HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Prehrana za izgubo maščobe
Hujšanje (izguba maščobe)     Objavljeno 15.06.2017 ob 14:06
Pozdravljeni!

Ž/28/166cm/68kg, rada bi izgubila še teh zadnjih 8kg oziroma še raje bi izgubila centimetre v obsegu nog in trebuha itd. Ker hujšam že od kar vem zase, se mi je do zdaj zdelo, da vem, kako shujšat, pa se je v zadnjem mesecu, polnem odrekanja, lakote, lušt in telovabe pokazalo, da nimam pojma. Nekaj mesecev sem jedla low-carb oziroma na koncu keto dieto, pa se ni obneslo, zato zdaj (od nedelje naprej) raje štejem kalorije...

Moj trenutni jedilnik vsebuje 1300 kcal, trudim se pojesti tri obroke na dan (prej sem se matrala z 18:6 IF). Vsak dan je na sporedu solata (zelena, zeljnata, preliv olivc+jabolčni kis), zelenjava, kakšno meso ali riba, sadje (samo zjutraj po treningu), in pa občasno ajdova kaša pa krompir, pa jogurti in skute.

4-5krat na teden tudi telovadim, izvajam treninge z utežmi ter HIIT.

Sem pa opazila, da bi morala zelo povečati vnos beljakovin, za kar pa res nimam pojma, kako naj to naredim, brez da presežem makrote in dnevne kcal. Od vseh podatkov se mi že meša. A si naj kupim kakšen amino whey za po treningu?

Re: Hujšanje (izguba maščobe)     Objavljeno 21.06.2017 ob 16:33
Pozdravljena

nam lahko bolj podrobno opišeš obroke kaj vsebujejo in količinsko koliko je določene hrane.
Trener fitnesa FZS, osebni trener | fit-preobrazba.si | spremeni svoj življenjski stil | osebno trenerstvo
Re: Hujšanje (izguba maščobe)     Objavljeno 21.06.2017 ob 19:45
Pozdravljen,

prej sem imela neko foro z low carb/keto dieto, pa se mi je vse skupaj uprlo in zdaj že drugi teden delam do 1300 kcal. Izogibam se tistim najbolj očitnim strahom, torej izdelki iz bele moke, sladkarije, riž, itd... Tega res skor ne jem.

Na dan imam tri obroke, prvega okoli poldneva (po treningu in po merici amino whey) in je vedno zelenjava plus jajca/tuna. Včasih oves (imam tistega v celem zrnju) plus 3,2 jogurt. Včasih kakšno jabolko ali maline, ker drugače bi se mi zmešalo. Sira in mleka ne konzumiram, ker nimam razloga. Za kosilo so iste fore, odmerjena količina mesa in veliko zelenjave (brokoli, cvetača, junge fisolen, špinača)... Pač kar se hrane tiče je zdaj veliko bolje, ko se več ne restriktiram, ampak...

Po enem tednu takega prehranjevanja plus telovadbe sem "izgubila" pol kile, pa še to dvomim, da je bilo maščobe. Skos mam filing, da delam nekaj narobe, da premalo telovadim, in da preveč jem, čeprov sem skos lačna.

Kar se pa telovadbe tiče - najprej imam 5-10 minut kardio ogrevanja, potem dvigujem uteži (delim na spodnji/zgornji del), potem za na koncu pa še 10 minut kardio ohlajanja ali pa 20, če se mi ravno da. Včasih delam tudi HIIT na biciklu.

A je kakšna fora kje? A je 1300 kcal na dan preveč zame? Brala sem nek članek o cikliranju na the nutrition, in po tisti formuli bi morala na dan nizkega vnosa pojest 1000kcal, na dan visokega 1300, ampak mi ni jasno kako bi preživela tista 2-3 dneve na 1000 kalorij.
Re: Hujšanje (izguba maščobe)     Objavljeno 27.06.2017 ob 10:46
Kar se obrokov tiče se mi opisan vnos ne zdi da bi bilo tukaj zaužitih 1300 kcal razen če so porcije res velike.

Predlagal bi da bi te 3 obroke razdelila na 5 obrokov ampak razporejenih čez cel dan ne pa da imaš 3 obroke skompenzirane na daljši časovni razmik.
Tudi predlagam da se vključi zajtrk in sicer kakšna jajca z zelenjavo, tudi tole bo pripomoglo vzpodbuditi metabolizem, ker kot kaže je tvoj metabolizem čisto prepočasen zaradi omenjenih diet, ki si jih pred tem prakticirala.

Vnosu OH se jaz na tvojem mestu ne bi izogibal, OH bi priporočal predvsem kompleksne (riž, ovseni ali proseni kosmiči, ajdova kaša, prosena kaša,...) v kombinaciji z mesom in to v času po treningu.
Ostali obroki so lahko kombinacija beljakovin zelenjave in nekaj maščob.

Kar se kaloričnega vnosa tiče je od posameznika do posameznika različno, saj imamo različne metabolizme, telesno aktivnost in življenjski stil. Metabolizem se tudi spreminja zato je potrebno čez čas prehrano tudi prilagoditi.

Zato je potrebno nastaviti prehrano in nato spremljati napredek kaj se dogaja.
Trener fitnesa FZS, osebni trener | fit-preobrazba.si | spremeni svoj življenjski stil | osebno trenerstvo
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov