HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Prehrana za izgubo maščobe
Problemi pri hujšanju     Objavljeno 19.10.2016 ob 11:19
Pozdravljeni

Stara sem 20 let in velika 170 cm. S težo imam probleme že vse od srednje šole in sem trenutno na 94 kg.

Gibanja imam toliko, kolikor mi študij dopušča. Imam pa en zelo velik problem, ki ga nemorem odpraviti in mi dela težave. Že od otroštva ne jem zelenjava zaradi traum iz vrtca, kjer so mi vzgojiteljice silile zelenjavo ker je pač nisem pojedla toliko kot so one želele. Saj sem takrat jedla zelenjavo ampak toliko kolikor sem je želela.

Že par let poskušam razne zelenjave ampak vedno se konča isto da je nemorem niti spraviti dlje kot pa do ust :/

Zdaj me pa zanima, če kateri od vas ve za kakšen jedilnik za hujšanje, ki je "zdrav" ( kolikor se lahko rece zdrav jedilnik brez zelenjave), ali bi morala poiskati kakšno drugo pomoč in ta težava ni za na fitnes forum.

Upam da sem napisala razumljivo.
Hvala
Re: Problemi pri hujšanju     Objavljeno 19.10.2016 ob 13:14
Listnato zelenjavo (npr. špinačo) mogoče lahko poskusiš zblendati v smoothie s sadjem ter še kakim dodatkom in sploh ne veš da je notri.

Hujšati sicer ne bi smelo biti problem tudi brez zelenjave, kvečjemu je potrebno bolj posvetiti se vnosu zadosti vlaknin in nekaterih mineralov, ki jih ponavadi dobimo iz zelenjave (ko hujšaš, je zaradi nižjega skupnega vnosa hrane še toliko bolj pomembno izbirati polnovredna oz. nepredelana živila). Res pa je, da zelenjava pomaga zaradi visokega razmerja volumen hrane:kalorije.

Konkretnih primernih diet pa je več, npr. cik-cak dieta (o tej bodo tu znali veliko povedat in svetovat), low-carb high-fat (verjtno težje izvedljiva), high-carb low-fat (pri tej je treba uživati praktično samo rastlinsko, večinoma nepredelano hrano, pa gre teža dol, tudi če je kalorij nekaj več). Torej način bi izbral na tvojem mestu glede na to, kaj se ti zdi lažje izvedljivo.



Re: Problemi pri hujšanju     Objavljeno 19.10.2016 ob 21:38
glede zelenjave .. če nemoreš pojest zmelješ v shake in popiješ.

glede prehrane, če bolj poredko treniraš ti priporočam

high fat low carb- nimaš direktnih vnosov ogljikovih hidratov(riž,krompir,kruh,testenine,kosmiče,)

zakaj ? = ker OHji so energija in se rabi ko jo potrebuješ(fitnes) in vplivajo na inzulin(krvni sladkor) kaj se zgodi če je krvni sladkor visok se ustavi izgubljanje maščobe, ker imaš energijo iz OHJev, ko pa pade nivo krvnega sladkora(ni OHJev v krvi) pod normalno pa imaš možnosti napade lakote (nervoza,stres,kruljenje ipd.) z HIGH FAT LOW CARB pa tega ni, ker ni nihanja z krvnim sladkorjem.
večinoma moraš vnašat Beljakovine in maščobe(nenasiščene=Olivno olje,Oreščki(zelo pomembno), arašidovo maslo(100%peanuts,salt)
če ne vnašaš zdravih maščob telo preide v FAT Holding mode (maščoba se nabira spodnji del trebuha, stegna in rit)

1x tedensko imaš cheat obrok(palačinke ali mcdondals...)(da daš telesu vedeti da ne dietiraš najbolje zadnji obrok v dnevu 2 pred spanjem, da potem spet nemoreš zo cheatat, ker če ga imaš za zajtrk boš cel dan cheatala zaradi nihanja sladkorja v krvi, in potem ves tedenski trud se lahko pozabi.

na grobo napisano.
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov