HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Prehrana za izgubo maščobe
ne premakne se nikamor     Objavljeno 31.05.2016 ob 16:38
Živjo,

že več mesecev se neuspešno trudim izgubiti nekaj kg. Športam redno vsak dan, in sicer mešam različne stvari, naredila sem celoten insanity max30, imela fitness program, trenutno je vadba približno tako: 2x body pump, 2x tek, 1x zelo hitra hoja v hrib, ostalo kolo oz. hit vadba z lastno težo.
Glede prehrane sem več ali manj vedno na dieti, do cca 2 mesecev nazaj sem bila na low oz.no carb (mi ne ustreza preveč), sedaj sem si uredila približno tako:
obrok 1: žlica ovsenih kosmičev, žlica semen, kokosova moka, riževo mleko
obrok 2: 2 jajci
obrok 3: kuhana zelenjava zabeljena z maslom, včasih kombinacija z rižem /krompirjem/polento (cca 2-3 žlice, največ 3x tedensko)
obromk 4: 2 jajci

Pijem le vodo, zelo redko kakšno kavo z mlekom, mesu, glutenu in mleku se izogibam.
Največja težava je, da nimam pretiranega apetita in se moram potruditi, da jem ter na glavo postavljen dnevni ritem. Delam namreč ponoči, tako da se zbudim med 11-12.uro in ob 19h grem že nazaj delat. To je tudi razlog, da se mi je porušilo hormonsko ravnovesje, imam bistveno manj kondicije (prej sem tekla na dolge proge in trenirala crossfit), kar me zelo moti. Predvsem pa, da se kg niti malo ne premaknejo. Stara sem pa 32 let, visoka 168cm in težka 66kg. Še podatek, da vedno kot sem pod stresom (psihičnim, preveč fizične aktivnosti, nespanje...) se hitro zredim in hkrati izgubim apetit in skoraj nič ne jem-1x-2x na dan.
Vsak nasvet bo dobrodošel! Hvala in lp.
Re: ne premakne se nikamor     Objavljeno 01.06.2016 ob 17:16
Anyone
Re: ne premakne se nikamor     Objavljeno 02.06.2016 ob 07:21
Problem je tudi ker v tvoji prehrani ni skoraj nič beljakovin, ki so potrebni za gradnjo mišic. Treninga imaš ogromno nimaš pa hranil, da bi nahranila mišice in s tem tudi kurila maščobo, zato se vrtiš v začaranem krogu. Kaj več bodo pa povedali strokovnjaki
Re: ne premakne se nikamor     Objavljeno 02.06.2016 ob 09:51
Če delaš predolgo eno in isto potem se telo navadi in ulaufa in potem ni nobenih sprememb.
Naredi kaj drugače, zamenjaj vaje ali pa način vadbe, pa kak dan za regeneracijo si tudi vzemi.

Pri hrani pa dodaj whey za po treningu. Pa jej tolko kot ti paše pa takrat, ko ti paše, tele urniki pa jedilniki na katerih piše kolko gramov česa je treba pojest so meni čist preveč stresni, da bi kakorkoli delovali. Včasih je res prav zanimivo kako si lahko noro lačen cel čas teža pa nikamor ne gre, ni nobene logične razlage, kako se lahko teža poveča, če pa ni nobenega vnosa, tako da glede tega ti ne morem nič pomagat, zgleda kot da več vdihneš kot izdihneš, ampak zato ti še ni treba nehat dihat

Naredi kako spremembo, četudi neumno
Re: ne premakne se nikamor     Objavljeno 02.06.2016 ob 12:16
Se strinjam z Andražem, tako pri vadbi kot prehrani bi bilo smiselno poskusiti drugačen pristop. Če ti low-carb ne leži, lahko poskusiš z low-fat (morda ti to apetit poveča). Pa dobre rezultate kažejo tudi sicer te diete, samo da se jih ne promovira toliko v fitnes krogih. Če tudi to ne bo pomagalo, pa spet nekaj drugega iskati
Re: ne premakne se nikamor     Objavljeno 02.06.2016 ob 13:18
Hvala za odgovore. Hja, saj to je, ker ne vem več kaj bi in potem skače od ene stvari k drugi in na koncu ni nobenega rezultata. Mogoče bi spet poskusila s strogo ketonsko, a se bojim, da bo še večjo zmedo na hormone naredila...
Re: ne premakne se nikamor     Objavljeno 02.06.2016 ob 13:29
V osnovi si dvigni beljakovine na cca 100-120g, če ne moreš s hrano potem proteine, treniraj 3-4 tedensko ostalo počivaj, ker je možno, da se telo enostavno ne regenerira. Nikjer nisi napisala koliko kcal poješ?
Dejavnikov je kar nekaj zato lepo po vrsti
Re: ne premakne se nikamor     Objavljeno 06.06.2016 ob 13:51
Kot so že moji predhodniki napisali imaš prenizek vnos beljakovin. Definitivno priporočam večji vnos beljakovin. Ketonska tudi ni nujno rešitev ker je trenutno popularna ni nujno da je zate to prava izbira.

Kot je že castaway napisal, poizkusi s kakšno drugo metodo, kot je recimo low fat način prehranjevanja. Ampak v osnovi delaš napako z prenizkim vnosom beljakovin ter pri aktivnosti moraš vedno povečevati intenzivnost ter spreminjati sistem treninga, ker se telo prehitro navadi na določen sistem treninga in napredek se zaustavi.
Trener fitnesa FZS, osebni trener | fit-preobrazba.si | spremeni svoj življenjski stil | osebno trenerstvo
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov