos natrija, low-nat salt za kalij in magnezijev citrat (400mg) za elektrolite, kateri primanjkujejo na ketonski dieti.
Re: Ketonska dieta - pomoč     Objavljeno 14.09.2017 ob 19:08
dodajaj več maščob, masla. 5g je občutno premalo!
pri kosilu recimo, maščob sploh ni, zato me čudi da imaš v celoti tako razmerje
poskušaj izpustit zajtrk in narediti prvi obrok okoli 13h, 14h. Nisi še dovolj dolgo na keto, da bi bil adaptiran, z "intermitent fasting" (16ur post / 8ur prehranjevanje) boš zadevo pospešil. Jajca z maslom te bodo nasitila dosti bolj kot pusto meso in ne boš lačen še kar nekaj časa.
Re: Ketonska dieta - pomoč     Objavljeno 14.09.2017 ob 22:27
Bom probal s fastingom in preskokom zajtrka. Kako je z zelenjavo? Rad jem motovilec in zeleno solato ter kumare. Jo v obdobju prilagajanja izpustim?
Re: Ketonska dieta - pomoč     Objavljeno 15.09.2017 ob 17:23
če te ne dela lačnega ni problema. sam sem tudi v času prilagajanja jedel solato in ni bilo težav. bistvo je da imaš razmerja prava 70-80% M / 30-20% B. OH samo kar je v zelenjavi. Seveda fižol, koruza in podobno, kar nekateri napačno štejejo pod zelenjavo ne pride v vpoštev.

Ketogena dieta je enostavna, manj kot kompliciraš boljše je. Pa še tiste plastične posode s hrano ti ni treba nositi s sabo. Enkrat ko si prilagojen črpaš hrano iz sebe, iz lastnega maščevja katerega ima vsak od nas dovolj za preživet dneve.

Jaz nisem imel nobenih negativnih vplivov ko sem se prilagajal. Že od prvega dne so bili samo pozitivni učinki. Najprej je odšla napihnjenost, ki je bila na pretežno beljakovinski prehrani stalno prisotna.

Poskusi in vztrajaj dovolj časa, se izplača
Re: Ketonska dieta - pomoč     Objavljeno 20.09.2017 ob 17:29
Tako kot je Hardgain napisal ketonska dieta je realativno enostavna če upoštevaš pravila, da mora biti vnos maščob 70-80% kaloričnega vnosa, okoli 20% beljakovin in do 5% OH. Po mojih izkušnjah imajo nekateri prevelik vnos beljakovin in prenizek vnos maščob ko se spustijo v keto prehranjevanje. Napaka je tudi, da se nekateri sploh ne zavedajo da lahko hitro naberejo preveč OH
Trener fitnesa FZS, osebni trener | fit-preobrazba.si | spremeni svoj življenjski stil | osebno trenerstvo
Re: Ketonska dieta - pomoč     Objavljeno 25.09.2017 ob 09:08
Trenutno sem še na definiciji. Zato sledim okoli 1500kcal dnevno. Tako imam trenutno okoli 65% maščob, vendar prebiram na forumih da naj bi bilo tako razmerje pravilno.

Glede na mojo telesno težo naj bi rabil okoli 100g beljakovin, pod 20g net OH in razliko iz maščob, kar je okoli 110g pri 1500kcal
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov