HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Prehrana za izgubo maščobe
Nasveti?     Objavljeno 12.07.2017 ob 22:20
Pozdravljeni vsi skupaj!

Moje ime je Jure, 22 let, visok 1,86 m, tehtam 105 kg.

Mineva teden dni od mojega razsvetljenja, da bo treba nekaj storiti glede kilogramov, kar je pri meni najbolj v povezavi z prehrano in seveda z tudi z aktivnostjo oz. bolje rečeno neaktivnostjo. Moje dneve zaradi študija in dela večinoma preživim v zaprtih prostorih in v sedečem položaju. Pred skoraj dvema mesecema sem se začel gibati - hodim 3x-4x na teden v fitnes oz. na trening (sicer specializiran bolj za hrbtne mišice, ampak delam na vseh napravah... Zadeva se imenuje Kieser Training, v Nemčiji).
Pri hrani nimam izgovora - moj problem so (bile) velike porcije in veliko OH. En teden sedaj ne jem skoraj nič kruha, testenin in riža (če pa že pa veliko manjše porcije in polnovredne izdelke), raje več zelenjave (to že od nekdaj) in beljakovin. Sadje: za malico kakšno jabolko in pred treningom obv. banano. Sokovov in raznih sladkih pijač se izogibam.
Z pomočjo ene aplikacije na telefonu sem začel tudi tehtati hrano in šteti kalorije - moj cilj je da ne presežem 1908 kalorij dnevno (tako pravi aplikacija?!). To mi sicer zelo pomaga pri pregledu predvsem za velikost porcij in pri raznoliki prehrani.

Veselil bi se kaksnih nasvetov in napotkov na moji novi poti!
Lp Jure
Re: Nasveti?     Objavljeno 15.07.2017 ob 14:26
Pozdravljen Jure!

Super, da si se odločil spremeniti svoj življenjski slog!

Za začetek si naredil kar ok spremembe in sina pravi poti. potrebna bo vztrajnost in disciplina da se držiš teh začrtanih smernic.

Trener fitnesa FZS, osebni trener | fit-preobrazba.si | spremeni svoj življenjski stil | osebno trenerstvo
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov