HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Prehrana za mišično maso
Prehod iz deficita v suficit     Objavljeno 17.04.2018 ob 18:09
Živjo.
V zadnjih treh mesecih sem uspela izgubiti 7 kg s 1400 kalorijami vnosa in prbl. 5 treningi tedensko (večinoma sem 1-2x tedensko presegla vnos kalorij, tko da sem zaužila nekje 1700 cal), zdaj pa bi rada prešla na suficit in pridobila več mišic. Dnevno navadno zaužijem med 90 do 110 g beljakovin, prbl. 130 g OH in 45 g maščob. Zanima me na koliko kalorij dnevno naj povečam vnos, da bom pridobivala na mišicah? Za koliko moram povečati vnos beljakovin, da bom pridobivala res samo mišice? Strah me je, da bi pridobila tudi dosti maščobe in s tem nekaj prejšnjih odvečnih kil.
Aja visoka sem 174 cm, težka 62 kg, stara 23 let.

Re: Prehod iz deficita v suficit     Objavljeno 18.04.2018 ob 17:17
Potrebno je postopoma povečati kalorije, najprej dvigni beljakovine, ker se mi zdijo kar nizko za aktivno žensko. Lahko brez problema zaužiješ dnevno 130g beljakovin. S tem si že ustvarila v prvi fazi nek večji kalorični vnos. Naslednja faza bi bila da dvigneš vnos maščob na 60g. Tretja faza bi bila da dvigneš na dneve treninga OH, kadar ne treniraš pa imaš nižji vnos OH

Vedeti pa moraš, da če se greš pridobivanje mišične mase je zelo zelo težko pridobivati samo čisto mišično maso brez grama telesne maščobe.
Trener fitnesa FZS, osebni trener | fit-preobrazba.si | spremeni svoj življenjski stil | osebno trenerstvo
Re: Prehod iz deficita v suficit     Objavljeno 25.04.2018 ob 12:54
Hvala za hiter odgovor!
Je potem bolj pametno, da izgubim še kakšno kilo in potem povečam energijski vnos?
Sem začela vnašati 130 g beljakovin dnevno, pri zajtrku 1 jajca več, dodatna merica proteinov na dan, kupla sem si tud tofu.
Kakšno je vaše mnenje o Skyru iz Lidla? Na 100 gramov ima 62 kalorij, 11 g beljakovin, 4 g OH in nič maščob, kar se mi je zdelo v fazi hujšanja perfektno. Je za pridobivanje mišic vseeno boljša skuta?

Tud za točno energijsko vrednost nisem sigurna. Po izračunih na internetu (Bodybuilding, calculator in podobne strani) naj bi rabla dnevno 2200 kalorij, kar se mi zdi ogromno, sploh če moram še rahlo dvignit vnos, kar naj bi nardila verjetno v obdobju kakšnega meseca?
Ne vem, mogoče preveč kompliciram, mogoče bom sproti vidla, ampak po 4 mesecih, ko sem se čisto navadila na teh 1400 kalorij, mi je kr groza tolk dvignat vnos, si ne predstavljam da bi pri dodatnih 800 kalorijah na dan še vedno lahko obdržala težo in ne pridobila preveč maščobe.
Re: Prehod iz deficita v suficit     Objavljeno 25.04.2018 ob 17:49
mogoče celo ne bodo šle kg dol ker si že predolgo v deficitu, zato bi bilo smiselno postopoma dvigniti OH

Skyr je ok kot vir beljakovin.


Online kalkulatorje je treba jemati z rezervo, moraš se osredotočiti na svoje telo in kako se telo obnaša ob določenem kaloričnem vnosu.
Trener fitnesa FZS, osebni trener | fit-preobrazba.si | spremeni svoj življenjski stil | osebno trenerstvo
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov